Szerintetek így rá tudom szoktatni a "rendes" evésre?
2-3 éves gyerekeknél azért gyakoribb, hogy nem esznek egész nap, ezt nem keverném össze a picikkel.
Én kipróbálnám azt, hogy kihagynék egy étkezést, de ha elsőre nem válik be, nem folytatnám. De a magyarázatodat ő szerintem nem fogja érteni, feleslegesnek gondolom.
Az ételeken is próbálnék változtatni, hátha más, eddig nem kóstolt étel jobban ízlik neki. A fiam pld. bébiételt nem evett meg soha, inkább csak gyümölccsel tömte magát, meg spagettifélékkel, sült krumplival.
Miket adsz neki? Hagyod egyedül próbálkozni?
Egyébként az én kisfiam is ennyi idős volt, amikor egyszer csak elkezdett nem enni. Pedig addig nagyon jó evő volt. Nem akarlak elkeseríteni (és nálatok ne legyen így!), de az én fiam 2 éves és még mindig nem eszik.
Vannak dolgok amikbe azért belecsipeget, így hát maradnak azok az ételek. Sültkrumpli, rizs, tésztafélék, derelye, nudli, leves (csak lé és tészta). Gyümölcsökből szőlő, alma, körte, néha banán. Csúsznak még a joghurtok, túró rudi. Na, nem mintha ezekből degeszre zabálná magát, de legalább valamit eszik. A húsokat sem eszi, max felvágottat, de azt is csak magában.
15 hónaposan már ehet bármit, kínáld mindenfélével. Csak lesz olyan, amit hajlandó megenni.
Legyen rendszer az étkezésben, legyél türelmes. Mindig üljetek asztalhoz, hagyd egyedül enni. Csinálj neki falatokat, amiket a kezével a szájába tud tenni. De már kanállal is nyugodtan próbálkozhat.
Készítsétek együtt az ebédet, hagyd, hogy Ő sózza. Utána hátha nagyobb kedvvel megkóstolja.
És a lényeg! Ne aggódj addig amíg nem kezd fogyni. Látszólag az én fiam sem eszik, mégis gyarapszik, vagy stagnál a súlya. Említettem a dokinak, hogy nem hajlandó enni, azt mondta, hogy egyáltalán nem látszik rajta, ne aggódjak, annyit biztosan eszik, amennyi neki kell.
Szia. Egyidősek a fiaink, és az enyém is ezt csinálja. Alig eszik.
És éhes a Te fiad? Akkor eteted amikor éhes? Én tényleg kihagytam 1-1 étkezést, pl a tízórait és/vagy az uzsonnát. Olyankor szépen evett. Mostanában elkezdett megint rendesen enni, de pár nappal ezelőtt megint sztrájkol. Alig eszik, annyit mint egy kismadár, pedig alapjában véve nagyevő gyerek. Éjjel ébred éhesen, ezért bosszantó.
Valaki kérdezte, hogy kap e tápszert, attól kérdezném, hogy az baj? Nem mintha az enyém megenné a tápszert, de én sokszor pótolom ki pl az ebédjét egy kis tápszerrel, de kaja helyett soha nem kap csak azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!