Étkezések kiváltása: hogyan, mikor, melyiket?!?
Kisfiam 13-án lesz 4 hónapos, bár tudom, hogy nem hajt a tatár, de tegnap már kapott almapépet (kóstolgattunk), ma délelőtt is kapott, már kb 30 ml-t. Kérdésem az lenne, hogy jól teszem hogy délelőtt adom? Nem baj ha a délelőtti étkezés lesz először kiváltva, vagyis a tízórai? Mikor adjak neki egy adagot (150ml), várjak még pár napot. 5x eszünk egy nap. Na de ez az 5szöri evés nappalra érvényes, hajnalban is eszünk egyszer.
1 evés: 7 körül (reggeli)
2 evés: 10:30 - 11 körül (tízórai)
3 evés: 14:30 - 15 óra (ebéd)
4 evés: 18 körül (uzsi)
5 evés: 20:30 - 21 óra (vacsi
6 evés: éjjel 2 körül.
Szerintetek jó ez így? Baj hogy az ebéd nálunk nem dél, hanem 2-3 óra?
Nem baj az, ha elkezded a hozzátáplálást, ne aggódj. Mi is 4 hónaposan kezdtük, már csak azért is, mert akkor már semmi tej-tápszer nem volt neki elég, nagyon hamar megéhezett. Mi is gyümölccsel kezdtünk, és a délelőtti kaját váltottuk ki.
Én úgy csináltam, hogy első nap csak a levét adtam neki a gyüminek, aztán másnap olyan 40 g kb. Figyeltem, hogy nincs-e valami baja tőle, hasmenés, székrekedés, kiütés, bármi, de másnap már bepuszilt egy egész adagot! A későbbiekben nem kóstoltattam azért így, csak az elején.
Egyékbént nem nem kell aggódni, mit mikor eszik, mert szerintem mire minden kaját kiváltassz, nagyjából addigra változik a napirendje is, és jó lesz. Legalábbis nekünk így volt, én is aggódtam hogy lesz, de magától beállt. Úgyhogy csináld csak, majd látod hogy alakul.
Egyébként ha már megy a gyümölcs, próbálj neki belerakni zöldséget, és az a trükk, hogy egyre csökkenteni kell a gyümölcs arányát, és a végén ki is vonható belőle, na az lesz az ebéd :)
Az én Csöppem délután tejpépet eszik, hogy biztosan meglegyen a napi kötelező 500 ml tej alapú táplálék.
Mostanra (6 hónapos) úgy alakult, hogy már csak napi 4x eszik, mert jó alvó, és 9-10 körülig alszik. Szóval nálunk úgy néz ki, hogy:
9-10: tejcsi, tápszer
12-13: főzelék (a sütőtök a kedvenc)
16-17: fél adag tejpép + gyümölcs
20 óra körül: tejcsi, tápszer
De ha délelőtt lenne tízórai, akkor az gyümölcs lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!