Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Étkezések kiváltása: hogyan,...

Étkezések kiváltása: hogyan, mikor, melyiket?!?

Figyelt kérdés

Kisfiam 13-án lesz 4 hónapos, bár tudom, hogy nem hajt a tatár, de tegnap már kapott almapépet (kóstolgattunk), ma délelőtt is kapott, már kb 30 ml-t. Kérdésem az lenne, hogy jól teszem hogy délelőtt adom? Nem baj ha a délelőtti étkezés lesz először kiváltva, vagyis a tízórai? Mikor adjak neki egy adagot (150ml), várjak még pár napot. 5x eszünk egy nap. Na de ez az 5szöri evés nappalra érvényes, hajnalban is eszünk egyszer.

1 evés: 7 körül (reggeli)

2 evés: 10:30 - 11 körül (tízórai)

3 evés: 14:30 - 15 óra (ebéd)

4 evés: 18 körül (uzsi)

5 evés: 20:30 - 21 óra (vacsi

6 evés: éjjel 2 körül.

Szerintetek jó ez így? Baj hogy az ebéd nálunk nem dél, hanem 2-3 óra?

2012. szept. 25. 15:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem jó így, mert 2-3 óra között kapnak ennyi idősen enni, csak nem szükséges neki még az alma, elég szerintem 5,5-6 hónap elkezdeni a hozzátáplálást, a gyomruk akkorra készül fel a "rendes" kajára. Egyébként a tízórait kell először kiváltani, akkor már kb 200-250 grammot simán megeszik, és jól is lakik vele az ebédig.
2012. szept. 25. 16:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 10.-én tölti a 4 hónapot a babám. Sajnos már ki kell egészítenem tápszerrel egy ideje,de úgy döntöttem megpróbálom a pépeset most már. Inkább azt egye a napi egyszeri tápszer helyett mint a tápszert én úgy vagyok vele. Szóval 2 napig én italt adtam neki,alma-őszit hogy szokja,de nagyon ízlett neki. Így én ma tízórainak adtam neki elsőnek pépeset. Csak úgy majszolta befelé! Nagyon bejön neki. Fél üveggel be is vágott. Igaz tiszta maszatosak lettünk én is ő is,mert még nem tudta h is kell enni azt és szopogatta a kanalat. :D Sztem mindegy mikor csak mindennap próbáld betartani valahogy úgy. :)
2012. szept. 25. 21:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát nekem meg az a véleményem, hogy négy hónaposan ne kapjon mást, csak anyatejet, vagy tápot. Minek kell neki a gyümölcs? Semmi értelme, amikor még lesz ideje gyümölcsöt enni, ráadásul a tápban pont azok a vitaminok és ásványi anyagok vannak, amik neki szükségesek, és a gyümölcs töredékét tartalmazza ezeknek. Az én fiam is tápot kapott kiegészítésként, egy hónap múlva meg csak azt. Mást nem evett majdnem hat hós koráig, nem is kell.
2012. szept. 26. 21:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem baj az, ha elkezded a hozzátáplálást, ne aggódj. Mi is 4 hónaposan kezdtük, már csak azért is, mert akkor már semmi tej-tápszer nem volt neki elég, nagyon hamar megéhezett. Mi is gyümölccsel kezdtünk, és a délelőtti kaját váltottuk ki.

Én úgy csináltam, hogy első nap csak a levét adtam neki a gyüminek, aztán másnap olyan 40 g kb. Figyeltem, hogy nincs-e valami baja tőle, hasmenés, székrekedés, kiütés, bármi, de másnap már bepuszilt egy egész adagot! A későbbiekben nem kóstoltattam azért így, csak az elején.

Egyékbént nem nem kell aggódni, mit mikor eszik, mert szerintem mire minden kaját kiváltassz, nagyjából addigra változik a napirendje is, és jó lesz. Legalábbis nekünk így volt, én is aggódtam hogy lesz, de magától beállt. Úgyhogy csináld csak, majd látod hogy alakul.

Egyébként ha már megy a gyümölcs, próbálj neki belerakni zöldséget, és az a trükk, hogy egyre csökkenteni kell a gyümölcs arányát, és a végén ki is vonható belőle, na az lesz az ebéd :)

Az én Csöppem délután tejpépet eszik, hogy biztosan meglegyen a napi kötelező 500 ml tej alapú táplálék.

Mostanra (6 hónapos) úgy alakult, hogy már csak napi 4x eszik, mert jó alvó, és 9-10 körülig alszik. Szóval nálunk úgy néz ki, hogy:

9-10: tejcsi, tápszer

12-13: főzelék (a sütőtök a kedvenc)

16-17: fél adag tejpép + gyümölcs

20 óra körül: tejcsi, tápszer

De ha délelőtt lenne tízórai, akkor az gyümölcs lenne..

2012. szept. 27. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!