Van itt olyan anyuka, akinek 1 évesen még nem állt fel a babája és elvileg minden rendben van vele?
Szia!
Az én kislányom is 1 éves és még mindig nem állt fel, de kapaszkodva sem. Én megkérdeztem a gyerekorvost és azt mondta, semmi probléma, mert a járás végső stádiuma 15-18 hónap, tehát még bőven ráérünk. Ne izgulj, minden rendben van a babáddal. Minden gyerek más ütemben fejlődik. Az a lényeg, hogy sokat legyen földön, sokat másszon és hagyd, hogy felfedezze a dolgokat, keresse a kapaszkodókat.
Ja és még azt is mondta a doki, hogy ne erőltessem a járást, tehát nem kell kézen fogva vezetni.
Első vagyok, igaza van a másodiknak. Én is találkoztam olyan anyukával, akinek már 10 hónaposan ment a gyereke. És nagy büszkén mesélte, hogy mert kézen fogva vezetgették. Minek? Egy ennyi idős gyereket?
Aztán majd később hordhatja gyógytornára, mert gerincferdülése lesz. Minél tovább mászik, annál erősebb lesz. Ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!