Miért nyűglődhet a babám, ha elvileg minden rendben?
Az én babám is nyöszörgött három hetesen.Azt hittem, hogy én is elkényeztettem egy kicsit, mert főként a kiságyban csinálta.Szegénykém csak helyezkedett, mert fájt a pocija.Ez akkor derült ki, amikor picit véres lett a széklete tejallergia miatt.
Nem lehet, hogy nálatok is van egy pici pocakfájás?Hát ha nem, akkor csak kényeztetés kell neki.Szerintem ebben a korban még le tudod szoktatni arról, hogy folyton rajtad aludjon.Próbáltál neki énekelni ha beteszed a kiságyba?Aztán simizni a hátát, kis fejét, vagy engedni, hogy fogja közben az ujjad.Az enyém pl. imádja, ha simogatom egy ujjal az orrocskáját.Simán bealszik tőle.
Valami ilyesmi praktikákat fokozatosan be lehet vezetni, csak próbálkozz:)!
Szerintem is a pocija fájhat. Azért nyűglődhet. Az én kislányomnak is fájt. Mi infacolt használtunk/használunk.
A kényeztetésről: az ilyen pici babának még igenis kell a biztonságot nyújtó anyaközelség, egy kis kényeztetés. Ettől nem lesz elkapatva. Idővel majd kevesebbet lesz kézben. Mi is sokat ringattuk az első 6 hétben, mindig kézben aludt el. Aztán megfáztam, és szájmaszkkal a számon járkáltam, a gyereket egész nap a kiságyban hagytam, még enni sem vettem ki, hanem ott kapta meg a tejet (én üvegből etetem, fejem Neki) csak büfizni és pelenkázni vettem ki. Féltem hogy el ne kapja tőlem (a férjem elkapta). Nagyon jól elvolt a kiságyban, nézegette a forgós zenélőkét, vittem be cd-lejátszót és babazenét. Néha beszéltem hozzá a szájmaszkban, de nem sokat akartam bent lenni a szobában a sok bacimmal. Eléggé lelkiismeret furdalásom volt hogy nem foglalkozom Vele, de hát nem akartam megfertőzni. Azóta már egyedül alszik el a kiságyban miután evett a karomban, az éjjelt átalussza, és sokat mosolyog, nézelődik, gagyorászik. Kiegyensúlyozott baba. Kap kényeztetést, de el tud magától aludni. :)
Nagyon sok boldogságot kívánok!
10 hetes kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!