Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet úgy szoktatni arra,...

Lehet úgy szoktatni arra, hogy aludja át az éjszakát, ha csak inni adok neki éjjel? Sikerült így valakinek?

Figyelt kérdés
5hós babám éjszakánként általában 2 körül és 5 körül kelt.Szeretném azt elérni hogy legalább a 2órási kelést hagyjuk el.Hogy csináljam?Tegnap éjszaka kelt 2kor-kapott pár korty vizet,aludt tovább 4-ig,akkor is ivott és 7ig aludt,de nem akart enni 7kor,csak 8-30kor.(tápszeres)Ti hogy értétek el hogy átaludja az éjszakát?Köszönöm!
2009. aug. 2. 11:41
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is így "szoktattam le" az éjjeli evésről a kislányom. Igaz, Ő általában egyszer ébredt. Viszont keveset evett a tápszerből. Ezért próbáltam ki, h teát adtam ehelyett. Két nap után már nem evett, nem is ébredt fel.

Egyik éjszaka ez idő alatt véletlen nagyon bealudtam, és csak reggel ébredtem fel. Ugyanúgy találtam az ágyában, ahogy este letettem. Innen tudtam, h aludt egész éjszaka.

Igazából én "szoktattam rá" az éjjeli evésre, amikor megszületett, és még szopott. Fel sem ébredt volna, csak én ébresztettem. Miért, nem tudom, pedig 4kg-mal született baba volt. Mivel napközben rendesen evett, szépen fejlődött, mertem az éjszakai evést elhagyni. Akkoriban kb 6-7hós volt.

Bocsi a hosszú válasz miatt!

Üdv. 11hós anyuka

2009. aug. 2. 11:55
 2/2 anonim ***** válasza:

igaz az én babám nem tápszeres,de egy időben volt hogy éjjel 2-3x is kelt,és csak komfortszopi után tudott visszaaludni.(5-6-7hónaposan).Tudtam,hogy semmire se elég ez a mennyiség,és hogy nem álmos,csak megszokás.így bevezettem,hogy ha megébred,1x cumi,ha nem használ akkor a következő ébredésnél egy kicsi folyadék(hígított gyümölcslé).Jó is volt,mert akkor jöttek be ezek a nagy melegek.Így talán 2nap alatt leszokott a ciciről,és mondhatni átaludta az éjjelt.Néha félálomban ivott,de nem kelt fel.Most annál inkább,sajnos épp fogzik.(még egy sincs neki)

9hónapos

2009. aug. 2. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!