Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jó kis altatási módszert...

Jó kis altatási módszert szeretnék kéni! Mert órákig kell altatnom a babót! Alszik fél órát, utána 1 óra altatás mire elalszik! Segítség?

Figyelt kérdés
2009. aug. 2. 10:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Én ringatva SOSEM altattam elvből, nem is bántam meg ezidáig, most 2 hét múlva 6 hós lesz a lányom. Este megetetem, de már csak az őrfény égilyenkor, mindenkit kiküldök a szobából. Evés után büfi, játszócumi, odafordítom a mellem felé, megsímogatom, megpuszilom, picit "dajkálom" (csöndes ülve ringatás, de éppen csak), elmondom, hogy beteszem a kiságyba, aludjon nyugodtan, vigyázunk rá, és az ágyikójába teszem. Általában ilyenkorra már elszunyókál az alatt az 5 perc alatt, míg a karomban volt. Mostanában virgoncabb. De hagyom, hagy nyüzsögjön kicsit az ágyba. Néha odalépek, megsímogatom az arcát, visszaadom a kiesett cumikát, MAX. 20perc alatt teljesen kifárad a visongástól, mocorgástól és magától elalszik. Jó babázást!!!
2009. aug. 2. 10:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi még ugyan picik vagyunk, de leírom hátha segít... (11 hetes). Eleinte büfiztetés után hagytam még a vállamon, úgy sétálgattam vele fel-le, míg el nem szenderedett Aztán mikor elég nehézzé vált a baba : akkor már nagy etetés, utána büfi majd leteszem az ágyra, vagy a kiságyba és beszélgetek, "játszok" vele; ha látom, hogy még mindig aktív , akkor pedig ölbe veszem , (függőleges helyzetbe) és hagyom "nézelődni". Van hogy folyamatosan nyöszörög , mondja a magáét :); majd egyszer csak kifárad (kb. 20 perc) és jöhet a kiságy! Türelem kell hozzá, de megéri!

2009. aug. 2. 11:43
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Mázli, ha ilyen szépen elalszik a baba! eleinte nálunk is működött, hogy evés és büfi után letettem és elaludt, de aztán valamiért nem ment! Most 3 hónapos és este többnyire még cicin alszik el. Csak néha van, hogy némi járkálás, simogatással alszik el a vállamon, és akkor teszem le.

Este fürdés után már csak nyugis játék legyen, keveset beszélni hozzá!Nekem menni szokott, hogy sétálunk, üldögélünk és nézgelődünk csak, és persze a délutánt úgy igyekszem alakítani, hogy már fürdetéskor kicsit fáradt legyen. Akkor hamar elalszik. Ha megébred a fél óra után sír is? Ha nem sír, próbáld meg, hoy nem veszed fel mindjárt, hanem simized kis fejét, nálunk ettől vissza is alszik ilyen megébredéskor.

2009. aug. 2. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!