Van itt olyan, aki örökbe adta a babáját?
Hogy tudtok ezzel együtt élni? Nem nagyon rossz? Túl lehet ezen lépni?
16 éves vagyok és teherbe estem, tudom, felelőtlen vagyok, buta, nem kéne szexelni, de most teljesen tanácstalan vagyok és nem tudom mit tegyek.
Én a helyedben elvetetném! Tudom, hogy nagyon nehéz!!! Azt is tudom, hogy le fognak pontozni, de hidd el ez lenne a legjobb döntés. 16 éves vagy, és mi van, ha 10 év múlva feltör benned az anyai ösztön? El tudnád viselni, hogy már van egy gyermeked, aki már az iskolapadot koptatja, de te még nem is láttad???
Én nem tudnám elviselni! Belehalnék! Főleg így közel a 30 évemhez.
Szép dolog az is, ha valaki örökbe adja a gyermekét, de aztán tudja is azt elviselni!! Nagyon fiatal vagy még ahhoz, hogy ebben egyedül dönts! (szerintem)
Ha más nem keress fel egy védőnőt és ő segít ebben, akárhogy is lesz!
Kitartás! A szívedre vagy az eszedre hallgatsz? Kíváncsi leszek!
nálunk a családban elég furán alakult hasonló helyzet, de szerintem mindenki a legjobban járt el.
egyik unokatesóm szintén még gimis korában teherbeesett, és indította, hogy örökbeadja, közben épp egy másik rokon az örökbefogadást indította már el. végül az ő javukra adta örökbe. olyan szeretben nevelik, hogy öröm nézni. egy igazi boldog kisrác most és hihetetlenül boldogok a szülők, hogy lett kisbabájuk. belegondolni is rossz, hogy a másik lehetőség az lett volna, ha nem engedik megszületni ezt a kis embert.
aki örökbeadta, nehezen, de túltette magát rajta. azóta már férjehz ment és boldogan babázik a házasságban született kisfiúkkal.
szerintem épp a felnőttségedet mutatja, hogy nem akarod kioltani a kis életet, hanem egy régót gyerek után áhítozó családnak adnád.
sok sikert az életedhez!
Arra kíváncsi lennék, hogy azok a nők, akik itt azt mondják, inkább add örökbe a babát, vajon meg tudnák-e tenni???
Mert persze nagyon szépen hangzik, meg majd itt a felnőttek megmondják, hogy mit tegyen egy 16 éves gyereklány, de ezek nagyon felelőtlen tanácsok!
Mi itt nem dönthetünk senki helyett! Hogy jut eszetekbe olyat mondani, hogy inkább adja örökbe?? Mert abortuszellenesek vagytok? És arra ki gondol, hogy milyen felnőtt válik majd a kérdezőből? Egy gyereket örökbe adni iszonyú teher lehet!!!
Én is estem teherbe 19 évesen, elvetettem. Már bocsánat, de eszembe sem jutott volna örökbe adni. Nehéz volt, feldolgozni, de biztos vagyok benne, hogy klasszisokkal könnyebb, mint ha örökbe adtam volna a babát.
Azóta eltelt sok-sok év, van egy 2 éves kisfiam és mint anya mondom, ha egy gyermeket megszülsz, azt odaadni szinte képtelenségnek tartom!
Másrészről van unokatestvérem, akit 16 évesen szült az anyja. Becsületben felnevelte, ma már 36 éves, okos értékes nő lett belőle.
Én azt mondom, hogy az örökbe adás legyen az utolsó, amin gondolkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!