Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 13hónapos lányom nem akarja...

13hónapos lányom nem akarja megenni a tápszerét, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már kezdetek óta,vagyis mióta sikerült ki kísérletezni melyiktől nem fáj a hasa-azóta kapja ezt a tápszert(milumil),2-3hónapja estére a jó éjszakát tápszert kapja..ízlett is neki,de pár napja nem akarja megenni,löki el magától.Beteg is volt,-náthás akkor gondoltam azért nem kell neki,de most már jobban van,de nem változott semmi!!Sem a reggelit,sem az estit nem akarja enni,csak nyammog rajta,mintha nem ízlene neki...De akkor mit adjak neki??Próbálkozzak másik fajtával??

Tejet is próbáltam,az sem ízlik neki..://

2012. szept. 22. 10:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
akkos tej? karamell? tápszer ekkora gyereknek már nem kell
2012. szept. 22. 10:08
 2/13 anonim ***** válasza:
kakaós tej (bocsi
2012. szept. 22. 10:08
 3/13 anonim ***** válasza:
46%

Én sosem adtam a gyermekemnek tápszert.

S ekkora gyermeknek meg végkép.

Tessék hozzá szoktatni a rendes táplálékhoz, ez időbe telik mert főzni kell.

2012. szept. 22. 10:12
 4/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó nekem muszáj volt tápszert adnom,mivel( a lányom koraszülött volt és )nem volt elég a tejem.Ezért ő kezdetek óta tápszert kapott.Rendes ételt 4hós kora óra kap,csak reggel este van neki a tápszer!!
2012. szept. 22. 10:18
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is így kezdődött. 11 hónapos kora körül már nem akarta enni a tápszert. Küszködtem vele 2-3 hétig, majd bevezettem a bolti tejet. Felforraltam a zacskós 2,5%-os tejet, kb 2dl-t, és miután lehűlt, azt adtam tápszer helyett cumisüvegből. Úgy itta mint a vizet! Mikor pedig már hozzászokott, kb 1 hét múlva, már pohárból adtam neki. És így szépen átállt a tápszerről a tejre, és a cumisüvegnek is végleg búcsút mondtunk.

Szerintem mostmár te is válthatsz tejre.

2012. szept. 22. 10:59
 6/13 anonim ***** válasza:

Nálunk sokkal korábban, 7 hónapos korában utasította el a fiam a tápszert. Egyik sem kellett neki. Így a tápszeres étkezéseket akkor kiváltottuk Milupás tejpépekre. Mikor pedig betöltötte az 1 évet, akkor bevezettem neki fokozatosan a tehéntejet, bár én kakaót csináltam. Először csak pár kortyot, majd egyre többet, míg végül eljutottunk a teljes adaghoz. Szerencsére szerette, itta is, most is szereti, már simán is, nem csak kakaónak megcsinálva.

Amúgy most már elmúlt 1 éves a lányod, már nem muszáj tápszert adnod neki, de ha ennyire ragaszkodsz az ilyen fajta táplálékhoz, akkor megpróbálhatod a tejitalokat, vagy próbálgasd a tejet kakaóként vagy karamellásan, ha simán nem issza. Vagy adj neki joghurtot, kefirt, sajtot, pudingot, vagy bármilyen más tejterméket, így fedezheted azokkal a napi tejtermékbevitelt.

2012. szept. 22. 11:31
 7/13 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

Bocsánat ebben az esetben nem vagyok jártas, bocsánatot kérek.

Viszont ha elérte a korának megfelelő súlyt onnantól belehet vonni őt a családi étkezésbe, csak össze kell törni.

A lányom 3-4 hónaposan már paradicsomos gombócot evett.

Sajnos 2, hónapig volt anyatej.:(

2012. szept. 22. 18:13
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia! Kislányom is dettó 13 hónaposan elutasította a tápszert ESTE! Kiemelem hogy este mert reggel nekem jóízűen megissza onnan indul a pörgés (viccesen mondom is neki reggelente mikor viszem az ágyba neki, hogy tessék Rozi itt a KÁVÉD :D ) Én tudod mit találtam ki? Este fürdés előtt közvetlenűl csinálok neki tejpépet... Így meg van a tejalapú és még örülök is hogy van értelme mostmár a fogmosásnak hisz nem a tápin alszik el. :) Próbáld ki... nyugodtabb leszel te is hisz eszik valami tejeset :)

3-masnak: Mi kis súlyú babák anyukái valamint rossz evő babák anyukái hasznosabbnak látjuk ha a vitamin hiányos tejszínű folyadék helyett tápszert adunk reggel és este a gyermekünknek. Van képzeld hogy lányom egésznap ellene két üveg kakaón(tápszerből) gondold el mennyi lenne a vitamin bevitele h ezt tejből csinálnám neki :/ Szóval nem ér szekálni minket tápis anyukákat. Örüljetek hogy a tieiteknek jó súlya és étvágya van :(

2012. szept. 22. 22:11
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!

Kedves utolsó,az esti tejpép után már nem is próbálkozol tápival??

egyébként gondolkodtam rajta,hogy valamivel ízesíteni kellene,hátha úgy megeszi.Na de mivel,kakaóval??vagy van ennek értelme??

De lehet át kellene térnem a tejitalra,vagy másfajta tápszerre...??!

Az apukája bolti kakaóját ma csak úgy itta...:-)

2012. szept. 23. 10:29
 10/13 A kérdező kommentje:

Azt kifelejtettem,hogy sajna az én lányom már reggel sem akarja elfogadni..talán kétszeri nekifutásra sikerül vele itatnom valamennyit,de az édeskevés ahhoz amennyit előtte evett..-270-300ml volt az adagja,most meg jó ha 150et megiszik..

És tényleg jó ötlet ez a pép,már nekem is megfordult a fejemben.És mivel az én lányom sem alszik be már a tápszeren,ezért kivitelezhető is...

Tényleg,ez nem ide tartozik,de az elalvása este az is egy külön szám mostanság!!Pár hete még olyan könnyen és hamar elaludt.Apa megetette este és már ki is dőlt.De most...van,hogy 10óra mire hajlandó elaludni..Nem tudom mi ez az új szokás??!:-D

2012. szept. 23. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!