Mivel tudtok anyatejet cseppenteni babátok szemébe, orrába?

Sok gyógyszergyár-bérenc orvosnak kikiáltott izé azt mond amit akar.... már elnézést. Nálunk is volt szemgyulladás-csipásodás, anyatejjel és kamillavirág-teával kezeltük, és tökéletesen elmúlt. Ki az, aki jobban bízik egy "gyógyszer"-ben, amiben ki tudja mi van??? A kamilla az meg egy növény. Mi van benne? Hát kamilla!
Mellesleg a gyerekorvosunk is azt mondta, hogy ez a sorrend: anyatej, kamilla, és ha ezek nem használtak, akkor homeopátiás szemcsepp. Ha az sem, marad az antibiotikum, de ez ellenjavallott, mert immunromboló hatású.

Ha könnycsatorna elzáródása van a babádnak, akkor azt tényleg nem tudja megoldani se a kamilla, se az anyatej. Lehet, hogy átmenetileg jobb a szeme, de hidd el, a könnycsatorna elzáródást csak szemész tudja orvosolni. Át kell fecskendezni. Ez nem gyógyszeres kezelés, tehát nem ártasz vele neki, ha esetleg e miatt aggódsz. És utána sem kell a szemébe csepegtetni semmit.
És a kamilláról nekem is az a véleményem, hogy nem tesz jót. Lehet, hogy ősi módszer, de irritációt okozhat, kiszárítja a szemet. És nem szabad naponta több alkalommal áttörölni a szemet vele pontosan e miatt. Ha csipás a szeme, akkor sima lehűtött forralt vízzel kell kitörölni.
Szerintem ne kísérletezz! Irány a szemészet! Nem kerül pénzbe, csak egy kis időbe. Ennyit meg igazán megér a babád szeme épsége.
Ha könnycsatorna elzáródása van, akkor a váladékozáson kívül az is tünet, hogy könnyezik a szeme.
Én a helyedben biztosan felkeresném a gyerekszemészetet.

12-es vagyok. Még az jutott eszembe, hogy óvatosan nézd meg a babád alsó és felső szemhéját is belülről, mert lehet belső árpája van és azért váladékozik. A belső árpa nem mindig látható kívülről, értem ez alatt, hogy nem látható kívülről gyulladás, nincs pirosság.
Tiszta kézzel húzd szét a babád szemét és kukkancs bele.
Azért írom ezt, mert az én lányomnak is volt belső árpája és én is így vettem észre.
Lehetőleg ne csak szappannal mossál kezet, hanem alkoholos kézfertőtlenítővel is dörzsöld át a kezed, mert a szappan is irritációt okozhat. Ja és fürdetésnél ügyelj arra, hogy a szemébe ne kerüljön víz, sampon. A babák sokat dörzsölik a szemüket és ezáltal sajnos bekerül egy csomó minden a szemükbe.
Aztán a kiságyában a feje alatt minden nap cseréld ki a pelenkát, mert ha váladékozik a szeme és nincs tiszta pelus a feje alatt, akkor az vissza tud fertőzni.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!