Mivel tudtok anyatejet cseppenteni babátok szemébe, orrába?

Én nem szoktam, de pipettával csinálhatod.
Gyógyszertárban kapható.

Nem kell, csak lehet. :o)
Fertőzések ellen leginkább, mert vannak benne ellenanyagok, és elvileg "kíméletesebb", mint más szerek. Hogy így van-e, arról megoszlanak a vélemények. :o)
Mi koraszülött osztályról jöttünk haza, ott a nővérek és az orvosok is ezt javasolták. Csak akkor még nem jutott eszembe megkérdezni, hogy is csináljam. :)
A szeme csipásodik, az orrába meg a beszáradt fikusz miatt lehet cseppenteni.

Nekem erről az anyatejet csepegtetni a baba szemébe kétségeim vannak. Nekem is javasolta anno a védőnő, mert váladékozott a kislányom szem, de én nem mertem addig, amíg ki nem kérem az orvos véleményét. Na ő meg azt mondta, hogy meg ne próbáljam, mert ez egy oltári nagy baromság. Van egy gyerekorvos barátnőm is, és ő is azt mondta, hogy ne tegyem. Ezt a módszert a védőnők javasolják előszeretettel. Az anyatej cukros, ragadós folyadék. Ezzel az erővel cukros vizet is csepegtethetnél a baba szemébe. Tudom ez hülye példa volt, de nagyjából ugyan azt éred el, a nagy semmit, vagy ártasz neki.
A védőnőm is állandóan ezzel jött, aztán kiderült, hogy könnycsatorna elzáródása van a kislányomnak, amit át kellett fecskendezni.
Én azt mondom, hogy mielőtt felelőtlenül elkezdesz csepegtetni a szemébe, menj el gyermekszemészetre. Ne a gyerekorvos nézze meg a szemét, mert ő nem szemész, ő csak egy általános diagnózist tud mondani. Keress fel egy gyermekszemészt! Ha Budapesten élsz, akkor a Mária utcában van a gyermek szakrendelés, telefonon időpontot adnak, ingyenes a vizsgálat és pici babával nem kell sokat várni, mert előre hívnak. Most hirtelen nem jut eszembe a doktornő neve, ahol mi voltunk, de ha érdekel, elő keresem. Nagyon jó orvos, csak ajánlani tudom.

Örülök, hogy sikerült lehúzni a hozzászólásomat, pedig direkt nem írtam olyat, hogy "egyesek szerint ez nagy baromság", pedig így van, MEGOSZLANAK a vélemények, ez semleges volt szerintem.
Leírom azt is, hogy a kamilla tea szembe mártogatását sok gyerek orvos és szemész TILTJA!
A kamilla lehet fertőzött, útról-útfélről való, ahol magába gyűjti a nehézfémeket...
(Lehet ezt is lepontozni)
Egyáltalán minek figyelitek a pontozást??? Semmi jelentősége!
Most 3 napja nem csepegtetem, hanem csak áttörlöm anyatejes zsepivel, és jelentősen kevésbé csipás! Előtte a gyógyszertári valamit csepegtettem bele, és attól nem volt jobb már 3 hete.
Nálunk is esélyes a könnycsatorna elzáródás, de most az anyatejjel tényleg szebb!
Lehet, hogy cukros a tej,de tele van immunanyagokkal is! És azért a cukros víztől nagyon messze van, minden szempontból! :)
Ja, és nekünk orvos is ajánlotta, méghozzá nem is akárki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!