A te kisbabád is "okos"?
Itt minden anyuka azt írja, hogy a babája "koránál okosabb" "sokkal ügyesebb-okosabb a kortásainál", stb. Engem az érdekelne, hogy miből gondolja ezt mindenki? Nem lehet, hogy minden pici tényleg ilyen okos alapból?
Nekem is három pici gyerekem van, 4,5, 2évesek és 7hónapos, és próbálom azt hinni, hogy éppolyan ügyesek, mint mások. Persze látom én is, hogy mindegyiknak vannak részképességeik, amiben ügyesebbek, de valamiben kicsit gyengébbek. Pl 2évesem a 4éveseknek való 60-75db-os kirakókat simán kirakja egyedül, segítség nélkül közlekedik - nem mászva - a lépcsőkön, de a szobatisztaság abszolút nem érdekli. A nagyobbnál is hasonló helyzet van, nagyon értelmesnek találom, van amiben nagyon ügyes, és van, ami kevésbé megy neki.
Vagy én gondolkodok rosszul a gyerekeimről, hogy nem dicsekszek fűnek-fának, hogy ők bezzek....
Egy unakatesóm így neveli a lányát, hogy mindig csak azt hajtogtja neki, hogy ő milyen ügyes, milyen okos, milyen csodálatosan szép, és azt látom, hogy szegény lányka eléggé sok pofont fog az élettől emaitt kapni. Pl nyári gyerek, és nálunk még évesztesnek számított volna- de ők külföldön élnek, ott máshogy van. A nyáriak is mehetnek suliba, ha megfelelnek az iskolaérettségi felmérésen. Ha nem, előkészítőbe kerülnek az iskolába. Hát a kislány kapásból nem felelt meg, előkészítős lett. EZ szerintem nem baj, de ő nagyon kudarcnak élte meg- pont emiatt, hogy annyira meggyőződött már róla, hogy milyen szuperokos...
Szóval félre ne értsetek, szerintem minden kisgyerek nagyon nagyon okos- ha megfelelően foglalkoznak vele, akkor meg pláne. én is rengeteget dícsérem őket, de azért nem fogom elhitetni velük, hogy ti bezzek mindenkinél okosabbak vagytok. Mondjuk előttem ez a rossz példa is áll.
Ti hogy vagytok ezzel?
Utolsó válaszoló!
Lehet, hogy tényleg kiszseni a gyermeked, azért olyan is van, és nem provokálni akarok senkit ezzel a kérdéssel, csak kiváncsi vagyok, hogy miért gondolják sokan azt a babájukról, hogy mindenkinél okosabb. Pl én is zsenizhetném a fiamat, mert ki tud rakni egy 60db-os kirakót 2évesen. :))
Egyébként ismerek egy kiszsenit. Ő tényleg az, egy évesen folyatosan beszélt, múlt időben, ragozott, és tényleg minden dologban ügyesebb volt a kortársainál. Fel is mérték 4-5éves korában és tényleg mondta ott aki csinálta a felmérést, hogy pályafutása alatt ő a 3. ilyen gyerek. Szóval vannak ilyenek is.
EGyébként engem az sem zavar, ha valaki dicsekszik a gyerekével, legyünk is rájuk büszkék. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!