Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuci aki...

Van itt olyan anyuci aki nagyon különleges nevet adott a gyermekének? Hogy hívják? (csak a keresztnévre lennék kíváncsi)

Figyelt kérdés

2012. szept. 18. 14:33
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Egy gyerekről hallottam, akinek Szandokár volt a neve ( ráadásul foglalkozásra utaló vezetéknév volt ). Az apjának meg Szimbád vagy valami hasonló volt a neve. Mindenki rajtuk nevetett.
2012. szept. 18. 17:45
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

6. vagyok...10.nek

semmi baj:)

Nekünk tetszettek,ezért adtuk ezt a gyerekeinknek...

2012. szept. 18. 18:55
 23/34 anonim ***** válasza:
Baratnom kisfia Axel.Sztem különleges,nekem tetszik.:)
2012. szept. 18. 20:51
 24/34 H.Orsolya ***** válasza:

A párom unokaöccsei: Radó, Zénó

A mi kisfiunk Noel, ez ma már nem olyan ritka

2012. szept. 18. 21:28
 25/34 anonim ***** válasza:
52%
Kislányom Bettina Bodza. A Bettina nyilván nem túl különleges, azért is azt kapta első névnek. Bodzát nem nagyon hallottam még. Amúgy a férjem ötlete volt.
2012. szept. 18. 21:46
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Bercel lesz a második kisfiam, elég ritka név 8mondjuk nekünk nem ez volt a fő szempont nekem évek óta a kedvenc fiúnevem és alliterál a családnévvel is).

Ismerek amúgy Kartal nevű fiút, meg Korvint is, az oviban van a lányomnak Mirella és Leonsilver nevű kis csoporttársa, ez utóbbi anyukája nem magyar, csak az apuka, így a családnévvel elég furán hangzik egyben a neve szegénynek.

Múltkor áll előttem a sorban egy nőci, 4 fiúval, a legnagyobb olyan 6-7.es forma volt a legkisebb meg karonülő. Az egész bolt azt hallgatta, hogy "Bátorka gyere ide", "Vitézke fogd meg az öcsédet" Aporka ne vedd szádba kezed" meg hogy "Sólyomka hozzál még egy doboz tejet" ... alapvetően nem a nevekkel van bajom, csak ha ilyen karakteres neveket ad nekik, könyörgöm ne kázza-kézze már őket mert ez így viszont borzasztó.

Ismerősünk kisfia meg Boromir lett (igen a LoTR-ból, de nemtom hogy a második mh az o vagy u, hogy lehet anyakönyvezni), hát ilyen se sok rohangál idehaza szerintem....

2012. szept. 18. 22:09
 27/34 anonim ***** válasza:

Fiú:Bojta,Félix,Vince,Samu(Sámuel)

A Bojtát soha nem hallottam,a párom főnökének hivják igy a kisfiát.Először nem tetszett egyáltalán,de mostanában egyre jobban tetszik,szerintem ez ritka is és különleges is.

A Félix és a Samu az inkább ritka mint különleges.Pici gyereknek nagyon édes szerintem a Samu,viszont felnőttként lehet kicsit "gyerekes" név lesz/marad,bár ha Sámuelnek szólitják,nem becézik,úgy jó.

2012. szept. 18. 22:39
 28/34 A kérdező kommentje:
26-os Úristen ilyen neveket adni egy gyereknek mint az a nőci akit írtál, Jesszus :)
2012. szept. 19. 09:25
 29/34 anonim ***** válasza:

Szerintem a Sólyom nagyon szép név, ismerek egy fiút akit igy hívnak (őt nem Sólyomkázzák:))

Sok ilyen nevű embert tudok, néhány: Titusz, Údó, Teodóra, Asztrik, Spartacus (nemtudom hogyan írja a nevét),Manó, Szibill neki az anyukáját Vad Virágnak hívják.

Egyszer találkoztam egy Tea nevű kislánnyal:) Itt M.o.-on furcsán hangzik, de szerintem szép.

Nálunk a papot Szeráfnak hívják.

Unokatesóm Bertold, egyik tesóm Joakim, de nekem is és nagyjából mindegyik tesómnak nem mindennapi nevünk van.

Nekem még nincs gyerekem, de nagyon szeretném ha Álmos lenne (3 Álmost ismerek).

2012. szept. 19. 10:50
 30/34 anonim ***** válasza:
49%

Sólyomka..... jajnemár! :))

Vitéz, Bátor... végülis csak az tetszik bennük, hogy legalább passzolnak egymáshoz a neveik. Úgy gázabb lett volna, ha az egyik Bátor, a másik Sólyom, a harmadik meg Dominik, meg Marcsello. :)))

Egyébként eszembe nem jutna ilyen neveket adni a gyerekeknek.

2012. szept. 19. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!