4,5 hónapos kislányom mostanában megakarja kóstolni a fürdővizét! Más babák is csinálják ezt? Nagy baj ha beleiszik?
Igyekszem úgy fürdetni hogy nehogy beleigyon de mégis már kétszer sikerült neki 1-2korty..
Amúgy csak kicsi fürdetőt használunk neki és csinálunk egy pici habot és amikor hasra fordítom a habot is leeszi a kezéről!Nagyon édi de nem baj?
Az én lányom is ezt csinálja fürdetés közben.
Szerintem azért csinálják, mert a víz az anyaméhbeli állapotra, pontosabban a magzatvízre emlékezteti őket, és a hasunkban a magzatvizet itták.
Az én Kisfiam is bele szokott inni, kb. 4 hónaposan kezdte, oldalra fordította a fejét, sokszor a szeme is benn volt, és belelefetyelt. Rájött, ha rugdossa a vizet, akkor jobban is tud inni :) Ő is szokta a vizes kezét szopogatni.
De kb. 5 hónaposan abbahagyta a fürdővízből ivást. A pancsolós figurák között van egy víziló, azt bevizezzük és azt rágicsálja. Most 6 hónapos, az új módi, hogy rágcsál, közben meg terpeszbe rakja a lábait, és kiteszi a kád szélére.
Nálunk is megy az ivás,sőt pont azt csinálja mint az utolsó válaszoló babája,játék és kirakott láb:)
3 és fél hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!