Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért vagyok ilyen ingerült...

Miért vagyok ilyen ingerült és türelmetlen a gyerekeimmel?

Figyelt kérdés

Van egy 3 évesem és egy 10 hónaposom. A kicsivel semmi gond, eszik játszik , jól alszik. Viszont a nagy már teljesen kiborít. A sírás kerülget már állandóan. Nem tudom mit kellene vele csinálni, folyton vele kell foglalkozni, ha már mosogatok, vagy csinálom a házi munkát rögtön csinál valami rosszat, csak azért ,hogy addig is vele foglalkozzak.

Nagyon sajnálom már , mert folyton kiabálok vele, de hiába mondom el neki 100x hogy mit csináljon, úgy érzem direkt az ellenkezőjét teszi.Nagyon szeretem a gyerekeim, de kezdenek az idegeim elfáradni.A kicsi miatt keveset alszok éjjel is , lehet emiatt is türelmetlenebb vagyok.

Ti hogy oldjátok meg két gyerekkel?

Régen nem voltam ilyen, de egyre türelmetlenebb vagyok.Általában délelőtt csinálom a házimunkát, délután már csak velük foglalkozom, de a délelőtt folyamán is kb. másfél órát vagy inkább többet velük vagyok, tehát nem az van , hogy egyedül kellene lenniük.De ez sem elég neki.

Szeretnék mindent megadni nekik.

2012. szept. 14. 21:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a kimerültség okozhatja ezt.Lazítanod kéne,kikapcsolni egy kicsit.Menj el gyerekmentesen usziba,vagy ülj be kávézni a barátnőiddel,de egy kiadós délutáni alvás se rossz ötlet.Ha van rá lehetőséged,akkor hetente-kéthetente ennyit tegyél meg magadért,és a gyerkőceidért.Azt,hogy a nagy ilyen lógós okozhatja testvérféltékenység is.A neten utána olvashatsz,milyen egyszerű praktikákat vess be ellene.
2012. szept. 14. 21:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Sajnos anyukaként baromi nagy erőt kell magadon venned, hogy a helyzet változhasson. 1 napig tegyél a házimunkára és egész nap csak velük legyél! Indítsd úgy a napot, hogy kávé és fejben döntsd el, hogy ez a legszuperebb nap lesz és egész nap tartalmasan fogtok játszani. A nagyobbik valóban direkt idegesít de nem gonoszságból, hanem mert hiányzik neki a figyelmed. Ha időnként megerősíted benne, hogy nem csak a fél szemedet tartod rajta hanem úgy csinálsz mintha ő lenne a világ közepe (ahogyan a tesó érkezése előtt gondolta) nem érez majd minden percben késztetést arra, hogy felhívja magára a figyelmedet. Fontos, hogy kicsit csinálj úgy mintha ő ,,fontosabb" lenne a kistesónál. Mintha nektek kettőtöknek kell a kicsivel játszanotok és nem pedig neked kell a gyerekekkel. Egy napig mindenre tegyél magasról és az összes erődet szedd össze. Egy tökéletes álom anyuci-gyerekek napot csinálj. Látni fogod mennyit jelent az, ha reggel komolyan elhatározva pozitívan kelsz fel. Legyél te az aki folyton a gyerekedet hívogatja meg aki jobban ,,pörög". Néhány ilyen napot amikor tudtok hozzatok össze és rövid időn belül érezni fogod, hogy nem lesz a nagyobbiknak szereplési kényszere:) Ha elmész pihenni nélkülük csak ,,rosszabb" lesz ott folytatni ahol abba hagytátok. Inkább dolgozz azon, hogy ne érezze magát figyelmen kívül. Én nem hiszem, hogy nem figyelnél rá, de ő valószínűleg ezt érezheti. Legalábbis azt, hogy a tesóra jobban. Ez pedig épp elég arra, hogy minden alkalmat megragadjon főleg amikor a kicsi nincs veled, hogy vele több időt lehess. Ez természetes érzés nála, nálad is természetes reakció, hogy nehezen viseled. De kettőtök közül...neki hiába írnék gyakorin:D Egyedül te tudsz még több erővel változtatni a dolgon. Sok sikert!
2012. szept. 15. 01:49
 3/4 Snapette ***** válasza:
Előzővel egyetértek, annyit tennék hozzá, hogy ha a nagyobbat próbálod bevonni dolgokba, éreztesd vele, hogy nagyon fontos kis személy ő, mondjon véleményt, mibe öltöztessétek a kicsit, esetleg megtárgyalod vele (akár mosogatás közben) hogy mit játszotok csak ti ketten, mikor kisebbik elalszik, akkor érezni fogja, hogy nem került másodszerepbe, sőt, fontos dolgokhoz szólhat hozzá ezentúl, és hosszab távon is segíthet kordában tartani a feltűnési vágyát.
2012. szept. 15. 02:20
 4/4 anonim ***** válasza:
76%
Nekem egy gyerekem van, de sajnálom a több gyerekeseket ilyen szempontból. Néha egyel is nehéz. Nagyon szeretnék, de nem merek bevállalni egy másodikat, Pont az ilyen dolgok miatt. Le a kalappal aki végig tudja csinálni! Biztos, hogy a fáradtság miatt vagy ideges. Tényleg ki kell kapcsolódnod. Ha más megoldás nincs, keress egy bébiszittert 1-2 órára és menj el kicsit. A saját és a gyerekeid érdekében is. Ha te jobban vagy, nekik is jobb lesz! Kitartás. Idővel könnyebb lesz. (tudom ez nem nyugtat) :)
2012. szept. 15. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!