Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem tud, akar kézben...

Miért nem tud, akar kézben ringatva elaludni?

Figyelt kérdés

A kislányom 4,5hónapos,eddig csak úgy aludt el, hogy kézben ringattam!Aztán kb 2-3hete nappal nagyrészt csak a hordozókendőben alszik el este pedig cicin, de vannak napok amikor nappal is szinte csak cicin alszik el!

Ringatom a kezemben bóbiskol,be is csukja a szemét de újra meg újra el kezd üvölteni!Miért?

2012. szept. 14. 13:20
 1/8 anonim ***** válasza:
66%

most biztos ezerrel lepontoznak..DE

valami ok kiválthatta hogy folyton ringatni kell, és cicin meg hordozókendőben alszik el

az tuti hogy minden baba szereti ha ráng a kis popó meg milyen jó anya közelébe lenni folyton,.

és ha leteszed akkor egyáltalán nem alszik el?

4,5 hónapos az is lehet hogy már azért nyűgös meg sír mert kezdnek kibújnia fogak, vagy hasonlók.

vagy nem fáj a pocakja?

viszont ez nem túl jó hogy állandóan a nyakadban csüng, se neked se neki hidd el,

valami más megoldás nincs?

2012. szept. 14. 13:25
 2/8 anonim ***** válasza:
44%
egyet értek az elsővel! sztem is azért nem tud elaludni,mert nem "nyugodt". mármint nem a baba, hanem a körülmények. tedd le egyedül egy ágyban. először biztos megy a bőgés, menj be hozzá néha,puszild meg, nyugtatgasd a szavaiddal,de ne vedd fel. lehet hogy hosszú idő lesz,de ha álmos elalszik! :) bár nem vagyok a drákói nevelési módszerek híve,de azzal, hogy mindig "rajtad" alszik el, nagyon elkényezteted és csak magaddal tolsz ki! te sem tudnál úgy nyugodtan aludni, ha valaki 20percenként megmoccan közvetlenül melletted! sok sikert!
2012. szept. 14. 13:52
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem egyik gyermekem sem tudott kezben elaludni. Allandoan feszkelodtek, valahogy nem volt kenyelmes nekik. Lehet, hogy a te babad sem tud kenyelmesen elhelyezkedni, meg is nott stb. Probalgass mas altatasi modszert, ami mindkettotoknek kenyelmes.

Szerintem is a legkenyelmesebb betenni az agyba, de nem mindenkinek az.

2012. szept. 14. 14:03
 4/8 A kérdező kommentje:

A kendőben csak elalszik,de amikor elaludt be is teszem az ágyába!

A kiságyba próbáltam altatni de csak iszonyú üvöltés volt hiába vettem ki őt többször és utána már kézben sem nyugodott meg mert túlpörgött..

A fogakra mi is gyanakszunk mert nagy erővel dörzsöli a kezével az ínyét meg a mi kezünket is csak úgy nyomja az ínyéhez meg nagyon erősen harapja!

Amióta nem alszik el kézben azóta ha felveszem őt magammal szemben csak fickándozik,meg nyomja el magát viszont háttal nekem meg szívesen nézelődik!

Nem tudom mitől lehet,egyszerűen csak változnak az igényei :) ?

2012. szept. 14. 14:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Két dolgot tudok nagyon jó szívvel ajánlani, nekem mindkettő bejött.

Az első, hogy csak akkor tedd le aludni a babádat amikor álmos. Amikor már tényleg álmos. Meg kell jól figyelni mik a jelei, és nem az első szemdörzsölésre letenni, viszont nagyon kell figyelni nehogy túlforduljon. Nekem 4-5 hónapos kora között 1.5 -2 óra volt a max. ébren töltött idő, azután ment a szemdörzsölés,nyűgösség. Viszont akkor sem aludt el, csak ha beraktam az ágyába.

A másik: a babák szeretik ha be vannak burkolva. Azért is lehetséges hogy a kendőben jól aludt, és ahogyan előttem is írták, a kendőben viszont túl sok a mozgás. Én ezt úgy küszöböltem ki, hogy becsavartam a babámat egy nagy plédbe. A fejét is, mint egy kis hernyót. Persze az arcát kihagytam:) Jól leszorítottam a kezét, és mint akit fejbe kólintottak, úgy elaludt. Már nem alszik így, egy idő után egyszerűen kinőtte, de a kiságyba berakva, simán magától (cumival) elalszik.Viszont mai napig idegbeteg módon kapálózik ha fáradt, és nem tud valami miatt aludni. Lehet hogy neked is így van.

Próbáld ki a betekerést, hátha segít!

Remélem tudtam segíteni!

üdv.

2012. szept. 19. 16:03
 6/8 A kérdező kommentje:

Tegnap megint elaludt kézben 1-2alkalommal!

Nálunk is ahogy nálatok Evelin kb 1,5-2órát van fent!jön a szemdörzsölés és ásítozás 2-3szor majd nyöszörgés és alvás!De amikor én ilyenkor leteszem a kezemből a kiságyba (vagy bárhová)előveszi a "hívjátok ki a gyámügyet" sírását és olyankor aztán jó nehéz megnyugtatni!

DE MOST ELŐBB CSODA TÖRTÉNT!legalábbis számomra!

Ugyanis kezdett nyűgösködni én meg leültem vele az ágy szélére úgy, hogy háttal volt nekem,majd elkezdtem a buksiját simogatni meg a kis szemét lefele és elaludt-olyan boldog vagyok hogy hihetetlen!nagyon jó volt érezni ahogy elengedi magát!Remélem lesz ebben még részem és megtetszik ez az alvásmód neki :)

2012. szept. 20. 11:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Nagyon örülök! Szerintem itt a titok nyitja! Nem a kezedben kell elaludnia, és akkor nem riad fel arra hogy leteszed. Vagy, ha mégis a kezedben alszik el, akkor várj 20 percet a letevéssel.Az alvásciklusa a babáknak olyan, hogy az első 20 perc a mély álomba merülés, aztán a következő fél óra mély álom, majd újra a felszínes alvásba ér vissza. Vagyis kb. az elalvástól számított 50. percnél szoktak felébredni. Ha akkor van valami baja, pl.éhes, akkor felébred egészen, ha nincs visszaalszik újra. Ha pl. hozzászoktatod valamilyen elalvási módhoz, olyankor azt fogja kérni.Nekem pl. általában olyankor vissza kell adnom a cumiját, és alszik tovább. De ha olyasmit szokik meg, ami nem ilyen egyszerű, pl. vizet adsz neki mindig, akkor rászokik erre. Na ez nem jelenti azt,hogy minden egyes 50 percben felriad, de ha érez valami neki nem tetszőt,akkor igen.Mi felnőttek ilyenkor szoktunk fordulni egyet. Egyébként a kismamablog.hu-n sok okos dolog van szerintem ezzel kapcsolatban is. De a lényeg, (jajj remélem nem untatlak) hogy az első 20 percben ha valami zaj,mozgás,ez-az éri, akkor ébred fel újra, ilyen a baba letevése a kiságyba is.

Remélem nem okoskodásnak veszed, tényleg csak segíteni akartam:)

2012. szept. 20. 12:25
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem egyáltalán nem veszem okoskodásnak hanem segítségnek :)Hál az égnek már nem ébred fel amikor leteszem,de kb3,5hós koráig csak rajtunk volt hajlandó aludni napközben aztán mára kinőtte :)

Az hogy ma az ölemben "ülve" elaludt,nagyon jó érzés volt!

Amúgy én is szoktam olvasni a kismama blogot és pont tegnap jöttem rá valamire!

A kislányom kezdetektől fogva este 11körül alszik el és éjjel többször felébred a mai napig-és már csomó dolgot kipróbáltam hogy ne így legyen de nem változott semmi!és erre tegnap olvastam hogy a babák teljesen átvehetik az anya bioritmusát amíg a pocakban voltak!én mindig 11fele aludtam el és éjjel többször ébredtem-tehát a rejtély megoldva :)majd idővel fog ez változni addig meg el kell fogadni :)

Köszönöm Evelin hogy ilyen sok tanáccsal praktikával láttál el :)

Jó babázást!

2012. szept. 20. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!