8 hetes a babám. Pár napja szopogatja az ujjacskáját. Próbálom elvenni, és inkább cumit adni . Jól teszem? A keresztlányom szopizta az ujját, és nagyon csúnya a foga, ezért nem akarom hagyni.
Szia!
A kislányom mindig is az ujját részesítette előnybe. Eléggé szégyelltem, mikor már 1/2 éveske volt. Egyszer az utcán sétáltunk, a kicsi a babakocsiba csücsült és természetesen az úját szopta. Szembe jött velünk egy sok szoknyás, kendős nénike, megállt és azt monda a lányomnak:- Jól teszed kicsim, szopjad csak! Sok felnőttnek is ezt kellene tenni és nem kén olyan sok dili bogyót szedni nekik! Ez a legjobb nyugtató és a Jó Isten adta neked, és mindig nálad van!
Olyan aranyos ez a történet és többet nem is foglalkoztam ezzel a dologgal. Azóta 8 éves a kicsi lányom és ez a "rossz" szokása szépen elmaradt. Szerintem hagyd neki, tudja mi a jó saját magának.
Amikor megszületett a lányom, én sem akartam cumit adni neki. Aztán egyszer a doktornénink olyan édes, nagymamis mosollyal csak annyit mondott nekem, hogy az ujját előbb-utóbb úgyis megtalálja, és arról aztán le nem szoktatom...
Így kapott cumit, fogszabályozósat, gyönyörű szép a fogsora, fogorvos is megdícsérte, és soha nem szopta az ujját.
Múltkor beszélgettem egy ismerős lánnyal, ő mondta, hogy még 15 éves korában is szopta az ujját, ha stresszelt. Barátnőmet meg gyerekkorában a sebészetre kellett hordani, mert annyit szopta az ujját, hogy szétrepedezett a bőre.
Szóval szerintem inkább cumi, semmi baja nem lesz tőle a babádnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!