Etetőszékben nyugodtan?
10 hónapos a lányunk,szépen eszik szinte már mindent.Jó étvágyú,nem válogatós.
A probléma a következő:a reggeli és esti tápszert nem az etetőszékben kapja nyilván,de a többi étkezés ebéd uzsi ott van.
Ő viszont minden mást szeretne csinálni az első 3 falat után csak enni nem.Mindent meg akar kaparintani az asztalról,sokszor csak játékkal tudom annyira lekötni hogy még pár falat lecsússzon.
Én rontom el valahol?Pedig látja hogy mi is vele eszünk,a hétvégeken pláne,mikor együtt a család.Nálatok hogy megy?
Utolsónak:
A gyerek helyében nekem se lenne kedvem enni, ha ekkora felhajtás lenne körülötte.
Ha kistányérban darabokra csipkedve az ételt elérakod vagy kanállal, ha pépesebb és hagyod, h ő egyen, egyedül, többre mész. Ha nem eszik, minden vita nélkül el kell előle rakni és később újra próbálkozni. Na de hurcolva etetni? Meg játék közben? Meg sutyiban belopni egy-egy falatot a szájába? Sokaktól hallottam már, mindnek utál enni a gyerek pedig már nagyobbak.
Nem írtam olyan nagy butaságot:
"A legtöbb baba 8 hónapos kora körül már képes kézzel a szájába tömni a puhább falatokat és ha hagyjuk nekik, akkor egyre ügyesebben oldják meg azt. Felkockázott puha gyümölcsök, párolt répa karikák, sült alma, sültkrumpli, kölesgolyó és még egy sor más puha, könnyen megrágható, kézbevehető zöldség és gyümölcs gyarapíthatja az első önállóan felcsipegetett ételek listáját."
Itt sem azt írják, h járkálj utána kanállal a kezedben, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!