Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Etetőszékben nyugodtan?

Etetőszékben nyugodtan?

Figyelt kérdés

10 hónapos a lányunk,szépen eszik szinte már mindent.Jó étvágyú,nem válogatós.

A probléma a következő:a reggeli és esti tápszert nem az etetőszékben kapja nyilván,de a többi étkezés ebéd uzsi ott van.

Ő viszont minden mást szeretne csinálni az első 3 falat után csak enni nem.Mindent meg akar kaparintani az asztalról,sokszor csak játékkal tudom annyira lekötni hogy még pár falat lecsússzon.

Én rontom el valahol?Pedig látja hogy mi is vele eszünk,a hétvégeken pláne,mikor együtt a család.Nálatok hogy megy?

2012. szept. 12. 21:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálunk már az első falat sem megy kanálról. Aztán néhány falatot raktam neki a tálkára és azóta úgy eszünk. Már 1 éves és most már tányérról megy már nem löki le mindenestül... Persze jó nagy koszt hagy maga után és ha már nem éhes dobál. De sokat eszik és én még mindig jobban örülök ha rombolva is de eszik minthogy tisztaságban de ne lakjon jól.
2012. szept. 12. 21:28
 2/8 anonim ***** válasza:
32%
Ha nem akar enni, akkor vidd el az asztaltól. Legközelebb, ha éhes lesz, eszik és nem játszik az étellel. Legrosszabb, ha evés közben rászokik, hogy játsszon.
2012. szept. 12. 21:32
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Én meg sem próbálom berakni a fiam az etetőszékbe. EGyszerűen rémes az egész eteési procedúra nálunk. Tartom az egyik kezemben, én állok és viszem magamammal például a könyvespolchoz, hogy meg tudja fogni a könyveket, miközben a másik kezemmel próbálom kanalazni a szájába az ételt. A könyvespolc után jön a kaputelefon, ott is két kanál lemegy, majd jön a riazstó gombjának piszkálása, majd kimegyünk a teraszra, ráncigálhatja a szélcsengőt, utána berakoma hintába egy kanál erejéig, majd vissza kézbe, jön a seprű nyelének a ráncigálása, és így tovább. Ha ez nincs, egy falatot sem eszik. Be sem engedi tenni a szájába a kanalat, elkapja és kilöki a kezemből, de ha mégis, akkor az első kanál után beteszi a szájába a kezét, és nem eszik többet. Csak akkor eszik, ha teljesen leköti magát, tehát szinte nem is veszi észre, hogy eszik. Tudom, hogy rettenetesen elrontom ezzel a módszerrel, de egyszerűen idegileg nem bírom, amikor nem eszik semmit sem, így inkább bevállalom ezt a tortúrát.
2012. szept. 12. 21:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Utolsónak:

A gyerek helyében nekem se lenne kedvem enni, ha ekkora felhajtás lenne körülötte.

Ha kistányérban darabokra csipkedve az ételt elérakod vagy kanállal, ha pépesebb és hagyod, h ő egyen, egyedül, többre mész. Ha nem eszik, minden vita nélkül el kell előle rakni és később újra próbálkozni. Na de hurcolva etetni? Meg játék közben? Meg sutyiban belopni egy-egy falatot a szájába? Sokaktól hallottam már, mindnek utál enni a gyerek pedig már nagyobbak.

2012. szept. 13. 09:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Csipkedjem a tányérjába az ételt? Nem tud még rágni. 8 hónapost hagyjam, hogy egyedül próbálkozzon? Hát nagyon rövid időn belül éhenhalna. Inkább nem.
2012. szept. 13. 21:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem írtam olyan nagy butaságot:

"A legtöbb baba 8 hónapos kora körül már képes kézzel a szájába tömni a puhább falatokat és ha hagyjuk nekik, akkor egyre ügyesebben oldják meg azt. Felkockázott puha gyümölcsök, párolt répa karikák, sült alma, sültkrumpli, kölesgolyó és még egy sor más puha, könnyen megrágható, kézbevehető zöldség és gyümölcs gyarapíthatja az első önállóan felcsipegetett ételek listáját."

[link]

Itt sem azt írják, h járkálj utána kanállal a kezedben, stb.

2012. szept. 14. 10:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem 7 hónapos kora óta darabosat eszik kézzel. Ha kanalasat eszik éppen akkor megy a harc, de nem ehet egész nap nehéz ételeket így én is lekötöttem vagy néhány darabosat adtam neki amit csipegethetett miközben kanalaztam. :D Függ attól is mennyi foga van. Nekem már 7 foga volt 7 hónaposan. De előbb is már a babakekszet elrágcsálta. Többségében szerintem egy 8 hónapos már próbálkozhat bőven. A saját lányomból kiindulva el sem tudom képzelni, hogy 8 hónaposan még ne tudjon egy baba csipegetni. Kenyeret sem eszik? baba rágcsákat? kölesgolyó???
2012. szept. 15. 02:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Az enyém nem. Öklendezik és fulldoklik a darabostól. Kicsit eltértünk a témától. Ha tudtok segíteni a kérdezőnek, akkor rajta. Én pedig nem kérdeztem senkit sem ezzel kapcsolatban, tehát nem várok további hozzászólást sem. Jó éjt!
2012. szept. 15. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!