Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem eszik nyugodtan?

Miért nem eszik nyugodtan?

Figyelt kérdés

A kislányom lassan 3 hónapos és egy pár napja evés közben furcsán viselkedik. Néha szopizik, amikor nem lesz a cicimtől ideges, de nem sokat szív ki mellből, ezért cumisüvegből pótolom neki. Csak anyatejet kap; az enyémet és egy másik anyáét vegyesen. Általában frisset vagy egy kis fagyasztottal keverve. Naponta 5x eszik 120ml-t. Kb ennyi az adagja, mert 3800g.

Amikor cumisüvegből kapja, újabban forgatja a fejét, nézelődik, nem figyel az evésre, sokszor csak cumizik rajta. Először kiszív kb. 50-60-at gyorsan, nyugodtan, a többit pedig alig lehet lekönyörögni.

Még kéne ennie sokat, hogy fejlődjön, mert nagyon kicsi volt a születési súlya, ezért haza se hozhattuk 2 hétig. A kórházban csak az utolsó napokban szoptathattam, ezért csak ritkán cicizik hobbiból, ameddig viszonylag könnyen jön belőle, de sokszor rá sem kap...

Nem akarom erőltetni, de ha nem eszik eleget, akkor meg nagyon aggódom!

2012. szept. 12. 10:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Sajnos a babád valószínűleg ellustult, mivel a pótlást cumisüvegből kapja. A cumisüvegből ömlik a tej ez neki kényelmes. A cicidből pedig csak az első tejet szívja ki ami, gyorsan jön és nem fárasztja magát, hogy az utána termelődő nehezebben "megszerezhető" tejet kiszívja. A másik probléma pedig az, hogy kinyílt a világ a szopizásnál sokkal izgalmasabb dolgok vannak és "nem ér rá" szopizni. Az én kisfiam is 3 hónapos, igény szerint szopik, napközben nekem is kevesebbet eszik mint szokott, de éjjel és hajnalba bepótolja! Ha szoptatni szeretnéd továbbra is akkor az nagy küzdelem árán tudod most már csak elérni. A második fiam nekem is ellustult a 3. hónapban. Elmondom, hogy oldódott meg, de nagyon sok erő és kitartás kell hozzá és türelem. Egy idős doktornéni volt a támaszom ő mondta, hogy mit csináljak. (és nem volt hajlandó pótlást írni!) Szóval sajnos a babát szinte éheztetni kell kicsit! Vagyis. Szopizás után ne adj neki pótlást. Ki kell várni minimum két órát a következő szoptatásig! Rettenetesen fog sírni sajnos... a dokinéni nekem azt mondta kössem le valamivel a baba figyelmét...(?!) 2óra múlva megint szopi és így tovább... a baba mivel éhes, megtanulja kiszívni a hátsó tejet is. Kemény 2 hét alatt sikerült rendbe tennem amit elrontottam... mindketten megszenvedtük, sok sírás-rívás volt de megcsináltuk! Ezután simán szoptattam 2 évig! És nem bántam meg, sőt hálás vagyok a doktornéninek, mert a most 3 hónapos kisfiamnál sem esek kétségbe, ha problémák adódnak, meg tudjuk oldani! :) A több szoptatástól pár nap alatt több tejed fog termelődni és nem kell majd pótolni!
2012. szept. 12. 10:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk ezzel elkésve? Én szeretnék szoptatni, de már megelégednék azzal is, ha a cumisüvegből megenné az adagját, mert onnan sem megy!
2012. szept. 12. 10:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem vagytok elkésve! A második fiam szintén 3 hónapos volt mikor ellustult! Én azzal rontottam el, hogy 2 ciciből szoptattam egy szopi alatt és mindig csak az első tejet ette meg. Aminek az lett a következménye, hogy állandóan éhes volt, mert ugye az első tej szomjoltó a hátsó tej a zsírosabb laktató! A másik következménye, hogy majdnem elapadt a tejem a harmadik pedig, hogy a Kislurkó lusta lett! Ha szeretnéd sokáig szoptatni a babád, megéri nekikezdeni! Ha úgy érzed nincs hozzá erőd akkor sajnos hamarosan teljesen le fog szokni a ciciről. Olyan mennyiséget amennyi neki szükséges nem fogsz tudni lefejni. Legalábbis kicsi az esélye szerintem! A fejés sok időt vesz el, azt az időt érdemesebb a babára fordítani...:) És az sem elhanyagolható, hogy a babádnak is az a jobb ha a Te anyatejedet kapja! Ha nekikezdesz tényleg NAGYON NEHÉZ lesz Neked és a babának is! Tényleg nagy kitartásra van szükség, mert nagyon sajnálni fogod, mikor sír... Nekem is majd megszakadt a szívem az első pár napban de aztán szép lassan könnyebb lett! :)
2012. szept. 12. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!