Ha megakarjuk keresztelni a pici fiamat, az apának is meg kell, hogy legyen keresztelődve?
Pap válogatja!
Nálunk azt a gyereket is szívesen megkereszteli az atya,akinek egyik szülője sincs.Szerinte nem attól függ,hogy egy gyerek a keresztény közösség tagja lesz-e.
Bár szerintem nem ártana apának is csatlakozni,de nehogy félre érts,nem téríteni akarlak.
"meg kell, hogy leygen keresztelődve"...ááááááááá!!!!
Nem kell. Csak a keresztszülőnél fontos, hogy meg legyen bérmálva (vagy ahogy neked tetszik: bérmálkozódva). Mivel a keresztség alapvető szentség, így a kiszolgáltatása ingyenes. Vagyis azért fizeted az egyházadót (ha fizeted) többek között.
Én úgy tudom, hogy a kereszt szülőknek (akik keresztelnek ugye) nekik kell megkeresztelve lenniük.
Nálunk sajna az a helyzet, hogy a választott emberkék közül a leendők.apa nincs megkeresztelve.
Majd meg kell kérdezni a papot. :(
Egyébként a normálisabbak nem kérnek pénzt, egy éves egyházi adót illik befizetni ami azt hiszem 5 ezer ft.
8:58-as!
Megkérdezhetem a megyét,hogy hol laktok?
én Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén ,egy faluban,de nálunk 7000 ft az egyház adó.
Nálunk csak megkérdezte a pap, hogy meg vagyunk-e keresztelve, papírt nem kért.
Viszont én elváltam, előző házasságom templomban volt, mégis megkeresztelte a kislányunkat. Van ahol így nem teszik meg.
Egyébként Bábolnán gyed alatt 3.000,-Ft nekünk az egyházadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!