Elfogadható még, ha 20 hónapos kisgyerek szopizik és még éjszaka is felkel szopizni kb.3x?
Szia!
Ha neked nem kényelmetlen, belefér, elfogadható. Sokaknak nem. Az én ikerfiaim 17 hós korukig szopiztak főként éjjel, akkor kezdtem kifáradni, de ha nem adtam üvöltöttek, és felverték volna a másik 2 gyereket, nem hiányzik hogy 3 üvöltsön az éjszaka közepén. Én úgy csináltam, hogy amíg csak lehetett, nem adtam nekik cicit, és egy idő után már legtöbbször elég volt ha odabújtak hozzám. Együtt aludtunk 3an az éjszaka második felében, egy nagy ágyban, én középen. Így kevésbe volt fárasztó. Szép lassan leszoktak így, most már külön ágyban alszanak, de még ébrednek, most annyira, hogy mondjam hogy csitt, alvás! Hallják a hangom, és ennyi nagyrészt elég. 2 évesek. Szóval nekem attól, hogy nem szopiznak, ugyanúgy ébrednek, bár már volt hogy végig aludták az éjszakát. Lassan leszoknak erről is, tudom. Próbáld fokozatosan.
szerintem kíméletes megoldás nincs.mert ha a tied is függő,mint az enyém volt,akkor hiába mondod neki,hogy már nincs cici,stb. nem fogja csak úgy abbahagyni,mert az enyém is pl tépte le rólam a ruhát. én is vettem hiper szuper üveget amiből ihatott volna,de nem kellett neki.
és pont 20 hós volt,amikor azt mondtam,hogy:elegem van!
mondtam neki,hogy anya cicije beteg lett és már nincs jó ize. és hogy be is bizonyítsam neki,kicsit be kentem citrommal és szembesült is vele. amikor éjszaka felkelt,mondtam neki,hogy:tudod hogy nem jó már a cici-és kicsit megölelgettem és visszafektettem. kb 2 nap múlva túl voltunk rajta.és onnantól átaludta az éjszakákat.
Fokozatosan tudod leszoktatni. Ha 3x szopizik éjszaka, akkor 2-re csökkentsd le az alkalmak számát, majd 1-re, végül hagyd el teljesen. Próbáld meg szopi nélkül visszaaltatni, ringasd, énekelj neki, simogasd. Már elég nagy ahhoz is, hogy megbeszéld vele, hogy csak akkor van cici ha világos van, éjszaka aludni kell stb. Az is jó ha apa megy be hozzá és altatja vissza, tőle úgyis hiába kéri a cicit :-)
Aztán a nappali cicizések számát csökkentsd fokozatosan egyenként. Utolsó lehet a reggeli vagy az esti cicizés elhagyása. Az estit barátnőmék úgy hagyták el, hogy már nem azon altatta be a babát, hanem fürdés előtt volt cici, aztán fürdés, mese, alvás. Így könnyebben megszokja a baba, mintha egyik nap hirtelen nem lenne cici és még egyedül is kellene elaludnia este.
Tesóm is két éves koráig szopott.
Én is lehetőségemhez mérten próbálok majd minél tovább szoptatni.
De az éjszaka az tabu.
Napközben ahányszor kell, megfekszem a gyereknek,(mert fekve szopik, azért mondom így), de az éjszaka az enyém!
2,5 hós a babám, és 8 órát stabilan egyhuzamban alszik, mert napközben telepakolom a hasát.
Szerintem a saját érdekedben az éjjeli cicikről szoktasd le, neki is szüksége van a pihentető alvásra, viszont az evésre nincs szüksége, már rég óta éjjel.
de van, persze, hogy magától abbahagyja, csak ki tudja mikor. lehet 2-3-4 évesen...
és nappal hányszor szopik? azokhoz ragaszkodik?
én a nappali szopik számát csökkentettem, egyre inkább, és azt vettem észre, nem is zavarja, ha kimarad egy. aztán már csak az éjszakai maradt meg, a végén meg az sem.
Na meg be eleht vetni Apukát, aki nyilván nem tudja ilyen téren kielégíteni:)
Attól függ, Te elfogadhatónak érzed-e. Nem egy iskolásról beszélünk.
Én 1 évesen leszoktattam az éjjeli ciciről, mert már nagyon elegem volt, aztán pár hét múlva a nappalit is elhagytuk. Nekünk így volt jó. Ha azonban nektek máshogy jó, az sem beteges, meg semmi ilyesmi. Azt azért tudnod kell, hogy a világ gyermekeinek a nagyobbik része még bőven szopik ennyi idősen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!