Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kórházból való hazatérés után...

Kórházból való hazatérés után mi okozta a legnagyobb nehézséget? Hogy oldottátok meg? Esetleg csinálnál valamit másképp?

Figyelt kérdés

2012. szept. 6. 12:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

nem felvenni a telefont és nem beengedni a látogatókat :-))

pedig megmondtam h min 2 hétig senki se zavarjon ....

a többi nem olyan nehéz

talán még az a sok betét ami zavart de azon nem lehet változtatni :-(

2012. szept. 6. 12:06
 2/13 anonim ***** válasza:
ahogy visszagondolok,minden olyan természetes volt,hogy úgy van.Hasfájós volt 3hónapig,éjjel volt ébren,2szer begyulladt a mellem,fáradt voltam és szaladt a lakás mert vagy szoptattam vagy fejtem, de ezeket elfogadtuk hogy ezzel jár,semmit nem változtatnék,úgy érzem mindent megtettünk és megpróbáltunk,legtöbb dolgot az idő oldotta meg.Amit viszont megint ugyanúgy fogok csinálni,az a kajarendelés,hatalmas terhet vett le a vállamról és volt tejem bőven mert így nem felejtettem el enni,sajnos arra hajlamos vagyok.
2012. szept. 6. 12:11
 3/13 anonim ***** válasza:

A segítség hiánya. Jó lett volna valaki "bennlakós". Így a barátaim megszaladtak néha, a legnagyobb segítség az volt, ha hoztak egy tál jó kaját, ill. ha kiteregettek vagy feltöröltek. Ikrek mellett nekem erre nem volt időm.

Szerintem a JÓ kaja fontos. Később rendeltem, az elég praktikus. Ha az ember szoptat, nem árt, ha van némi értékes élelem a gyomrában, a sebtiben elfogyasztott műzliszeleteken túl :) Sok boldogságot!

2012. szept. 6. 12:11
 4/13 anonim ***** válasza:

Felállni volt nehéz, mert a nagy üres hasamban a beleim szabadon mozogtak, és kellemetlen volt mikor behajoltam a kiágyba, vagy feláltam, leültem.

Jó volt hogy ott volt Anyu, vagy a férjem, és kihozta a babát szoptatni, nem kellett felállnom!

Babakocsit nem vinném fel a lakásba, mert mikor elindúltam sétálni, le kellett cipelnem, igaz csak az elsőről, de azt hittem megszakadok, utánna már lent hagytam a tárolóban.

Jó volt hogy ott volt Anyu, főzött mosott vasalt, én meg a babával foglalkozhattam.

Hintát 1 hónaposan vennék a babának nem később, mert nagy segítség volt, nem kellett ringatom folyamatosan.

2012. szept. 6. 12:18
 5/13 anonim ***** válasza:
Fáradtság. Ebből fakadt minden negatív dolog. A mellgyulladás, a szalad a konyha, a miért sír, ha most evett kérdés nem tűnt volna nehéznek, ha kipihentem volna a szülést. Én örültem a látogatóknak. Általában megkérdezték mit hozzanak, én meg mindig mondtam, hogy ebédet. Így nem kellett ezzel foglalkoznom.
2012. szept. 6. 12:18
 6/13 anonim ***** válasza:

Nekem az hogy fájt a szoptatás az elején, + az aranyerem..., +az, hogy a kórházban nem aludtam semmit.

Mindig aludtam amikor a baba is, valamint kentem a cicim. Kb. a baba 2 hónapos korában oldódott meg a probléma.

2012. szept. 6. 12:21
 7/13 Disi ***** válasza:
Hát a belső szerveim hintázása tényleg elég furcsa volt, de annak nem nagyon tudunk mit csinálni :))) Nekem nagyon nagy segítség volt, hogy anyukám minden másnap hozott nekünk főtt ételt. Császáros voltam, 10 napig nem tusolhattam le normálisan, hogy ne ázzon meg a sebem. Alig vártam, hogy elteljen. Nem stresszelnék annyit azon hogy nem volt elég tejem. A babám nem szopott, én pedig mániákusan gyötörtem magam minden csepp tejért amit ki tudtam fejni. Először megetettem a babám, aztán nekiálltam... 3x borítottam ki, emlékszem nagyon megsirattam azt a 30-50 ml tejet, amiért akár félórát is küzdöttem. A férjem itthon volt velünk 3 hétig, úgyhogy a lakás annyira nem úszott és segített a maga módján mindenben amiben tudott.
2012. szept. 6. 12:51
 8/13 Disi ***** válasza:
Ja még annyit hogy a látogatók... Apósomék a mai napig telefonálnak hogy jöhetnek-e, aztán ha rámondom az áment beállítanak másfél-2 óra múlva. Ma már nem engedném be őket egy újszülötthöz.
2012. szept. 6. 12:53
 9/13 anonim ***** válasza:
Én császáros voltam és valami történt a csípőmmel, mert nekem az fájt a vágáson kivül rettenetesen. Ugy tudtam csak menni mint egy csípőficamos k.b. 2 hétig. segitségem csak a férjem vol, így a lakás nálunk sem uszott. Főzni viszont az első hétvégét kivéve , nekem kelett. De az én babám nagyon jó volt, evett aludt. Tejem volt/van rengeteg. Most 5,5 hónapos és mindent ugyanugy csinálnék. Csak a látogatókat kivántam a hátamközepére. Mert ha nem engedem őket vérig sértődtek volna.
2012. szept. 6. 13:51
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem egyedül a szoptatással volt problémám, édesanyám két hétig itt volt, úgyhogy minden másban rengeteget tudott segíteni,de sajnos mivel ő sem tudott szoptatni annak idején engem,ebben nem.A gyerekorvostól és a védőnőtől sem kaptam semmi segítséget,csak a tápszerrecepteket.Nincs bajom a tápszerrel egyáltalán,zseniálisan gyorsan fejlődik a Manókám és egyáltalán nem beteges,de a következőnél már biztos hogy a szülés előtt fel fogok keresni aki ebben érdemben tud segíteni majd.
2012. szept. 6. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!