Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire költséges egy újszülö...

Mennyire költséges egy újszülött? (többi lent)

Figyelt kérdés

Most derült ki hogy terhes vagyok és igazából minden érdekel a babákkal kapcsolatban.Hallottam már olyat hogy a baba 1-2 hetente kinövi ruháit??ez így igaz??A kismamám tényleg nagyon kimerültek?sokszor felkel a pici??Milyen idős kortól látogatható,vihető rokonokhoz látogatóba?(Én nagyon mennék mindig ismerőseimhez rokonoaimhoz,most sztem majd mégjobban mennék ha meglesz a baba)

Bármilyen kommentet szivesen fogadok a babákkal kapcsolatban!!Köszönöm

2012. szept. 6. 00:30
1 2
 11/19 sumergo ***** válasza:

Alsó hangon 500 ezer? Jesszusom!!!!

Az első bevásárláskor, amikor mindent megvettünk 130 ezret hagytunk ott a boltban, (de ebben pl volt egy 10 ezer Ft-os hordozókendő is, amit felesleges volt megvenni, mert a lányom utált benne lenni). Amúgy új ruhák, ágyneműk, textilpelusok, ápolási kellékek stb. Bőségesen elég volt. Amit nem vettünk, babaágy, babakocsi, és hordozó. De ezeket is megnéztem, használtan jó állapotút találtam mindegyikből, ha kellett volna, ezek is kijöttek volna 70 ezerből. Na így együtt 200 ezer lett volna. Az 500 erős túlzás szerintem. Meg a havi 50 ezer is, hacsak nem tápszeres a gyerkőc. Mi semmi egyebet nem vettünk kb. 3 hónapos koráig, mint pelenkát, és popsitörlőt 15 ezer/ hó. Még valami: ha új ruhát vesztek, bodyból nem érdemes 50-est, 56-ost venni. A legkisebb, amit vettünk, az 62-es volt. Igaz nagy volt neki, az ujját fel kellett hajtani, először 2x is, de belenőtt. Lehet okosan is csinálni ezt, ahogy a pénztárcátok engedi. ( Mosáshoz mosógolyót használok, 2 db 4 ezer Ft, ez egy évig kitart.) A többiben pedig hallgass az ösztöneidre, hogy szeret-e menni, máshol/másnál lenni, pedig majd kiderül. Sok boldogságot.

2012. szept. 6. 12:47
 12/19 anonim ***** válasza:

1 éves a fiam. 5 ruhaméretet nőtt ki eddig! 50-el kezdünk, most hordja a 80-as méretet. Nem növi ki 1-2 hét alatt, ne ilyedj meg. ;-)

Nagyon fárasztó egy picibaba. Mert 2-3 óránként etetni kell, tisztába tenni, ráadásul a fiam picikének is nagyon keveset és rossz alvó volt. A hasfájásról meg már nem is beszélnék.

Hozzánk kb 1-2 hetes korában jöttek látogatni. Jobb az ha nem nyüzsögnek körülötted egy pár napig. Minden percet ki kell használni a pihenésre, ha simán szülsz azért, ha császárral azért.

Éjszaka nekünk 2 óránként kelt.

Ha nagyobb lesz ez változik. De sokat kell foglalkozni velük, az biztos! ;-) Megéri :-D

2012. szept. 6. 13:46
 13/19 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Mi vettünk új és használt dolgokat is. Ruhából is vegyesen! Így a kezdő összeg 180-200 ezer volt. Ebben még nem volt az orvos és a szülésznő pénze, sem a magánrendelések, ultrahangok.
2012. szept. 6. 13:52
 14/19 anonim ***** válasza:

100 ezres nagyságrendű összegek?!... Ej...

Mi így oldottuk meg a dolgot:

-örökölt ruhákból 1 teljes szekrénnyi összejött

-örökölt kiságy

-vettünk egy kiságyat, az örököltet meg visszaadtuk: 15 000

-járóka 20 000, tök fölöslegesen, mert a lányunk utált benne lenni, nem is igazán használtuk

-pelust diszkontban veszünk, ahol minden kb. fele áron van a boltihoz képest

-popsitörlő: a tescos tökéletes, kb. 200 Ft/csomag, erre nem fog rámenni a gatyátok

-örököltünk egy etetőszéket is, amit sosem használtunk, mert a babánk úgy hadonászik, hogy lehetetlen székben etetni, mindig ölben etetjük

-fejőgép helyett ott a kezed, az a leghatékonyabb fejőeszköz (a védőnő, gyerekorvos, nőgyógyász szerint is)

-anyatejlefagyasztó tasakok: egy 20 db-os csomag 2500 Ft, de 20 csomagnál többet úgysem raksz el

-gyógyászati cikkek, popsikrém, ilyesmi minimális összeg, pár ezerből megvan (a Johnson's állítólag allergén, a legolcsóbb gyógyszertári ellenben nem)

-örököltünk orrszívót, baba körömvágó ollót is

Tudod, ez olyan, hogy aki megengedheti magának, az korlátlan összeget rá tud költeni, aki meg nem, az ugyanolyan jól kihoz mindent minimális összegből is.

2012. szept. 6. 19:23
 15/19 anonim ***** válasza:

Hát az orvos a drága, arról megfeledkezünk. Először volt fogadott orvosom, 40e, nagyot csalódtam. Aztán átmentem máshova, ahol nem volt szükség orvosválasztásra, de ez a hely június 30-án megszűnt, köszönjük a kormánynak. Van ilyen kórház Bp-en is. De van, ahol csak akkor nem sz@rják le a fejed, ha orvosod és szülésznőd is van. Na, az a szép! Szóval havi 5-10e a magánrendelés, és 100-200e a szülés. Ez Mo.

A felszerelést tényleg minimális pénzből ki lehet hozni, pláne, ha szopizik a kicsi.

2012. szept. 7. 02:01
 16/19 anonim ***** válasza:
Ez természetesen függ attól,hogy mik az igények. Ki lehet hozni 100 ezerből is, de ahogy írták 500-nál többől is!
2012. szept. 7. 05:30
 17/19 anonim ***** válasza:
Magánrendelés?! Az sztk-s ugyanolyan jó... és igen, az előttem szólónak teljesen igaza van.
2012. szept. 7. 11:34
 18/19 anonim ***** válasza:
a #15-ös vagyok. Amikor magánba jártam, láttam a különbséget. Aztán olyan helyre költöztünk, ahol jó volt az SZTK. És nem kellett orvost választani. Mivel ez a hely megszűnt, ha most kellene mennem, megint kéne választanom orvost, mert vissza kellene menni a régebbi helyre. Ez van.
2012. szept. 7. 14:31
 19/19 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen sokat tanultam tőletek:) fiatal vagyok még, nem nagyon hiszek az internetnek ha csak simán beirom a googleba,ezért is tettem fel a kérdést mert mások tapasztalatában jobban megbízok hiszen veletek már megtörtént.Esetleg ha eszetekbe jut még valami amit máshogy gondoltok vagy nem volt még róla szó szivesen fogadom:)Köszi mindenkinek mégegyszer.
2012. szept. 7. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!