Mennyire költséges egy újszülött? (többi lent)
Most derült ki hogy terhes vagyok és igazából minden érdekel a babákkal kapcsolatban.Hallottam már olyat hogy a baba 1-2 hetente kinövi ruháit??ez így igaz??A kismamám tényleg nagyon kimerültek?sokszor felkel a pici??Milyen idős kortól látogatható,vihető rokonokhoz látogatóba?(Én nagyon mennék mindig ismerőseimhez rokonoaimhoz,most sztem majd mégjobban mennék ha meglesz a baba)
Bármilyen kommentet szivesen fogadok a babákkal kapcsolatban!!Köszönöm
Ha mindenből újat és szuper divatosat akarsz a babának, akkor igen drága. Ha megelégszel a használttal, akkor kb. pelenkára meg popsitörlőre kell költeni az elején. Tapasztalatunk szerint óriási mennyiségű használt ruhát keringetnek a kisgyerekes családok egymás között. Mi a pelenkázótól kezdve az autós ülésig mindent úgy kaptunk és adjuk majd tovább. Nem a mienk a legdivatosabb babakocsi, de a célnak megfelel, biztonságos, tiszta.
Minden baba más, az elsőnk rossz alvó, társaságot nem kedvelő természet volt picurnak, a másik egy társasági tündérke és nagy szuszék, de mindkettő csodálatos, szeretgetni való, ahogy már előttem írták a babákról általában...
Erre nem lehet általános választ adni!
Nekünk pl. 40-50 ezerbe biztos van egy hónapban a babánk! Ennél lehet több és kevesebb is!
Szia.
Egyetértek az egyik hozzászólóval, hogy nem feltétlen muszáj mindenből a legdrágábbat megvenni, az nem biztos hogy jó is. Mi például rengeteg kisruhát kaptunk tesómtól, barátnőktől, ismerősöktől. Persze én is vettem neki újakat. Újszülött korban a pici babák szinte esznek-alszanak. Hozzám a közelebbi rokonok már a második héten jöttek, nem is igazán örültem neki, mert egy kicsit szerettem volna még "pihenni" zsongás nélkül. Az ismerősök kivárták a 6 hetet. Hogy mikor lehet közösségbe vinni, én már a harmadik héten vittem mivel menni kellett tanácsadásra. "még jobban mennék ha meglesz a baba"- na azt majd látod ;) mindenesetre gratulálok :)
Lehet kapni jó minőségű, olcsóbb pelust is. 100 db-ot 4000 ft-ért, ruhákból is lehet használtat venni, egy kisbaba úgysem tudja a ruhákat "elhordani". Mindenki magához mérten költ és tesz dolgokat. Ez csak rajtad múlik.
A babák meg nagyon különbözőek. Lehet, hogy felkel sokszor, de az is lehet, hogy egyszer sem.
A lényeg, hogy mindent úgy csinálj, ahogy neked jó, ne fordulj ki önmagadból és minden menni fog a maga útján :)
Mi ruhát alig vettünk: ha nem vettünk volna egyet sem, akkor is bőven lett volna elég, annyit kaptunk az ismerősöktől. Gyorsan kinövik a gyerekek, hát mindenki elajándékozza. Egy párat vettünk, mert megtetszettek, de simán elég lett volna az is, amiket kaptunk. Biztos, hogy te is egy csomót fogsz kapni. Ha meg nem eleget, akkor is van egy csomó bababörze, gyerekcuccot aztán mindenhol lehet kapni használtan. Újonnan ne vegyél, a múltkor pont néztük a bevásárlóközpontban, milyen horribilis összegeket képesek elkérni olyan ruhákért, amelyeket a gyerek tényleg pár hét alatt kinő - csak, mert márkás...
Hogy hányszor kel fel és mennyire fárasztó, azt gyereke válogatja. Van, amelyik szinte kezdettől átalussza az éjszakákat (a mienk 2 hónapos korától aludta át), van, amelyik még 1-2 évesen se. Azt is gyereke válogatja, hogy mennyire lesz könnyen kezelhető, eszik-alszik-mosolyog, vagy éppen akaratos.
A látogatásnál annyi a lényeg, hogy beteg emberhez ne menjetek, és beteg ember se menjen hozzátok. Aki egészséges, az elég, ha kezet mos, mielőtt hozzáér a babához. így már akár az újszülöttet is lehet mutogatni. Annyi, hogy ne ébresszétek fel csak azért, hogy ismerősöknek mutogassátok, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!