Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ma nem szállhattam fel a...

Ma nem szállhattam fel a buszra babakocsival. Jártatok már így?

Figyelt kérdés
Régebbi típusú busz volt, a sofőr mondta, hogy csukjam össze a babakocsit. 3hónapos gyerkőc mózesben, nem tudom összecsukni. Közölte, hogy nem férek fel, várjam meg a következő buszt. (másfél óra múlva jött a következő)

2012. szept. 5. 21:47
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
48%
Kedves válaszoló! Nyilván nem a fiók került annyiba. Ha te ennek örülnél, akkor az szuper. Én nem tettem, de nem kezdtem el szapulni minden mozgó embert és nem írtam kérdést hogy ,,veletek is történt már ilyen?". Egyszerűen próbáltam megoldani a helyzetet, de mindenek előtt még megetette a gyerekemet, megfürdettem (mert a hajára kente az ennivalót) és lefektettem délutánra pihenni. Ez után szedtem össze a fiók tartalmát és amíg ő aludt szóltam a férjemnek, hogy gond van meg kell oldani. Nagyon fontos szerződések voltak benne és igen volt olyan amit nem lehetett megmenteni. Sajnos üzlet is ment pusztán emiatt szét és összesen ennyi kárt okozott az eset. Nem káromkodtunk, nem estünk pánikban. És nem azért mert lenne egy másik fiók ami tele lenne százmilliókkal. Egyszerűen vannak olyan dolgok, amiket be lehet látni. Nem tudtál felszállni a buszra kérdező? Vannak olyan babakocsik amiket össze lehet csukni, ha szükséged van a tömegközlekedést igénybe venni ami bár mindenkié természetesen káros lehet a gyermekedre akkor nyilván nem aznap tudtad meg, hogy falunk kell élned és nincs kocsid. Ha a hordozókendőtől hozzád izzad a fiad akkor kénytelen vagy vagy megoldani hogy ne legyen veled, vagy megfelelő járgányt akár kölcsönkérni, vagy elviselni a meleget ha azt gondolod hogy az összes alternatíva közül ez a legjobb. Az országnak nem telik arra, hogy minden olyan embernek akinek szüksége van a közlekedésre de nincsen pénze a megfelelő úton igénybe venni a helyett ezt biztosítsa csakmert gyermeket szült. Azért fogja már fel minden egyes szülő aki gyermeket vállalt, hogy nem az állam vette a nyakába, és ne várjunk csodát! Ha valami úgy működik akor úgy! Fizetsz 500 ft-ot egy olyan szolgáltatásért aminek hátulűtői vannak. Ha nem szeretnéd ezeket akkor fizess 6000-ret hogy békésen, nyugodt környezetben hátra dőlve utazhassatok. Ha olyat szeretnél ami olcsó és tökéletes olyan nincs! Ha nem tudosz máshogyan közlekedni a buszokkal akkor pedig ne mérgelődj, ha Plázáznod kell egész nap! Annyi minden más fog még az életben bosszantani és ha ettől kiborulsz akkor nagyon nehezen fogod venni az akadályokat! Anyaként szerintem nem szabadna háborognunk! Ha valami rossz történik akkor többre mégy azzal, ha tudomásul veszed és legközelebb megpróbálsz felkészülni rá. Gondolom te sem vártad komolyan azt, hogy egy telefon után az elnök személyesen átad a faludnak egy külön számotokra vásárolt alacsony buszt, bocsánata jeléül... 500 ft-ot fizetsz azért, hogy egy tömegközlekedési eszközt igénybe vehess amit ugyan úgy más emberek TÖMEG használ, és egymáshoz és a buszozás biztonságos használatához kell alkalmazkodnotok. ha tömeg van, akkor tudomásul kell venned, hogy te arra nem tudsz felszállni, ha a babád egészsége érdekében egyébként nem vártál volna egy másikat... hol a párhuzam a fiók és a bikini és a busz között? tehettem volna a dolgozószobában a fióktól 5 cm-rel alrébb hiába nem gondoltam rá, hogy ki tudja húzni, tehettem volna a bikinit máshová el, de nem tartottam fontosnak. Te pedig elindulhattál volna hordozókendőben ha olyan fontos az a hivatali ügy hogy halaszthatatlan és 30 fokban kell megtenned vagy kérhettél volna kölcsön egy összecsukható babakocsit, de nem gondoltál arra, hogy tömeg lesz a buszon ahová nem fértek majd fel. Azt hiszem ahelyett hogy panaszkodsz inkább a kenguruk vagy használt olcsó babakocsik között kéne keresgélj... a mi kommenteinktől és bólogatásunktól nem lesz se alacsonyabb a busz és üresebb se...
2012. szept. 5. 23:18
 22/32 anonim ***** válasza:
73%
Hát igen, Magyarországon sok nehézséggel kell szembenézni...a tapló buszsofőrök és az emberek akikből a segítőkészség legkisebb szikrája is hiányzik megint egy másik téma lehetne. Arról nem tehetnek, hogy a tárgyi feltételek nem adottak. Tudom "rossz" és bosszantó ilyen helyzetbe kerülni, de ne mérgelődj rajta! Mivel ezen változtatni nem tudunk, nekünk kell alkalmazkodni. Ha tömegközlekedned kell próbáld elkerülni az ilyen szitukat. Mást nem tehetsz. Nálunk (Csongrád-megye) a buszmenetrendeken (a helyin- és a távolságin is) jelzik, hogy melyik az alacsony padlós busz amire babakocsival és kerekesszékkel is fel lehet menni gond nélkül, és van rajta külön hely fenntartva (ha taplójék elfoglalják el kell őket zavarni, de én azt tapasztaltam, hogy nem kell őket külön figyelmeztetni, a tábla kiszúrja a szemüket). Ha nem jelölik akkor megkérdezheted telefonon, így időt spórolsz, előre tudsz tervezni és megkíméled magad egy amúgy is értelmetlen és felesleges mérgelődéstől! Ha ezek után is sikerül nekik számításaidat keresztül húzni, jogoson küldheted őket a p.csába...!-mondjuk a helyzeten sajnos ez sem fog változtatni...:(
2012. szept. 5. 23:38
 23/32 anonim ***** válasza:
66%
22. kíváncsi lennék mit csinálnál, ha mondjuk időpontod van a dokihoz és nem enged fel a sofőr a köv. busz meg másfél óra múlva jön. Hát én mérges lennék, de nagyon. Külföldön élek, itt is van, hogy a sofőr int, hogy már nem férek fel a babakocsival. Nem szokott idegesíteni, mert a következő busz 15-20 perc múlva jön. Na de itt másfél óráról van szó!!! 5500Ft-ot meg inkább a gyerekre költöm, nem taxira.
2012. szept. 6. 00:49
 24/32 anonim ***** válasza:
77%

Nekem volt egy egészen hasonló élményem, csak nem a sofőr, hanem az idős utasok voltak a bunkók.

Ugyanígy ügyintézni indultam mózessel, engem külön felinvitált a sofőr, azt mondta, nem baj, hogy eltorlaszoltam teljesen az első ajtót, maradjak ott nyugodtan, majd a többi utas hátramegy és ott száll fel és le. Volt is szidalmazás, az öregek egy lépést sem akartak tenni, mind ott tolakodott elől.

3 megállót mentem összesen, kalandos volt:) Senkinek nem kellett bérletet mutogatni, senki nem tudott jegyet venni. A sofőr pedig végig nyugtatgatott, hogy ne idegesítsem magam, ezt ő engedte, az ő felelőssége, és mindenki elmehet a csudába, ha nem tetszik, vagy mehet másik busszal.

Fel és leszállásnál is csak egy fiatal cigány asszony segített nekem, akinek szintén kicsi gyereke volt, pont neki is segítség kellett volna.

Amúgy az egyik nagylányom kerekesszékes, így pontosan tudom, hogy milyen az akadálymentesítés hazánkban. Van még mit tenni e téren bőven.

Viszont, az emberek kivétel nélkül rendkívül előzékenyek, ha a nagylányomat tolom valahol. Az autók megállnak, átengednek, ha lépcsőhöz, vagy egyéb akadályhoz érünk, egyből ugrik mindenki körülöttünk, hogy segít cipelni.

Nem az egyének gondolkodásmódjával van a baj (persze mindig vannak kivételek, mint a kérdező sofőrje), hanem más, alapvető problémák vannak.

Most jut az eszembe, egyszer volt egy jó kis megaláztatásunk. Vettem jegyet az István a király színházi előadásra, nem emlékszem, hogy melyik Bp-i színház volt, már a földszint is legalább 10 lépcsővel volt megközelíthető, és a nézőtér is lépcsőzetesen volt kialakítva.

Elém állt egy jegyszedő asszony, hogy ide bizony be nem tolhatom a gyereket, lift pedig nincs és a nézőtér sem akadálymentes.

Na, azt amit akkor mondtam neki, nem rakta zsebre, gondolom még mindig emlékszik rá. Majd felkaptuk a férjemmel a tolókocsit és szépen bevittük gyerekestül a nézőtérre.

Bocsi, hogy elkanyarodtam.

2012. szept. 6. 01:16
 25/32 anonim ***** válasza:
54%

lehet, hogy le leszek pontozva, de valóban vannak olyan buszok, ahová nem fér fel a babakocsi. Mi régen osztálykirándulásra mentünk olyannal, hogy két sor ülés végig, közötte éppen csak egy pici folyosó. Ide tényleg nem fér fel a kocsi. Aki falunk lakik és gyakran jön ilyen busz utána kell érdeklődni, hogy melyik járatok ilyenek.

Az, ha a sofőr bunkó az már egy másik kategória. Abban teljesen egyetértek az előttem szólókkal.

2012. szept. 6. 09:59
 26/32 anonim válasza:
40%
Baszod! Ha nem férsz fel, akkor nem férsz fel. Mit kell ezen lovagolni? Nehogy már ezért legyen bunkó a sofőr. Tudja jól ,hogy bárkinek baja eshet a zsúfolt buszon. Ha gyereked meg megsérül jön az hogy miért? hogyan történhet ez meg egy buszon ahova felengedtek?.... Ne legyél már ilyen "van gyerekem úgyhogy félre az útból"
2012. szept. 6. 21:13
 27/32 anonim ***** válasza:
47%
Most nem azért, de gondolom nem a baba születésekor költözött oda a kérdező. Biztos máskor is buszozott már, így akár azzal is tisztában lehetett, hogy vannak ilyen kis buszjárataik, és esetleg a babakocsi vásárláskor ezt figyelembe vehette volna. Ha tudom, hogy majd mennem kell ügyeket intézni, és tudom, hogy vannak kicsi buszok, akkor nem veszek meg egy batár nagy babakocsit, hanem veszek egy kisebb szolídat, amivel esetleg majd a buszra is fel fogok férni... Sokszor látom pl a tanácsadóban, hogy akkora kocsival jönnek az anyukák, hogy az ajtón!!! is alig férnek be. De áruljátok már el, hogy mi ennek az értelme, hogy ekkora kocsit vesztek? Nálunk is rossz földes út van, de a kicsi kocsim ugyan úgy ment, mint a barátnőm "buldózere" szóval nem kell a duma, hogy a terep miatt!
2012. szept. 6. 22:16
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Mert a nagyobb olcsóbb,mint a kicsi.
2012. szept. 6. 22:37
 29/32 anonim ***** válasza:
75%
Egy buldózert megkapsz 30 ezer Ft-ért (használtan olcsóbban), míg egy kecses Stokke-ot százezrekért. Érted már??
2012. szept. 7. 00:07
 30/32 anonim ***** válasza:
61%
Nem, nem értem! Én a hauck kocsimat, újonnan, újszülött kora óta használjuk még most is pedig 15 hós 23.000Ft-ért vettem, és nagyon jó kis kocsi...
2012. szept. 7. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!