Ma nem szállhattam fel a buszra babakocsival. Jártatok már így?
Nekem volt egy egészen hasonló élményem, csak nem a sofőr, hanem az idős utasok voltak a bunkók.
Ugyanígy ügyintézni indultam mózessel, engem külön felinvitált a sofőr, azt mondta, nem baj, hogy eltorlaszoltam teljesen az első ajtót, maradjak ott nyugodtan, majd a többi utas hátramegy és ott száll fel és le. Volt is szidalmazás, az öregek egy lépést sem akartak tenni, mind ott tolakodott elől.
3 megállót mentem összesen, kalandos volt:) Senkinek nem kellett bérletet mutogatni, senki nem tudott jegyet venni. A sofőr pedig végig nyugtatgatott, hogy ne idegesítsem magam, ezt ő engedte, az ő felelőssége, és mindenki elmehet a csudába, ha nem tetszik, vagy mehet másik busszal.
Fel és leszállásnál is csak egy fiatal cigány asszony segített nekem, akinek szintén kicsi gyereke volt, pont neki is segítség kellett volna.
Amúgy az egyik nagylányom kerekesszékes, így pontosan tudom, hogy milyen az akadálymentesítés hazánkban. Van még mit tenni e téren bőven.
Viszont, az emberek kivétel nélkül rendkívül előzékenyek, ha a nagylányomat tolom valahol. Az autók megállnak, átengednek, ha lépcsőhöz, vagy egyéb akadályhoz érünk, egyből ugrik mindenki körülöttünk, hogy segít cipelni.
Nem az egyének gondolkodásmódjával van a baj (persze mindig vannak kivételek, mint a kérdező sofőrje), hanem más, alapvető problémák vannak.
Most jut az eszembe, egyszer volt egy jó kis megaláztatásunk. Vettem jegyet az István a király színházi előadásra, nem emlékszem, hogy melyik Bp-i színház volt, már a földszint is legalább 10 lépcsővel volt megközelíthető, és a nézőtér is lépcsőzetesen volt kialakítva.
Elém állt egy jegyszedő asszony, hogy ide bizony be nem tolhatom a gyereket, lift pedig nincs és a nézőtér sem akadálymentes.
Na, azt amit akkor mondtam neki, nem rakta zsebre, gondolom még mindig emlékszik rá. Majd felkaptuk a férjemmel a tolókocsit és szépen bevittük gyerekestül a nézőtérre.
Bocsi, hogy elkanyarodtam.
lehet, hogy le leszek pontozva, de valóban vannak olyan buszok, ahová nem fér fel a babakocsi. Mi régen osztálykirándulásra mentünk olyannal, hogy két sor ülés végig, közötte éppen csak egy pici folyosó. Ide tényleg nem fér fel a kocsi. Aki falunk lakik és gyakran jön ilyen busz utána kell érdeklődni, hogy melyik járatok ilyenek.
Az, ha a sofőr bunkó az már egy másik kategória. Abban teljesen egyetértek az előttem szólókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!