Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nézi mindenki retardáltn...

Miért nézi mindenki retardáltnak a gyerekem, csak mert 18 hósan kezdett járni? Nagyon unom már.

Figyelt kérdés
Okos, ügyes, szép, soha nem gyakoroltattunk vele semmilyen mozgást, mindent magától csinált. Akkorra érezte magát biztosnak. Most 22 hós és simán felmászik olyan mászókán, amin háromévesek közül se mind. Csak a lesajnálásból nagyon elegem lett :(
2012. szept. 4. 07:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
nálunk is ez van. 10 hónaposan kezdett el kúszni. Most egy éves, és még mindig csak kúszik. Én szoktam tornáztatni, konduktori javaslatra, de nem visszük túlzásba.
2012. szept. 4. 10:47
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

és sem értem minek mondod el

meg egyáltalán kit érdekel?

ez mások számra olyan fölösleges információ, ami kizárólag az anyukát érdekli

2012. szept. 4. 10:59
 13/18 anonim ***** válasza:
53%
Azért ezen én is őszintén meglepődtem hogy 10 hónaposan kúszik ,és nem rossz szándékból csak fura mert az 1 évesem szalad.Azt akarom ezzel mondani hogy nekem ez a természetes ezt látom nap mint nap ezért ha egy hasonló korú gyerek még csak mászik azt furcsállom,ahogy azt is furcsállnám ha ennyi idősen folyékonyan beszélne mert az enyém még csak szavakat mond. Egyik sem lenézés a másik sem irigység ,csak nem az amiben én élek,ergo nem egyértelmű.Szerintem nem kell rosszindulatot feltételezni azonnal....
2012. szept. 4. 11:22
 14/18 anonim ***** válasza:
51%
Valóban későn indult el. Orvos nem mondta, hogy mi lehet az oka?
2012. szept. 4. 11:29
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm, hogy a tök normális, nem pocskondiázó válaszomat lepontoztátok. Sajnos több nem is telik tőletek, és ez elszomorító...
2012. szept. 4. 11:43
 16/18 anonim ***** válasza:
10:47 vagyok, enyémnek nagy a súlya. 10 kiló. Orvos szerint ezért. És hosszú is. Öt hónaposan már 74 centi volt. Nem izgatom magam miatta. Én is magas vagyok, apja 2 méter. Nagyon nagy baba.
2012. szept. 4. 11:56
 17/18 anonim ***** válasza:
15 ös! Szokj hozzá, ez a GYK. Leírsz valamit őszintén, az is baj. Senki nem írta , h retardált ettől(sőt még meg is erősítettem, h ettől nem lesz alacsonyabb a szellemi színvonala), csak hogy késő a 18 hónapos kor, előbb is lehetett volna, akár segítséggel is./és ment is volna szerintem neki...de ez már csak különvélemény/
2012. szept. 4. 12:01
 18/18 ZsZs27 ***** válasza:
100%
Ezt úgy érted, hogy 18 hónaposan kezdett lépegetni kapaszkodva, vagy akkor indult el egyedül? Ikreim 16, lassan 17 hónaposak, egyik kb. 1 hete tanult meg rendesen egyedül menni, a másik még mindig csak kapaszkodva megy. Ő egyébként már 13 hónapos elmúlt, mire egyáltalán mászni kezdett. Addig csak kúszott. Ettől függetlenül minden orvos aki látta őket, mondta hogy minden rendben velük, nem kell mindenféle tornára hordani egyiket sem. Azt meg kifejezetten ellenezték, hogy gyakoroltassam velük a lépegetést. Újabban úgyis az a szakemberek véleménye, hogy az az egészségesebb, ha minél később áll fel, ha 2 éves korára tanul meg a gyerek járni, és nem terheli addig se annyit a gerincét. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy "tiltják" ezt meg a gyerekeknek, csak mert mostanra nálunk már mindkét leány feláll egyedül is a szoba közepén. Szóval mond a többieknek, hogy a gyereked hallott erről, és csak vigyázott a gerincére:)
2012. szept. 5. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!