Miért nézi mindenki retardáltnak a gyerekem, csak mert 18 hósan kezdett járni? Nagyon unom már.
ha rendben van a gyerek akkor ne foglalkozz ezzel
felesegessen stresszeled magad
Szia!
Tudod az az igazság, h leírtad a kulcs mondatot: "soha nem gyakoroltattunk vele semmi mozgást". Pedig kellett volna. Pl. lépegetni tanítani. Mert akkor nem 18 hónaposan kezdene járni,ami igen késő. Ettől a szellemi színvonalával, értelmi képességeivel nem lesz baj, csak valamilyen szinten segíteni kell egy baba mozgásfejlődését. Nem bébitaxival, meg bébikomppal 9 hónaposan , az meg a másik véglet, de lehet apróságokban segíteni.
Nem akartam válaszolni erre a kérdésre, mert amit most írok, már százszor leírtam, de az előző válaszoló miatt mégis kikívánkozik.
Anno, a 80-as években nem csináltak ebből akkora ügyet. Én 14 hónaposan indultam el, átlagosnak számított. Az öcsémet vezetgették, van is róla kép, senki nem mondta, hogy az jaj de káros. Aztán hiába minden gyakoroltatás, mégis akkor indult el, amikor már megunta a mászást, 18 hónaposan.
És semmi hátránya nem lett belőle. Gyerek- és kamaszkorában vívott, az összes versenyét megnyerte, tehát nem lett ügyetlen vagy ilyesmi. A Te babád is ügyes lesz, a károgókkal ne törődj. Kicsit később kezdte, mint az átlag, de nem túl későn, és nagyon ügyi lesz ő is.
És ez rá van írva a 22 hónapos gyerek homlokára?
Ha zavar mond azt hogy később tanult meg járni 1 éves kora után .... ennyi.
Azért az érdekes, hogy aki azt mert írni, hogy picit később kezdett el járni a baba, mint az átlag, egyből le lett pontozva a sárga földig, pedig egyik sem írt olyat, hogy retardált lenne...(Aki ilyet mond egy kisgyerekre az egy végtelenül bunkó ember)
Nem értem, miért kell egymást lepontozni, ócsárolni azért mert máshogy gondolkozik gyereknevelés terén. Van aki "pánikba esik" ha nem jár egy éves koráig és segíteni kezdi "mesterséges" módon, valaki meg nem zavartatja magát, ha 18 hónapos koráig nem jár a gyerek. (ami valóban későbbi mint az átlag, de semmiképp nem retardált, nem is értem ki mondhatott neked ilyet) Egyik ember sem csinálja rosszul, így is úgy is megtanul járni a gyerek és nem mászva fog menni az érettségijére.
Legyünk már egymással toleránsabbak, emberek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!