Ha elkezdik járatni a babát előbb megtanul járni?
Sziasztok!
Csak azért kérdezem,mert az én kislányom (9hós) és barátnőm kislánya (11hós) is elkezdett tipegni maguktól!!!
Másik barátnőm nagyon féltékeny ránk,mert az ő kisfia 1éves lesz és nem jár.. Egész nap cipőben van a kisgyerek,járatja ha kell,ha nem..szabad ezt?
Van,hogy sokszor inkább leül,de ő akkor is fel állítja..már mondtam neki,hogy ne siettesse mert fiú is,meg koraszülött is volt..
Én lányomat néha átviszem kézen fogva másik szobába,de nem erőltettem és tegnap leültem vele szemben,fel állítottam,kihúzta kezét kezemből és lépett 2-öt..erre elkapta az irigység barátnőm.. :-(
Nem hinném, sőt megkockáztatom, hogy akár később, mert nem sikerélmény neki az egész, hanem melószagú.
Ha megnyugtatja a barátnőded akkor mond neki, hogy az én lányom (most lesz 2) 1 évesen még nem járt és ismerek olyan babát aki lassan 1 éves lesz és még fel sem áll.
Szerintem valahogy finoman értesd meg vele, hogy ez nem verseny és az a gyerek aki 1 évesen szobatiszta 6 hónaposan feláll és 10 hónaposan jár esetleg 1.5 évesen folyékonyan beszél semmivel se több (vagy kevesebb), mint aki 2.5 évesen lesz szobatiszta, 3 évesen kezd el beszélni rendesen és 15 hónapos korában járni. Tudom ezek apró sikerélmények a szülőnek, de nem jelez előre semmit. Hagyni kell, hogy a gyerek a maga tempójában fedezze fel a világot (már ha nincs baj).
Istenem, hogy mennyire ostoba anyák vannak!!! A kis gerincének nagyon jót tesz ez az erőltetés valóban...
Én mindig azt mondom az ilyen anyáknak, hogy minden gyerek megtanul járni, megtanul beszélni és szobatiszta is lesz. A fiúk később lesznek nemileg érettek, de ugyanúgy megérnek. (jól is néznénk ki..)
KI A FRANCOT ÉRDEKEL? HOGY A NORMÁL IDŐN BELÜL MIKOR
?!!
Én biztos megmondanám az illető nőszemélynek, ha szereti a gyerekét, akkor ne versenylovat neveljen belőle.
Az én kisfiam is korababa, így tudom, milyen érzés, ha mindig le van maradva... De valahogy engem soha nem zavart.
A gyógytornászunk szerint semmilyen mozgásformát nem szabad "csináltatni" a babával: sem ültetni (megtámasztva, stb.), sem kézen fogva vezetgetni. Mindent akkor fog csinálni, ha fizikailag és idegrendszerileg érett lesz rá.
Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszaitokat!!!!
Én is így gondolom az egészet ahogy ti..
Miért lenne lemaradva, ha még nincs 1 éves se??? Semmi jelentősége annak, h mikor kezd el járni egy baba. És ha az övé 15 hónaposan, akkor mi van? Az az átlag.
A 9 hónapnak sincs jelentősége, ez nem dicsőség, bár sokan szeretnek ezen versenyezni....értelmetlenül.
Nem szabad, mert hátrányosan hat. Inkább a mászást kellene preferálni, még a 9 és 11 hós babánál is, ugyanis ha nem mászik eleget, nem alakulnak ki megfelelően a keresztkapcsolatok az agyban, a szem-kéz koordináció, ami diszlexiához vezethet.
Ha nem akar mászni, akkor mászós játékokat kell vele játszani (székekből-párnákból "akadálypálya, alatta átmászni, majd a párnákon is átmászni. A gyerekek nagyon szeretik)". Nehogy a mostani büszkeségünk szomorúságba torkolljon, mikor iskolás lesz.
Egyébként nem véletlen, hogy a diszlexiás gyerekek fejlesztése is különböző mászós feladatokkal történik. Az elmaradt keresztkapcsolatokat próbálják kiépíteni vele. De iskoláskorban ez más sokkal nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!