Anyukák, mik ezzel kapcsolatban a tapasztalatotok, véleményetek? (lent bővebben)
Figyelt kérdés
Ha egy kisgyerek tanulási nehézségekkel küzd (nezen tanul olvasni-írni),babakorában látható vajon ez?Nehezebben tanul meg dolgokat(pl.fogni,vagy gagyogni stb.) pici korában is?2009. júl. 28. 11:59
1/5 anonim válasza:
Babakorában nem látható. Minden gyerek más időpontban tanul meg dolgokat.A tanulási nehézség később jelentkezik,leghamarabb ovis korban vehető észre,de akkor sem mindig.Hiába tanítanád most bármire,csak azt fogja megtanulni,amire már elég érett.
2/5 anonim válasza:
A dislexiára hajlamos gyerek nem tud pislogni,keveri az irányokat,nem érti a jobb-bal fogalmát vagy ha érti nem tudja alkalmazni.Figyelme nehezebben koncentrálható.Ez már óvodában felfedezhető.
3/5 anonim válasza:
Szia.Nagyon fontos a babáknál a mászás.igy hangolódik össze a jobb és bal agyfélteke,ha ez kimarad akkor esélyes a tanulási nehézségel fog küzdeni.azért nem szabad ideje korán elkezdeni álítani a babákat,meg járatni,mert annyira megtetszik nekik,hogy a mászás kimarad,vagy csak nagyon keveset mászik.ezt nem most találtam ki,van 2 gyerekem az első iskolás,ő diszlexia a gyanus.ekkor képeztem ki magam,hogy tudjak neki teljes mértékbe segíteni.ő tényleg nem mászott.már 5 hónapos volt amikor felált az ágyban,és mi meg azt gondoltuk milyen jó,hogy ilyen ügyes a baba.az is volt,csak épp sajna ez lett a vége.
4/5 anonim válasza:
A 3. hozzászóló nagyon jót írt, erről már én is sokat olvastam. A mászás fontossága miatt SEM szabad bébikompba rakni a babaát (meg a miatt sem, mert a csontok deformációját okozza stb. )
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!
2009. júl. 29. 13:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!