Aki 2,5 évesen adta be a gyerkőcöt oviba, megbánta?
hát én megbántam...tavaly szeptemberben kezdte a kisfiam,akkor volt 2,5 éves és szintén visszahúzódóbb.Ha lehetne,visszacsinálnám és idén kezdené,iszonyat év volt,a sok-sok betegséggel együtt tényleg katasztrófa,aztán tavaszra talán kezdte megszeretni...majd ismét beteg lett:( holnap kezdjük újra,remélem, vagyis szerintem sokat változott a korabeli gyerekekkel a viszonya tehát nem olyan lesz,mint volt!
én hagynám még a helyedben,igaz hogy unatkoznak azért,mert nekem is így volt,de akkor is..vagy egy nagy kalappal!!!Ne érezze rajtad hogy stresszelsz,mert nekem is így volt sajna.
Hidd el nekem nem azért viselte rosszul a gyerek,mert kicsi volt,ugyanis egy kiegyensúlyozott kisgyerek minél kisebb jobban viseli ez ilyen fajta környezet változást,gondolom 2,5 évig anyucival volt folyton,így pláne törés ha hirtelen anyuci eltűnik.Persze gyerek függő is,de az hogy túl kicsi volt az nem igaz, a bölcsődében is minél korábban kerülnek be annál könnyebben szoknak be,és nagyrészt nagyon jól viselik.
Egy hozzáértő
A mi kislányunk 2 éves volt. (oké külföldön lakunk, de itt már amolyan oviszerűen ment a dolog. Csináltak kis projekteket, volt olvasás hallgatás stb ami ovikban.
Én nem bántam meg, bár ő sem volt előtte közösségben.
Viszont éreztem, hogy neki kellhet, mert én már ha tótágast álltam sem elégítette ki. Volt kis sírdogálás, eleinte, meg szerénykedés, de megszerette nagyon.
Nagyok közé vegyes csoportba jobban meggondoltam volna lehet. Próba nélkül nem tudod meg, de az első elválásos sírásra nem jelenti, hogy ki kell vedd. Néhány napot adj, és a lényeg az legyen, hogy odabent hogy érzi magát, mert valljuk be legtöbb gyermeknek csak elváláskor nagyon rossz egy darabig, utána a lényeg már jól megy nekik. Az elválás pedig később sem biztos, hogy könyebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!