Ti hogyan ékeztétek el a szobatisztaságra nevelést?
Sziasztok!
Lányom 20 hónapos és elkezdtük a szobatisztaságra nevelését. Nem erőltetek semmit.
Kíváncsian várom mindenkinek a tapasztalatát.
Ki hogyan állt hozzá, és gyermeke mennyi idő alatt állt rá, hogy wc-be bilibe kell pisilni kakilni?
Mindenkinek a tapasztalatát kíváncsian várom, főleg azokét akik wc szűkítővel kezdték el?
Kb. másfél éves kora óta tudta, hogy van bili, meg szűkítő, megmutattuk neki, ráültettük, de nem azért, hogy csináljon is valamit, csak, hogy tudja.
Aztán níáron levettem róla a bugyit, mondtam, ha pisilni kell, szóljon. Amikor láttam rajta, hogy pisilni fog, mondtam, hogy megyünk a bilire. Aztán jött, és mondta, hogy szeretné kipróbálni a bilit, belepisilt, mi nagyon örültünk, azóta szobatiszta, éjjelre is, bár az első éjjel még volt baleset.
Tavaly 2,5 évesen vettem bilit, wc szűkítőt. A wc-re nem akart ráülni, a bilire ráült de semmi, hiába mondtam neki oda kell pisilni, meg is mutattam, de semmi. Egész nyáron csupaszon jött ment, figyeltem, mikor láttam pisil, oda vittem a bilit, nem akart bele pisilni! Minden este a wc-re ültettem, nem pisilt, pedig tudtam hogy kell neki, betettem a kádba fürödni, azonnal oda pisilt!
Na hanyagoltam a témát, télen nem akartam ezzel bajlódni, mert mosni, nehezen szárad a ruha, mínuszban ha pisilni kell hogy oldják meg mint, ha meg bepisil ráfagy a ruha.
Most nyár elején majdnem 3,5 évesen elővettem a bilit, mondtam oda kell pisilni kakilni, óránként kérdezgettem kell-e pisilni, óránként ráültettem, nem ellenkezett, pisilt bele, szólt hogy pisilni kell, 1 hét alatt szobatiszta lett!
1,5 évesen elkezdte zavarni a kaki a pelusban. Vettem bilit, pár nap múlva belekakilt, nagy volt az öröm. Aztán fél évig nem történt semmi, soha nem talált bele.
2 éves korában elkezdtem ébredések után ráültetni, akkor mindig bele is pisilt, aztán 2 év 2 hónaposan, júniusban levettem róla a pelust. Lassan haladtunk-haladunk, a kaki nem megy egyáltalán, csak ha pelust érez maga alatt az utcán, a pisiért napokig szól, aztán napokig nem. Tegnapelőtt és tegnap egyetlen pisis balesete sem volt, ma pedig már három.
Mindegy, ráérek. ügyes már, tudja mi a feladat, csak még sokszor elfelejti. Ami érdekes, hogy a délutáni alváshoz már soha nem pelenkázom, nem kell, éjjelre a biztonság kedvéért még igen, de az esetek túlnyomó részében szárazon veszem le róla. Szóval úgy tűnik, fizikailag már teljesen érett, csak agyilag nem. :)
Igaz, ő fiú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!