Kisfiamnak az unokatesója nekirúgta az ajtót. Mit tennétek?
Én most vettem egy könyvet a testvérféltékenységről, mivel útban a kistesó. Ott azt írják, hogy az ilyen fajta agresszió oka a figyelemfelkeltés. Ha megverik érte, akkor azzal egyrészt valóban ráterelődik a figyelem, másrészt épp azt fogja megtanulni, hogy a testi erőszak a célravezető.
A könyvben azt javasolják, hogy inkább a sértett fél felé kell fordulni. Őt vigasztalni, és elmondani neki, hogy a másik is hallja, hogy csúnya dolog bántani a kisebbet, és nem ez a megfelelő megoldás. Aztán elvinni onnan, vigasztalni, esetleg egy játék vagy csoki. A bűnös meg csak nézhet, hogy nem érte el amit akart, és ő nem kapott semmit, amit a kicsi igen. Jól hangzik, én majd kipróbálom.
Pont az a lényeg, hogy ne érje el, hogy a viselkedésével rá figyeljenek.
De én még nem próbáltam ki, csak olvastam. Kár, hogy mások nem írnak, hogy mit tennének ilyenkor.
Én is sajnálom, hogy nem írtak többen!
Köszi nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!