Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres babák anyukája!...

Tápszeres babák anyukája! Kérlek titeket aki tud segítsen!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kislányom 4 hónapos és sajnos úgy néz,ki,hogy a szopikat ki kell egészíteni tápszerrel.Most is szopizott és még elfogadott 40ml tápit. Nagyon elvagyok keseredve. :(

Lenne pát kérdésem:-hétvégén mennünk kell egy 3 órás kocsiútra,hogyan oldjam meg a tápi adást?

-Meddig kell tápszert adni egy babának? Úgy értem,hogy tudom,hogy fél évesen hozzátáplálás van,de a tápszert meddig kapja?

-ha feliratom az orvossal úgy olcsóbb vagy vegyem meg boltba?

-mennyit készítsek tápiból? mert ugye nem tudom előre,hogy mennyit szopizik...

Köszönöm aki tud segíteni

2012. aug. 31. 15:36
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Úgy volt,hogy napok óta 2 volt,hogy 1,5 óra múlva cicit kért és feltűnt,hogy kb 5 perc alatt lezavarta és sírt utána! ezért ma béreltem 1 hétre mérleget és kideült,hogy 70ml-t szopizott és persze megint sírt utána,így fogadta el a tápot.Érzem,hogy kevesebb is a tejem... szopi után próbáltam még mellre tenni,de szívott kettőt és sírt és sírt. tegnap este még nagy nehezen lefejtem 30 ml-t,de akkor már fájt,persze azt is megitta szegénykém. Ti is úgy gondoljátok,hogy kevés?
2012. aug. 31. 17:13
 12/37 A kérdező kommentje:
Nem csak tápot kap,ha valaki félre értette volna. Elsőnek szopizik!
2012. aug. 31. 17:15
 13/37 anonim ***** válasza:
50%
Kedves kérdező így az utólso válaszodból kiindúlva én sem hagynám annyiban a szopit még,nem lehet hogy levegőt nyel és böfiznie kell vagy lassaban jön és meg kell érte dolgozni?Én a helyedbe ha kellene még 2 óránként rá tenném vagy ahogy írtad másfél óránként.Lehet hogy megfog jönni a mensid és azért hagyja abba!Amúgy meg ha 40ml eszik az nem az éhség miatt van csak hanem megnyugtatja magát közbe meg kiszívja ami az üvegben van nálunk is ez volt.Próbálj neki forral vízet adni vagy teát szopik kzött ezek is telítenek de az éhség még megmarad.
2012. aug. 31. 17:34
 14/37 A kérdező kommentje:
Most már nagyon tanácstalan vagyok! Adjak neki tápszert vagy ne? Most ettünk: 60 ml anyatejet evett,5 percíg próbáltam még erőltetni,de szívta és csak sírt utána,így adtam tápszert 50ml csináltam és mind meg is ette,lehet többet is evett volna. Szerintem ha nem volna éhes akkor nem fogadná el a tápszert csak játszana vele nem? és ha még 2 óránként is etetem akkor is kevés lenne szerintem ha csak 60-70 ml-ket enne anyatejből és nem adnék neki mást 4 hónaposan nem? Ja és most kajcsi után egyáltalán nem sírt,pedig napok óta sírás volt...
2012. aug. 31. 17:59
 15/37 anonim ***** válasza:
Nekem elejétől tápszeres volt mind a kettő úgy,hogy csak az utazás részhez tudok hozzászólni..mi úgy csináljuk, ha utazunk autóval akkor berakok egy termoszba felforralt meleg vizet..és külön egy üveg babavizet..és amikor szükséges akkor van meleg víz is a tápikészítéshez..nem szabad hidegen adni nekik mert fájhat a pocijuk.
2012. aug. 31. 19:49
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én fiam már egy éves :) A szoptatás részéhez szeretnék hozzászólni.

Nagyon kevés tejem volt, akármit csináltam vele, ettem én mindent, de nem lett több. Így tápszereznem kellett. Még próbáltam szoptatni 7 hónapos koráig, de mindig ki kellett egészítenem. Volt szopi és volt tápszer is.

Én is hallgattam, meg olvastam a sok tanácsot, az ember lánya azt sem tudja, hogy mit csináljon. Szerintem ülj le egy kicsit és gondold végig, éhezni nem hagyhatod a gyereket (én nem tenném és nem is tettem soha). Ha nincs tejed elegendő, egészítsd ki tápszerrel (szerintem nem az ördögtől való) és próbáld szoptatni, ugyanis lehet mind a kettőt egyszerre is!

Sok sikert!

2012. aug. 31. 21:26
 17/37 anonim ***** válasza:
50%

Ne legyél elkeseredve! Ilyesmi előfordul!

Vagy kicsit megkésett növekedési ugrása van, vagy csak mostanában többet szeretne enni, mint eddig, esetleg ta vagy valamiért feszültebb.

Elsőre azt javasolnám, hogy próbáld többször mellre tenni. Ne teáztasd, ne adj neki külön vizet. Ha elfogadja, akkor pár napig legyen sokkal többször cicin, mint eddig.

Ha mindenképpen szükséges a pótlás, arra is van remek eszköz: SNS szett, vagy szoptanít. Nem kell az egész csomagot megvenni, mert az nagyon drága. Ha bemész egy orvosi segédeszköz boltba, és kérsz egy SNS-szetthez való vékony szondát (ha jól emlékszem az az átlátszó, de lehet, hogy a piros a legvékonyabb), az kb 2000Ft-ba kerül. Belelógatod a tápis üvegbe, és úgy adod a gyereknek a pótlást.

Olvasd el az SNS leírását, úgy megérted, miről beszélek, és miért is jobb ez, mint a cumisüveg :-) Kicsit macerás a használata, de általában 1-2 hét alatt ezzel megnövelhető a tej mennyisége, hogy már ne kelljen használni. [link]

Ha kevés a tejcsi valamiért, akkor először simán tedd cicire a gyereket, amikor elengedi, akkor már SNS-el add vissza, hogy jóllakjon.

Tápszert érdemes dokival felíratni, úgy olcsóbb is, és azt hiszem fél éves korig nem is nagyon van tápi recept nélkül. HA-s tápit irass fel!

Egyéves korig vannak tápszerek, utána Junior italnak hívják, de kb ugyanaz, csak az összetétele tartalmasabb.

A tápiból szopi mellett sztem elég 40-50 ml, és próbáld növelni a tej mennyiségét, és a tápi mennyisége ezzel együtt fog csökkenni.

Ne add fel!!! Menni fog! :-)

2012. aug. 31. 21:41
 18/37 anonim ***** válasza:
50%

Van otthon pumpád(tejci)?Mert én azt csináltam,nem hitem el hogy nem elég a tejem és egy tejes napon keresztül minden szoptatás alkalmával előtte lefejtem az utólso cseppig sőt még kézzel is és utána adtam neki.Kiszámoltam hogy mennyi tejet fejtem ki egy nap.Elvileg a babád tejszükséglete testsúlyának az 1/5 ill.1/6 része és a kapott összeget osztod el az étkezések számával.Remélem érthető.

Próbáltad böfiztettni szopi közben?Én mindig vártam a két cici között jobban mondva csak akkor tettem rá amikor böfizett.Kiszoktad fejni szopi után?

Amúgy meg az én babám annyi tápszert evett volna amennyit adottam volna neki,sose köpte ki vagy játszott vele addig ette ameddig volt az üvegben.Azért jobb észben tartani hogy mennyit pótolsz mert nagyon hamar kitágul a gyomra.Valamint még azt lehetne hogy mikor megszoptatod,figyeld meg hogy azonnal üvölt,nézd meg ha nem adsz neki megnyugszik e,ha igen tedd le aludni és ha hamar fel kel mondjuk 15-20perc múlva akkor tényleg éhes,ha elalszik 40 percet is akkor elég volt a tejed.És inkább tedd utána mellre,mert így ösztönzi a tej szaporodását.Én is tápszeres voltam de ameddig csak lehet tartsd fent a szoptatást,mert nem mindegy hányszor pótolsz nekem úgy beindul ,hogy csak este kellet tápit adnom.Ja meg én inkább hozzá tápláltam mikor ennyi idős volt már.

2012. aug. 31. 21:59
 19/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket! Sajnos én biztos vagyok benne,hogy kevés a tejem,napok óta csak sírás volt minden kajcsi után és igen úgy ahogy az utolsó írta nappal 15-20 perceket aludt és felébredt. 4 hónapos babának biztosan nem elég 60-70 ml tejci egy alkalommal,amikor olvastam olyat,hogy a baba 200 at megevett!? Ma picit pótoltam és egyáltalán nem sírt utána. Természetesen szoptatom az az első!! Most este is csak cicit kapott például,mert kidőlt tőle. :) És reggel is csak azt kap,mert Ő éjjel nem ébred és reggelre sok tejem van hál Istennek! Szóval csak nappal kell 2-3 alkalommal picit rápótolni szerintem....
2012. aug. 31. 22:13
 20/37 anonim ***** válasza:
Nagyon jót írt a 17/18-as meg bár nekem ajánlott volna ilyet a védőnő,most kerestem rá egy SnSvideóra hát tök jó nem is halottam még róla,most már késő bánat.De tényleg a védőnők akkor mire vannak az enyém totál homály néha többet tudok mint ő,jó oké gyereke sincs!
2012. aug. 31. 22:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!