Tápszeres babák anyukája! Kérlek titeket aki tud segítsen!?
Sziasztok!
Kislányom 4 hónapos és sajnos úgy néz,ki,hogy a szopikat ki kell egészíteni tápszerrel.Most is szopizott és még elfogadott 40ml tápit. Nagyon elvagyok keseredve. :(
Lenne pát kérdésem:-hétvégén mennünk kell egy 3 órás kocsiútra,hogyan oldjam meg a tápi adást?
-Meddig kell tápszert adni egy babának? Úgy értem,hogy tudom,hogy fél évesen hozzátáplálás van,de a tápszert meddig kapja?
-ha feliratom az orvossal úgy olcsóbb vagy vegyem meg boltba?
-mennyit készítsek tápiból? mert ugye nem tudom előre,hogy mennyit szopizik...
Köszönöm aki tud segíteni
Szia!
Az én fiam már egy éves :) A szoptatás részéhez szeretnék hozzászólni.
Nagyon kevés tejem volt, akármit csináltam vele, ettem én mindent, de nem lett több. Így tápszereznem kellett. Még próbáltam szoptatni 7 hónapos koráig, de mindig ki kellett egészítenem. Volt szopi és volt tápszer is.
Én is hallgattam, meg olvastam a sok tanácsot, az ember lánya azt sem tudja, hogy mit csináljon. Szerintem ülj le egy kicsit és gondold végig, éhezni nem hagyhatod a gyereket (én nem tenném és nem is tettem soha). Ha nincs tejed elegendő, egészítsd ki tápszerrel (szerintem nem az ördögtől való) és próbáld szoptatni, ugyanis lehet mind a kettőt egyszerre is!
Sok sikert!
Ne legyél elkeseredve! Ilyesmi előfordul!
Vagy kicsit megkésett növekedési ugrása van, vagy csak mostanában többet szeretne enni, mint eddig, esetleg ta vagy valamiért feszültebb.
Elsőre azt javasolnám, hogy próbáld többször mellre tenni. Ne teáztasd, ne adj neki külön vizet. Ha elfogadja, akkor pár napig legyen sokkal többször cicin, mint eddig.
Ha mindenképpen szükséges a pótlás, arra is van remek eszköz: SNS szett, vagy szoptanít. Nem kell az egész csomagot megvenni, mert az nagyon drága. Ha bemész egy orvosi segédeszköz boltba, és kérsz egy SNS-szetthez való vékony szondát (ha jól emlékszem az az átlátszó, de lehet, hogy a piros a legvékonyabb), az kb 2000Ft-ba kerül. Belelógatod a tápis üvegbe, és úgy adod a gyereknek a pótlást.
Olvasd el az SNS leírását, úgy megérted, miről beszélek, és miért is jobb ez, mint a cumisüveg :-) Kicsit macerás a használata, de általában 1-2 hét alatt ezzel megnövelhető a tej mennyisége, hogy már ne kelljen használni. [link]
Ha kevés a tejcsi valamiért, akkor először simán tedd cicire a gyereket, amikor elengedi, akkor már SNS-el add vissza, hogy jóllakjon.
Tápszert érdemes dokival felíratni, úgy olcsóbb is, és azt hiszem fél éves korig nem is nagyon van tápi recept nélkül. HA-s tápit irass fel!
Egyéves korig vannak tápszerek, utána Junior italnak hívják, de kb ugyanaz, csak az összetétele tartalmasabb.
A tápiból szopi mellett sztem elég 40-50 ml, és próbáld növelni a tej mennyiségét, és a tápi mennyisége ezzel együtt fog csökkenni.
Ne add fel!!! Menni fog! :-)
Van otthon pumpád(tejci)?Mert én azt csináltam,nem hitem el hogy nem elég a tejem és egy tejes napon keresztül minden szoptatás alkalmával előtte lefejtem az utólso cseppig sőt még kézzel is és utána adtam neki.Kiszámoltam hogy mennyi tejet fejtem ki egy nap.Elvileg a babád tejszükséglete testsúlyának az 1/5 ill.1/6 része és a kapott összeget osztod el az étkezések számával.Remélem érthető.
Próbáltad böfiztettni szopi közben?Én mindig vártam a két cici között jobban mondva csak akkor tettem rá amikor böfizett.Kiszoktad fejni szopi után?
Amúgy meg az én babám annyi tápszert evett volna amennyit adottam volna neki,sose köpte ki vagy játszott vele addig ette ameddig volt az üvegben.Azért jobb észben tartani hogy mennyit pótolsz mert nagyon hamar kitágul a gyomra.Valamint még azt lehetne hogy mikor megszoptatod,figyeld meg hogy azonnal üvölt,nézd meg ha nem adsz neki megnyugszik e,ha igen tedd le aludni és ha hamar fel kel mondjuk 15-20perc múlva akkor tényleg éhes,ha elalszik 40 percet is akkor elég volt a tejed.És inkább tedd utána mellre,mert így ösztönzi a tej szaporodását.Én is tápszeres voltam de ameddig csak lehet tartsd fent a szoptatást,mert nem mindegy hányszor pótolsz nekem úgy beindul ,hogy csak este kellet tápit adnom.Ja meg én inkább hozzá tápláltam mikor ennyi idős volt már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!