Szeptember végére várom első babámat. Az alap ruhák (bodyk, rugik) már megvannak, de kimondottan az őszi-téli ruhákat még nem vettem meg. Tudnátok segíteni, hogy mire lesz szükségem és hányas méretben? (pl pulcsi, bundazsák stb)
Kardigánok, ami uipzáros vagy gombos, könyebb ráadni mint a pulcsit, jártam már úgy, nem ment át a gyerek feje a pulcsin:)))
Vastag szőrmók szerű rugi őszre. Télre bundazsák, vagyis overál ami fent olyan mint a kabát, lent pedig mint a hálózsák.
Hálózsák.
Kis csizma, vagyis kötött cipőcske.
Amik kellenek: hosszú ujjú body, rugdalózó, kis zokni, néhány pulóver, kiskabát, kesztyű, sapkák, bundazsák. A méret pedig az, amit nem lehet megmondani, hiszen nem lehet tudni, hány cm-rel születik a babád, és vajon milyen ütemben nő, hogy ne kelljen decemberben új bundazsákot venni. Leírom az én esetemet.
Októberre várom a babámat (második gyerkőc), és én most nem vásárolok be előre nagyon. Az elsőnél minden megvolt időben, 62-es méretből vásároltunk többet, mert mindenki azt ajánlotta, hiszen hamar kinövi. Hát, a kisfiam 51 cm-rel született áprilisban, és egy nagy adag ruhát nem használt, hiszen mire belenőtt, nyár lett, majd ősz. (a 62-es méret szeptemberben volt rá jó)
Most elhatároztam, hogy csak akkor vásárolunk, ha már megszületett, és tudjuk a méretet. Míg én a kórházban leszek a férjem és anyukám megveszi, kimossák, kivasalják még aznap, mire hazaérünk minden kész lesz. Természetesen a nagyobb dolgok megvannak, de a ruha az, ami gyorsan beszerezhető, hamar megoldható. És így sem vásárolunk be nagyon, ha kell, veszünk még.
Szia! Én novemberre 12-re várom első babámat. Amit én vettem: 56-62-es méretű rövid-és hosszú ujjú bodyk, pamut és vastag, plüss rugdalózók, egy meleg hálózsák aludni, két overál. Egy 56-osat vettem, wellsoft anyagú, egy 62-eset pedig kaptunk. Ezen kívül sapkák, vastag és vékonyabb, ill van vagy 4 db vékonyabb és vastagabb, 56-os és 62-es, cipzáros pulcsi.
29+3 hkm
Hát, én biztosan nem venném még meg a téli holmikat. Nem lehet tudni, hogy a babád milyen gyorsan nő. Lehet, hogy kinövi a ruhákat, mire olyan idő lesz, hogy egyáltalán ráadhatnád. Én is szeptember végén szültem, és az átlagnál sokkal gyorsabban nőtt a fiam, és persze október végéig meleg volt. Kb. a felét-negyedét használtam azoknak a ruháknak, amik a szekrényében voltak (szerencsére a nagy részét kaptuk, nem vettem). Általában a body és a patentos (nem belebújós) rugi "fogyott el" először.
Én 1 db 56-os és 2 db 62-es melegítőt vennék (alsó és felső), néhány cérnasapit és egy melegebb téli sapkát, 1-2 vékony kesztyűt és 1 vastagabbat. A többivel (overál, kabát, bundazsák) még várnék. Vegyél inkább egy vékonyabb és egy vastagabb hálózsákot. Az otthonra és sétához is jó lehet.
szia!
szerintem majd akkor meglatod, mi valik be.
ami biztos kell
-hosszu rugik, bodyk
-pluss rugi
-overall, en 68ast vennek, az eleinte nagy lesz valoszinuleg, de olyan gyorsan nonek
-max 2 pulcsi
-nehany zokni
en altalaban hasonloan oltoztettem nyar kivetelevel minden evszakban, csak a takaro vastagsaga valtozott -setanak is, lakasban is.
boldog babavarast!
Szerintem nézelődj, hogy milyen ruhák tetszenek de ne vedd meg őket. Ha meglesz a baba és tudjátok már mekkora, látod milyen az idő, akkor a férjed, amíg a kórházban vagy megveszi azt ami hiányzik (pl overál ha nagyon hideg lenne).
Aztán pedig majd folyamatosan megvásároljátok, ami kell.
Az én fiam pl soha nem tűrte el a hálózsákom, a kislányom pedig imádta. A fiamra jók voltak az 56-os ruhák amikor született, de az előttem író írta hogy rájuk nagyon nagy volt még, míg a kislányomra majdnem kicsi volt már amikor született (61 cm-rel született).
68-as overállt meg ne vegyél előre, mert az overállba beleesik a babád ha túl nagy rá és annak nincs értelme.
Szóval egy szó, mint száz, előre ne vásárolj őszi-téli ruhákat, mert a méret nagyon bizonytalan.
Kitartás és sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!