Ti 1 éves babátokat még mindig a kötelező napi rend szerint etetitek az az 7x?
Az én fiam 2,5 éves elmúlt, de ha így vesszük még Ő is 7-szer eszik:)) Jó, persze ebből reggel-este 1-1 pohár tej még/már az ágyban, mesélés vagy mesenézés közben. Reggelizik 9 körül, ehhez leültetem, meg az ebédhez is. Tízóraira gyümölcsöt kiteszem neki, ezt megeheti játék közben is, uzsira van hogy 1 túrórudi csúszik csak le, vacsihoz pedig szintén leülünk együtt.
Bölcsibe jár, ott viszont tízóraihoz és uzsihoz is úgy ül az asztalnál mint a kisangyal:)
Az én lányom 11 hónapos, így eszik:
reggel tápszer
10 felé joghurt túróval vagy gyümölccsel
13 ebéd
16 gyümölcs, ha keveset evett aznap akkor tejpép
20 tápszer
Ez napi 5, emellett néha eszik a babakocsiban kiflit, de ez nem jelentős mennyiség.
A gyerekorvos ezt "jóváhagyta", a lányom szépen hízik és nem éhes, átalussza az éjszakát.
Emellett elképzelhetőnek tartom, hogy van olyan gyerek akinek több étkezésre van szüksége. Szerintem a rendszer a lényeg, hogy nagyjából ugyanabban az időben legyenek az étkezések (persze azért kell rugalmasság is, ha délben úgy látom hogy éhes nem várok 1ig).
Az én lányom 4hónapos korában átállt a napi 4x-i étkezésre,ehhez most 1 évesen is tartja magát.
8óra:reggeli
12óra:ebéd
16óra:uzsi
20óra:vacsora.
Annyit eszik amennyit szeretne,mármint abból a mennyiségből amit elé teszek.
Nálunk most úgy zajlik az evés,hogy közben odarakom az etetőszék tálcájára a gyümölcsös tálat és abból pakolgatja ki-be az almákat,banánt,vagy van,hogy neki is kell kanál a kezébe.
Az én kicsim talán sose evett 7x egy nap :D
És már majdnem 2 éves...
Legnagyobb gyerekem 3hós kora óta eszik 5x, akkor még 5x tápot evett, majd fokozatosan a reggel-este tápi után napközbeni három étkezést kiváltottuk.
Középső gyerekem 6hetes korától ugyanígy.
A legkisebbik pedig 6hetes korától csak 4x evett, őt fél évesen szoktattam vissza, hogy 5x egyen. Most 7hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!