Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti 1 éves babátokat még...

Ti 1 éves babátokat még mindig a kötelező napi rend szerint etetitek az az 7x?

Figyelt kérdés
Lányom 14 hónapos, de akkor eszik mikor éhes... Megkínálom én persze reggel a tápszer után reggelivel de mutatja hogy nem és megy játszani. Van hogy tízóraizik van hogy nem. Ebéd az mindig fix és fix időpontban mivel utána van egy alvás (hosszÚ) Mikor felébred megeszik egy joghurtot de van hogy nem kéri este mostmár nem Tápszerezik vagy kakózik így fürcsi előtt eszik egy adag tejpépet és fürdés után csucsukál. Mondjuk vannak napok amikor farkas étvágya van és akkor óránként letud ülni enni. Most ez a hullám van már előre félek a minden kanál felmutatását követő NYEM-től :/ Szóval azt akarom én kérdezni hogy ti is kötelezően leültetitek etetni etetni etetni? Párom uncsija lecseszett hogy mi az hogy nem adok 7x enni a gyereknek? Én meg kezdő anyukaként pislogok... hogy ez tényleg keeell? Hát akkor mikor játszunk, mesézünk, mondókázunk? Vagy ezeket is evés közben kell?

2012. aug. 30. 23:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Az én fiam 2,5 éves elmúlt, de ha így vesszük még Ő is 7-szer eszik:)) Jó, persze ebből reggel-este 1-1 pohár tej még/már az ágyban, mesélés vagy mesenézés közben. Reggelizik 9 körül, ehhez leültetem, meg az ebédhez is. Tízóraira gyümölcsöt kiteszem neki, ezt megeheti játék közben is, uzsira van hogy 1 túrórudi csúszik csak le, vacsihoz pedig szintén leülünk együtt.

Bölcsibe jár, ott viszont tízóraihoz és uzsihoz is úgy ül az asztalnál mint a kisangyal:)

2012. aug. 31. 05:58
 12/17 anonim ***** válasza:

Az én lányom 11 hónapos, így eszik:

reggel tápszer

10 felé joghurt túróval vagy gyümölccsel

13 ebéd

16 gyümölcs, ha keveset evett aznap akkor tejpép

20 tápszer

Ez napi 5, emellett néha eszik a babakocsiban kiflit, de ez nem jelentős mennyiség.

A gyerekorvos ezt "jóváhagyta", a lányom szépen hízik és nem éhes, átalussza az éjszakát.

Emellett elképzelhetőnek tartom, hogy van olyan gyerek akinek több étkezésre van szüksége. Szerintem a rendszer a lényeg, hogy nagyjából ugyanabban az időben legyenek az étkezések (persze azért kell rugalmasság is, ha délben úgy látom hogy éhes nem várok 1ig).

2012. aug. 31. 08:22
 13/17 anonim ***** válasza:

Az én lányom 4hónapos korában átállt a napi 4x-i étkezésre,ehhez most 1 évesen is tartja magát.

8óra:reggeli

12óra:ebéd

16óra:uzsi

20óra:vacsora.

Annyit eszik amennyit szeretne,mármint abból a mennyiségből amit elé teszek.

Nálunk most úgy zajlik az evés,hogy közben odarakom az etetőszék tálcájára a gyümölcsös tálat és abból pakolgatja ki-be az almákat,banánt,vagy van,hogy neki is kell kanál a kezébe.

2012. aug. 31. 14:25
 14/17 anonim ***** válasza:

Az én kicsim talán sose evett 7x egy nap :D

És már majdnem 2 éves...

2012. szept. 4. 00:17
 15/17 Disi ***** válasza:
Az én kislányom is 14 hós, ő sem eszik ilyen sokszor. Reggel ébredés után tejcsi, ezután már reggelizni nem tud, hisz tele van a pocakja, tízórai nem nagyon van, esetleg egy kis gyümölcs vagy egy kifli, déli alvás előtt még mindig tejcsit iszik majd mikor felébred, akkor ebédel. Általában másfél-2 órát alszik, ébredés után még nem éhes, később van ebéd. Aztán 5-6 óra fele még eszik uzsonnát, fürdés után pedig szintén tejcsi. Én sem szoktam kötelezően leültetni, ha nem éhes minek? Tudom a napirendjét, ha egy órával később kel, akkor úgyis csúszik minden. Ha éhes akkor viszont megy a székbe. Az én babám szerintem talán újszülött korában ha evett 7-szer. A védőnőmmel beszéltük a múltkor, ő is azt mondta hogy jó lenne 5x, de ha 4 alkalom elég neki, akkor úgysem lehet erőltetni. Ráadásul ebben a nagy melegben vagy ha jön a foga úgyis borul minden...
2012. szept. 4. 07:57
 16/17 anonim ***** válasza:

Legnagyobb gyerekem 3hós kora óta eszik 5x, akkor még 5x tápot evett, majd fokozatosan a reggel-este tápi után napközbeni három étkezést kiváltottuk.

Középső gyerekem 6hetes korától ugyanígy.

A legkisebbik pedig 6hetes korától csak 4x evett, őt fél évesen szoktattam vissza, hogy 5x egyen. Most 7hónapos.

2012. szept. 4. 13:31
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekem másfél éves a lányom! Nálunk reggelre kakaót iszik, majd eltelik egy kis idő, amire hajlandó reggelizni! Akkor eszik rendes reggelit! Délelőtt kekszet, ropi, túró rudit, vagy valami hasonló! De én ezt nasinak számítom, nem kajának! Mivel a reggelivel is megcsúszunk, így az ebéd is kitolódik olyan 2 óra körülre, egyszerűen a déli alvása előtt nem hajlandó enni! 2 körül megebédel, uzsira szintén csak nasi! Gyümölcs, vagy joghurt, stb! Fürdés előtt rendesen vacsi, majd fürdés után elalváshoz kéri a kis tápszerét! Én úgy gondolom, hogy persze, kell szoktatni az ovi miatt a rendszerességre, meg hogy üljön le, stb., de szerintem ha a gyerek azt látja, hogy a többi gyerek leül, és eszik, akkor ő is "velük fog tartani"! Nekem legalábbis a keresztlányom tavaly lett ovis, és az anyja kínba volt, hogy mi lesz, mert nem sokszor úgy viszi a kaját a gyerek után, stb...! Az oviban meg a többi gyerekkel olyan szépen leül és eszik!
2012. szept. 4. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!