Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lányos anyák tudnátok tanácsot...

ZsZs27 kérdése:

Lányos anyák tudnátok tanácsot adni?

Figyelt kérdés
16 hónapos kislányaim vannak. Az egyiküknek, amikor kakil, szinte mindig belmegy a kaki a nunijába. Lehet ez ellen valamit tenni? Azt olyankor persze ki kell takarítani, de a törlőkendővel elég macerás, és mindig attól félek, nehogy épp amiatt legyen aztán baja. Próbáltam vízzel is kimosni neki, de annyira összeszorítja olyankor a lábait, hogy nem tudom rendesen kitakarítani, így kénytelen vagyok mégis törlőkendővel csinálni. Érdekes, hogy a másik lányomnál nincs ilyen probléma. Fogalmam sincs hogy mit tehetnék, hogy nála is megszűnjön. A bili megoldást jelentene, de ahhoz meg még kicsi. Van valakinek valamilyen ötlete? Már annyira utálja, hogy úgy összeszorítja olyankor a lábait, hogy alig férek hozzá, de muszály, mert különben attól gyullad be.
2012. aug. 30. 16:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Gondolom már járnak. Próbáld mindig időben észrevenni, hogy kakilt. Ha nem ül rá a kakis pelusra, akkor nem keni szét és nem kell annyit takarítani.
2012. aug. 30. 17:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát, még csak ma sétált először át egyedül a szobán. A lányaim kicsit lassabban haladnak az átlagnál, de csak a járás terén. Az igazi probléma az, hogy ő általában pont akkor szokott kakilni, amikor a tesót tízóraiztatom, vagy közvetlenül a délutáni alvás után, amikor megébred. Külön szobában vannak, így csak akkor tudom, hogy felkeltek, ha már szólnak. Ha meg már elkezdte, akkor nem tanácsos piszkálnom, mert amúgyis nagyon nehezen kakil mostanában, hogy jön a foga, és ha "beleszólok", akkor nem tudja befejezni.
2012. aug. 30. 17:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha szépen óvatosan kitörlöd a popsitörlővel elölről hátrafelé, akkor semmi baja sem lesz. Én is így csináltam a lányomnál, neki is mindig belekenődött. Sokkal nagyobb baj, ha ott marad, mert ha fertőzést kap, az veszélyesebb. Arra kell figyelni, hogy ne a popsitörlő szélével, hanem a közepével töröld ott, így nem okozhatsz mikrosérülést az érzékeny részen! És ha lehet, arra a részre ne illatosított, hanem sensitive törlőkendőt használj, illetve nedves, langyos vizes puha pamut kendőt is használhatsz. Lehet, hogy azért ellenkezik, mert hideg a popsitörlő, és kellemetlen, ha odaér!
2012. aug. 30. 17:52
 4/5 A kérdező kommentje:
A lányaim rendkívül érzékeny bőrűek, úgyhogy már eleve nem tudok illatosított törlőkendőt használni. Viszont a lábait úgy kell szétfeszegetnem, és nagyon gyorsnak kell lennem, mert nagyon utálja, és úgy összeszorítja magát, hogy nemhogy a nuniját, de a popsiját is alig tudom letisztogatni. Nem feltétlenül sír közben, de nem hagyja, hogy rendesen hozzáférjek. Ezért is félek, hogy valami bajt okozhatok neki. Csak puhára hajtott törlőkendővel törölgetem, de nagyon nehéz.
2012. aug. 30. 18:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha ennyire nehéz kitörölni neki, akkor ültesd be egy lavór vízbe vagy a kádba engedj vizet és ültesd be egy rövid időre. Akkor szépen kiázik. Én mindig ezt csináltam a kislányomnál, mert ugyanez volt a probléma.
2012. aug. 30. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!