Mennyire viselték meg kisgyereketeket a kistesó éjszakánkénti kelései, sírásai?
Szia!
Fiam 3és fél éves, kb. 3 hónapos volt a kistesó, amikor együtt kezdtem altatni őket, egy szobában. Azt hittem rosszabb lesz, de ahhoz képest, ha kisebb éjjel min. 1x még felkel és sokszor sír, a leghatalmasabb problémánk annyi volt, h felült az ágyban a nagy és közölte, h "hugi hagyd abba a sírást , mert alszom" és visszaaludt :))
De mondjuk sok dologban az ember nehezebb menetre számít, mint ami, de valahol ez "érthető" is. Pl. tavaly elmentünk nyaralni az akkor 2 év körüli kisfiammal. Apja és én is picit előre pánikoltunk, h mi lesz ha nem az "imádott" kiságyában fog aludni, nem fog egész éjjel aludni stb...Így indultunk neki. Aztán olyan jól érezte magát és úgy kifárasztotta 1-1 nap kirándulás, h már tulképp mindegy is volt hol alszik, csak aludhasson....:)
De ilyen volt, mikor a huginak át kellett adni a kiságyát. Akkor is bennem volt a félsz, h majd nem akar a "nagyágyon" aludni, mert hiányozni fog neki a kiságy...Ehhez képest teljesen normálisan zajlott le az egész,se hiszti, se semmi. Elfogadta, h ő apával alszik. (Utána , mint írtam is 3 hónap múlva kb. lett véglegesítve a saját szobába a "helye." De ez is flottul ment.)
Semennyire. Mikor a második babám született, az első 2 éves volt, nem zavarta hogy a huga 2 éven keresztül ébredt éjjel 1-2 szer, vagy 2-3szor is.
A harmadikomat a nagyobbammal tettem egybe ( a nagy 5 a legkisebb 7 hónapos) így se zavarja a nagyobbat. Az érdekes az hogy kiskorában (tehát úgy 1-2 éves koráig) a küszöb alatt lopóztam mikor aludt annyira éber alvó volt. A babasírás mégse zavarta. Mondjuk hozzátartozik hogy nem is nagyon hagytam sírni őket egy kettőt nyekkentek és már vettem ki őket, úgyhogy nagyon ideje se volt felkelni rá a nagyobbnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!