Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Könnycsatorna átfecskendezés?...

Könnycsatorna átfecskendezés? Ez az egyetlen megoldás?

Figyelt kérdés
Kislányom 5 hónapos, elég sokat könnyezik a szeme. A gyerekorvos azt mondta, ha egy hónap múlva sem lesz jobb a helyzet, át kell fecskendezni a könnycsatornáit. Járt valaki hasonló cipőben?
2012. aug. 29. 13:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is kb ennyi idős volt, amikor el kezdett nagyon erősen könnyezni az egyik szeme. Kapott szemcseppet, ami el is mulasztotta egy pár hétre, majd újra előjött a könnyezés, de már csipásodott is mellé, ekkor újra szemcsepp, ami megint hatásos volt, de néhány hét múlva a könnyezés mellé már a reggeli összeragadt szem is párosult. Ekkor már azt mondta az orvos, hogy átmossa. Féléveses körüli lehetett ekkor. Egy pár perces beavatkozás volt, de azóta sincs semmi baja a szemének.
2012. aug. 29. 13:46
 2/11 anonim ***** válasza:
Ja és már 20 hónapos. Szerintem inkább jobb hamarabb túlleni rajta. Előző voltam.
2012. aug. 29. 13:47
 3/11 anonim ***** válasza:

Az én fiam 8 hónapos. Eddig vártunk hogy "kinője". Sajnos nem sikerült. Kapott 10 napig szemcseppet, hátha az segít, de sajnos nem lett jobb.

Úgyhogy most készülünk vissza a szemészetre, hogy átfecskendezzék neki. Mivel már ilyen nagy és erős baba (10 kg) így valami elkábítást emlegetett a doktornéni, mert nem fogják tudni teljesen mozdulatlanra lefogni. :-( Hát ettől nagyon tartok, úgyhogy most erőtgyüjtök!!!

Egyébkét csak a gyerekorvos mondta ezt, vagy szemész is látta? Szerintem megérne egy próbát elvinni gyerekszemészetre, hátha a te lánykádon segítene a csepegtetés is. Bár, inkább javuljon meg magától ez az egy hónap alatt! Drukkolok!!!

2 kisfiú anyukája

2012. aug. 29. 13:47
 4/11 anonim ***** válasza:
62%

voltam a gyerekkel anno

nem fájdalmas

kb 3 perc volt mind a két szeme

egy nagyon vékony szilikon csövet tesznek bele és egy fecskendő van a végén fiziológiás só oldat van benne

le kell fogni a gyereket erre készülj, inkább ez volt ami zavarta a gyereket és nem az amit a szemével művelnek :-)

ha átfolyik akkor picit köhögni fog ahogy a torkára megy a folyadék de kb ennyi

mehet is utána rögtön

és ami fontos maradj nyugodt végig beszélj hozzá mesélj neki

haja a hangodat és nyugodt a hangod akkor az sokat segít

ha megengedik fog a kezét

én a lábánál álltam h lásson és fogtam a lábát simogattam h nyugi 1 perc még ez kész is most a másik no ez is és már vége ügyes voltál nagy mosoly neki puszi ölelés

2012. aug. 29. 13:50
 5/11 anonim ***** válasza:
Kisfiamnak születésétől kezdve könnyezett az egyik szeme, vártunk-vártunk, hogy jobb legyen, aztán a szemész orvos mondta, hogy nem érdemes várni, nagyon kevés az esélye, hogy elmúlik, sőt. Ha meg ilyen korban csináltatjuk, nem emlékszik rá, sokkal jobb elején túlesni rajta. Olyan 3 hónapos korban csináltattuk meg az átmosást, pár perc volt az egész. Nem bántuk meg, mert azonnal megszűnt a probléma.
2012. aug. 29. 13:51
 6/11 anonim ***** válasza:
ja a kicsi akkor 1.5 éves volt és nem volt kábítás meg semmi sem
2012. aug. 29. 13:57
 7/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a sok gyors választ! :)

Igazából semmi gondot nem okoz, nem ragad össze a szeme, csak a külső zugban csurran ki a könny. Ezért nem is mentem vele szemészetre, merthogy nem gondoltam, hogy baj lehet. Ezek szerint ez nem is olyan ritka dolog.

2012. aug. 29. 14:34
 8/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is így kezdődött, hogy először csak a külső szemzúgban folyt egy kicsit a könny, ami egy idő után nagyon kicsíphette neki, mert nagyon csúnyán piros volt, biztos nagyon fájhatott neki. Első voltam.
2012. aug. 29. 14:44
 9/11 anonim ***** válasza:
62%

Ugyanezt tudom írni, hogy gyors, fájdalommentes dolog, nem azért ordít szegényke, mert fáj, hanem utálja, hogy lefogják :)

De engem kiküldtek, nem lehettem bent vele, pont azért, hogy ne nézzem ezt végig. Itt a kórházakban ez a bevett szokás, vérvételnél is kiküldik az anyát, ha pici babától vesznek vért. 2 perc volt, egy szeme, picit könnyes volt utána, de ennyi, még egy hétig cseppenteni kellett neki, és kész. Előtte 5 hónapon át gennyes, zöld váladék volt neki a szemében és az orrában, bármit használtunk, ott volt...szerintem ettől jobban szenvedett, így meg azóta is minden rendben van. most másfél éves, azóta se volt semmi gond a szemével.

2012. aug. 29. 16:15
 10/11 anonim ***** válasza:

pff

én soha nem engedtem h kiküldjenek

megmondtam h NEM és kénytelen voltak belenyugodni

mondjuk én olyan típus vagyok aki nem ájuldozik nem hisztizik hanem nyugodt tudok maradni és higgadt minden esetben

gondolom ezért is engedték meg

másik amint mondtam h ott vagyok akkor a gyereki nyugisabb lesz -- és ez így is volt minden esetben :-)

nagyobb sírás hiszti nélkül vészeltünk át ezeket (volt pár :-)

2012. aug. 30. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!