Könnycsatorna átfecskendezés? Ez az egyetlen megoldás?
Az én fiam 8 hónapos. Eddig vártunk hogy "kinője". Sajnos nem sikerült. Kapott 10 napig szemcseppet, hátha az segít, de sajnos nem lett jobb.
Úgyhogy most készülünk vissza a szemészetre, hogy átfecskendezzék neki. Mivel már ilyen nagy és erős baba (10 kg) így valami elkábítást emlegetett a doktornéni, mert nem fogják tudni teljesen mozdulatlanra lefogni. :-( Hát ettől nagyon tartok, úgyhogy most erőtgyüjtök!!!
Egyébkét csak a gyerekorvos mondta ezt, vagy szemész is látta? Szerintem megérne egy próbát elvinni gyerekszemészetre, hátha a te lánykádon segítene a csepegtetés is. Bár, inkább javuljon meg magától ez az egy hónap alatt! Drukkolok!!!
2 kisfiú anyukája
voltam a gyerekkel anno
nem fájdalmas
kb 3 perc volt mind a két szeme
egy nagyon vékony szilikon csövet tesznek bele és egy fecskendő van a végén fiziológiás só oldat van benne
le kell fogni a gyereket erre készülj, inkább ez volt ami zavarta a gyereket és nem az amit a szemével művelnek :-)
ha átfolyik akkor picit köhögni fog ahogy a torkára megy a folyadék de kb ennyi
mehet is utána rögtön
és ami fontos maradj nyugodt végig beszélj hozzá mesélj neki
haja a hangodat és nyugodt a hangod akkor az sokat segít
ha megengedik fog a kezét
én a lábánál álltam h lásson és fogtam a lábát simogattam h nyugi 1 perc még ez kész is most a másik no ez is és már vége ügyes voltál nagy mosoly neki puszi ölelés
köszönöm a sok gyors választ! :)
Igazából semmi gondot nem okoz, nem ragad össze a szeme, csak a külső zugban csurran ki a könny. Ezért nem is mentem vele szemészetre, merthogy nem gondoltam, hogy baj lehet. Ezek szerint ez nem is olyan ritka dolog.
Ugyanezt tudom írni, hogy gyors, fájdalommentes dolog, nem azért ordít szegényke, mert fáj, hanem utálja, hogy lefogják :)
De engem kiküldtek, nem lehettem bent vele, pont azért, hogy ne nézzem ezt végig. Itt a kórházakban ez a bevett szokás, vérvételnél is kiküldik az anyát, ha pici babától vesznek vért. 2 perc volt, egy szeme, picit könnyes volt utána, de ennyi, még egy hétig cseppenteni kellett neki, és kész. Előtte 5 hónapon át gennyes, zöld váladék volt neki a szemében és az orrában, bármit használtunk, ott volt...szerintem ettől jobban szenvedett, így meg azóta is minden rendben van. most másfél éves, azóta se volt semmi gond a szemével.
pff
én soha nem engedtem h kiküldjenek
megmondtam h NEM és kénytelen voltak belenyugodni
mondjuk én olyan típus vagyok aki nem ájuldozik nem hisztizik hanem nyugodt tudok maradni és higgadt minden esetben
gondolom ezért is engedték meg
másik amint mondtam h ott vagyok akkor a gyereki nyugisabb lesz -- és ez így is volt minden esetben :-)
nagyobb sírás hiszti nélkül vészeltünk át ezeket (volt pár :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!