Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ilyenkor mi a megoldás?

Ilyenkor mi a megoldás?

Figyelt kérdés
A mai napon felkeresett a volt barátnőm, hogy szült egy gyereket, 16 éves vagyok. Én úgy tudtam szedi a tablettát. 5 napos a baba, és állítólag nem tudták hogy terhes. 16 évesen mégis mit lehet csinálni? Le lehet mondani egy gyerekről?
2012. júl. 23. 00:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Persze örökbe lehet adni!de én 17 évesen szültem elöször,és megtartottam.meg lehetne próbálni szerintem.ilyet pedig ne higgy el hogy valaki nem veszi észre a terhességet,mert kizárt dolog!
2012. júl. 23. 00:43
 2/8 A kérdező kommentje:
De ő nem akarja örökbe adni mert majd ő felneveli, ezt mondja, hát nem normális, komolyan, 8 hónapja nem hallotam róla és szól hogy megszült, és ha ő ne makarja örökbe adni de én lemondok róla? olyan van?
2012. júl. 23. 01:24
 3/8 anonim ***** válasza:

Neked most semmi jogod nincs, olyan, mintha nem is te lennél az apa. Üemondani nem kell róla. Apasági nyilatkozatot kellett volna tenned, illetve még terhesség alatt a gyámhivatalnál jelentkeznetek közösen. Nem kell tenned semmit, hisz sehol nem szerepel, hogy te lennél az apa. Ami lehet, hogy tényleg így is van, ki tudja, kivel feküdt még össze. Ha szeretnéd, hogy a nevedre merüljön a baba,akkor dns vizsgálatra kell mennetek, hogy kiderüljön, te vagy az apa. Ezt követően a nevedre veheted a gyereket, de a gyámja egy 18 éven felüli,személy, feltehetőleg a lány anyja marad.

Szóval ha attól parázol, hogy itt egy gyerek, el kell tartanid vagy pénzt kér a csaj, akkor megnyugtatlak, ez nem így megy.

2012. júl. 23. 03:50
 4/8 anonim ***** válasza:
A lány bármikor bemehet a gyámügyre gyerektartást kérni tőled. Ha te nem akarod elismerni,hogy a te gyereked akkor köteleznek dns vizsgálatra és ha bebizonyosodik,hogy a tied akkor a vizsgálat árát is neked kell fizetni (200.000Ft). Nem tudom hány éves vagy és van-e kereseted. Ha van akkor abból fogják levonni a gyerektartást. Az,hogy mennyi az összeg az attól függ,hogy mennyit keresel. Ha nincs munkád akkor akkor az állam fizeti helyeted és később vonják le a majdani fizudból. Ha a te gyereked akkor nincs kibúvó! Ketten csináltátok, ketten is kell eltartanatok. Az a szegény baba nem tehet róla,hogy az anyja így viselkedett! Szerintem nézd meg a babát és utána döntsd el, hogy mit akarsz...
2012. júl. 23. 08:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Az anyja nem szólt hogy terhes! Az anyja 17 éves. Nem gondoltam volna hogy ilyen felelőtlen. Átvert. És most szólt mikor a baba megszületett. Az ő nevén van. Én mondtam hogy adjuk örökbe, a szegény gyerekkel ne csesszünk ki, de ő azt mondta majd felnevelei. Mondtam hogy én akkor lemondok róla, nem tudom őket támogatni.. csak azt nem tudom hogy most akkor később 10 év múlva jöhet kopoghat az ajtómon hogy neki kell pénz?
2012. júl. 23. 13:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem hívj fel bármelyik önkormányzatnál egy szociális osztályt! Őket kérdezd meg! Szerintem biztos fognak tudni segíteni, ők ismerik a lehetőségeket ez ügyben.

Szerintem: ha nincs a gyerek a neveden; nem vagytok házasok ill. nincs apasági nyilatkozat - akkor kétlem, hogy fizetésre bírhatnak.

2012. júl. 23. 14:15
 7/8 A kérdező kommentje:
Hát nem nagyon akarok telefonálni,de azért köszi az eddigieket is, igazából még senki sem válaszoolta meg amit kérdeztem
2012. júl. 23. 14:46
 8/8 anonim ***** válasza:
tedd fel a kérdést a családi kapcsolatok kategóriáan, talán ott több a jogász, mint itt.
2012. júl. 23. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!