Ilyenkor mi a megoldás?
Neked most semmi jogod nincs, olyan, mintha nem is te lennél az apa. Üemondani nem kell róla. Apasági nyilatkozatot kellett volna tenned, illetve még terhesség alatt a gyámhivatalnál jelentkeznetek közösen. Nem kell tenned semmit, hisz sehol nem szerepel, hogy te lennél az apa. Ami lehet, hogy tényleg így is van, ki tudja, kivel feküdt még össze. Ha szeretnéd, hogy a nevedre merüljön a baba,akkor dns vizsgálatra kell mennetek, hogy kiderüljön, te vagy az apa. Ezt követően a nevedre veheted a gyereket, de a gyámja egy 18 éven felüli,személy, feltehetőleg a lány anyja marad.
Szóval ha attól parázol, hogy itt egy gyerek, el kell tartanid vagy pénzt kér a csaj, akkor megnyugtatlak, ez nem így megy.
Szerintem hívj fel bármelyik önkormányzatnál egy szociális osztályt! Őket kérdezd meg! Szerintem biztos fognak tudni segíteni, ők ismerik a lehetőségeket ez ügyben.
Szerintem: ha nincs a gyerek a neveden; nem vagytok házasok ill. nincs apasági nyilatkozat - akkor kétlem, hogy fizetésre bírhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!