Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Blažena vagy Miluna hangzik...

Blažena vagy Miluna hangzik jobban egy cseh kislánynak?

Figyelt kérdés

Párom cseh, és én félig szerb vagyok, tehát szinte közösek a neveink. Megnéztük a Slunce, seno, jahody c. cseh filmet, és nagyon megragadta már akkor a figyelmünket két név: Blažena (Blazsena) és Miluna. Kiderült, hogy babát várok, kislány lesz. Egyből erre a két névre gondoltunk. Ezért kérünk egy kis segítséget, melyik illene jobban a Pikový vezetéknévhez?

Köszönjük előre is! :)

2012. aug. 29. 10:19
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok, a büszke apa vagyok! :D Köszönöm a feleségem nevében is a válaszokat, nagyon jó, hogy foglalkoztok velünk, és főleg a picivel, aki időközben megszületett! :)

A neve Pikový Miluna lett, és akármennyire hajlottunk a Blažena felé, mikor megláttuk a babát, az jutott eszembe, hogy "A Miluna illik rá a legjobban." - és szerencsére a feleségem szerint is, így nem volt probléma. Végül kimentünk Prágába, és ott született meg Mili, családom legnagyobb örömére. :)

A pici egészséges, 3653g és 55 cm, hatalmas fekete hajjal! :D

Feleségem és Mili is egészségesek, jól vannak, hamarosan megyünk haza Magyarországra, és elintézzük ezt a kettős állampolgárság dolgot. :)

Köszönjük a név javaslatokat! :)

A Pikový család :D

2012. szept. 11. 20:31
 12/17 anonim ***** válasza:

Gratuluji Vám :D

Első voltam :P

2012. szept. 11. 20:50
 13/17 anonim ***** válasza:
Szívből gratulálok!
2012. szept. 11. 20:52
 14/17 anonim ***** válasza:
79%

Látom, már elkéstem, de ez lett volna a javaslatom:

A „Milena“ (Miléna) névhez mit szóltok? Ennek van magyar megfelelője is, szerintem inkább elmegy, mint a „Miluna“:

[link]

[link]

2012. szept. 12. 20:06
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönjük szépen! :)

A Miléna is nagyon szépen cseng, de végül is a cseh-szerb vonalat követtük. :)

2012. szept. 12. 22:17
 16/17 Arnold Fábián válasza:
Szerintem a Blažena szebb mert a becézése szépen hangzik Blaženka igaz a Miluna névnek nem hallottam a becézését
2018. jan. 2. 18:31
 17/17 anonim válasza:
Láttátok a Slunce, seno a pár facek (Nap, széna és pár pofon) című filmet ?
2020. dec. 9. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!