Vannak itt mosható pelusozós anyukák? Egy kis bíztatásra lenne szükségem.
Először is nyugi! Mindenkinél van mélypont, fel a fejjel! :)
Az előző válaszolónak: sajnos nagyon is felszívódnak a vegyszerek az eldobhatóból. Én akkor ismerkedtem meg a mosható cuccokkal (esetemben először betéttel), amikor az eldobható betét olyan allergiát és pelenkakiütést csinált, hogy én is majdnem sírtam, mint egy kisbaba. Ez a probléma akkor szűnt meg, amikor átváltottam mosható betétre. Ezt megtapasztalva döntöttem úgy, hogy nem éri meg nekem eldobhatót használni, és a babámat sem csomagolom ebbe.
Kérdező: milyen mosószert használsz? Feltétlen kell az a 60 fok? A legtöbb pelenkának elég 40 is (ráadásul a bambuszt nagyon kevés mosószerrel lehet mosni, különben "megeszi" a szövetet, és átázik). A foltokra én mindig gallszappant használok, előtte besúrolom, és nagyon szépen kiszedi azokat. A nagynak azt tanácsolom, hogy a betétekre tegyél még tetrát, hogy atombiztos legyen. A legtöbb pelenka esetében ilyen trükkökre van szükség, mert a saját betétjük nem elég. Én azt tanácsolom, hogy ne add fel, behozza a ráfordított energiát, kitartás!
Kedves Kérdező!
Egyetértek az egyik fentebbi válaszolóval:
nem kell a 60 fok, elég a 40, és az ecetes öblítés+ nátrium- perkarbonát elpusztítja a bacikat. A mosószóda pedig nagyon olcsó, én pl. 275 Ft- ért veszem.
Átázás: mivel mostad eddig a pelusokat?
miért mosod őket minden nap?
Én is két vastag bambusz betétek teszek ha elmegyünk itthonról, az én lányom is közel 2 éves.
Nem tudom, ismered- e ezt a programot, ki tudod számolni a fogyasztást, hogy anyagilag megéri- e:
Így már értem a napi mosást, ne haragudj, az előbb elkerülte a figyelmemet,
Amit meggondolásra ajánlok:) : a kicsinek a napi mosandó mennyiségét úgy tudod csökkenteni, ha veszel 2- 3 külsőt, és a tetrát vagy prefoldot cserélgeted benne, ha nem lesz kakis a külső nem kell mosni, a tetra vagy a prefold kisebb helyet foglal sokkal mint a zsebesek vagy AIO- k.
Mosás: igen, eltömítheti a mosószer a pelust, ami miatt ázik. Nem csak az enzimmentességre(ami "leeszi" a bolyhokat) kell figyelni, hanem arra is, hogy szappan se legyen a mosószerben, mert a szappan dugítja el a szálakat. Pelus- és pénztárcakímélő megoldás, ha nem bolti mosószert használsz, hanem szódát. Az ecetes öblítés nem csak a bacik ellen tesz jót, hanem a mosószermaradványokat is kiszedi a pelusból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!