Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszer: Miért nem hajlandó...

Tápszer: Miért nem hajlandó többet felírni a gyermekorvos?

Figyelt kérdés
Már múlt hónapban sem volt elég a 4 doboz tápszer, amit felírt, de most emeltünk is az adagján és hiába kértem a gyermekorvost, megint csak 4 dobozzal írt. Így vehetjük teljes áron a plusz dobozokat.
2012. aug. 27. 14:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

most van valami hülyeség, hogy nyilvántartják kinek mennyit és mit írnak ki és csak napra pontos adagot írhatnak. gondolom ez a tápszerre is vonatkozik.

nagyon kellemetlen ez amúgy, nagymamám cukorbeteg, neki is 28 napra írják ki az inzulinját, 29. nap meg ül a rendelőben és várja a receptet mert aznap estére már nincs!

bocs az offért... szerintem is menj el 3 hét múlva újra íratni :)

2012. aug. 27. 14:45
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg van ez a meghatározott adagos hülyeség. A nődokim asszisztense is panaszkodott, hogy így kell kiírniuk a vastablettát, fogamzásgátlót (a receptre mindig ráírja, hogy 3X21 napra ellátva, így adhatja ki egyszerre a 3 havi adagot), bármilyen gyógyszert.

Talán a tápszereknél is bevezették ezt, aztán van orvos, aki nem törődik vele, van, amelyik igen.

Amikor mi még receptre vettük a tápszert, egy hónapra nyolc receptet adott, hogy ne kelljen mindig menni érte. Kérdezz rá, hogy kaphatsz-e egyszerre több receptet.

2012. aug. 27. 14:54
 13/18 A kérdező kommentje:
Most, hogy írattam elsőre nem akarta kinyomtatni a rendszer a receptet és akkor kérdezték, hogy mikor írattam, mert ha 1 hónapon belül, akkor nem írhatnak fel újabb dobozzal, mert ki se nyomtatja a rendszer. Kiszámoltam, hogy 1 hónapra 7 doboz tápszer kell: 1 adagolókanál 4,6 gr, 1 alkalommal 5 kanál kell, az napi 6 étkezésnél 30 kanál, 28 napra 840 kanál. 4,6 gr * 840=3864 /600 gr (1 dobozban 600 gr van)=6,44, azaz 7 doboz kell 28 napra.
2012. aug. 27. 15:03
 14/18 anonim ***** válasza:
83%

Érdekes.

A mi dokink simán felír 2-szer 3 doboz tápszert havonta, de volt most 2 hete, hogy 3-szor 3-at kértem, és azt is szó nélkül.

2012. aug. 27. 15:04
 15/18 anonim ***** válasza:
Jó hogy már azt meg nem szabják mennyit egyen a gyerek..Nekem is mindig megkérdezi, hogy mennyit írjon.Egy receptre 3 mehet.Én 6 dobozzal szoktam íratni egyszerre.Viszont volt olyan is, hogy még volt itthon több dobozzal és mentem fürdetőkenőcsöt íratni, de egyúttal írattam tápit is.Felírta.Nehogy már megvedd teljes áron!Köteles felírni.
2012. aug. 27. 18:19
 16/18 anonim ***** válasza:
3as vagyok, mi a jó fenéért pontoztatok le, azért, mert mocsok az orvosunk??? nem elég nekem hogy nem írja ki, még ti is osztjátok itt a negát. köszi szépen.
2012. aug. 27. 19:42
 17/18 anonim ***** válasza:

Nekem a múltkor 12 dobozzal írt fel:-)

Ma viszont csak 4-gyel.

De mivel csak 1 éves korig van erre a fajta tápszerre a támogatás,a fiam pedig 9 hós,azt mondta még 1 éves koráig elintézi,hogy betárazzunk.

Rendes orvosunk van szerencsére.

2012. aug. 27. 22:02
 18/18 anonim ***** válasza:
:D ez vicc? Váltsatok dokit. Én kislányom 14 hónapos és még mindig írja doki néni a tápit. Mondja is hogy ssssss :D Imádjuk. Mondjuk nekünk ő maszek doki. Körzetileg nem hozzá tartozunk.....!
2012. aug. 27. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!