Segítség? Csecsemő-és gyermekorvos vagyok, nagyon szeretek segíteni másokon, ha gyermekével kapcsolatosan gond merül fel, írjon bátran!
Szia!
Lányom 2 éves és már nappal szobatiszta, így csak este használunk pelenkát és popsikrémet.
Pár napja észrevettem hogy a derekán egybefüggő apró kis pöttyök vannak amik ki vannak száradva és véresre kaparta őket.
Talán ekcéma lehet?
Kedves 3as!
Érdemes patikában kapható popsi kenőcsöt használni. A gyenge kamillás fürdő is segíthet, de ezzel csak óvatosan, mert kiszáríthatja a baba bőrét. Nem kell rögtön bepelenkázni a babát, kicsit hagyjuk szabadon a popsiját, hadd levegőzzön a bőre.
Nagyon Szépen Köszönjük!
A kérdésem az lenne, hogy a 4 hetes kislányomon, a tejtől kijöttek a kis pettyecskék az arcára! Mikor múlik el neki? Tehetek valamit ami segíti az elmúlásukat?
Tisztelettel :
Nikolett
Kedves 4es!
Ebben a korban már elég értelmesek a gyerekek ahhoz, hogy megértség azt, hogy mire való a bili! Érthetően magyarázzuk el, hogy mi az és mire kell. Ha van neki kedvenc állata/babája próbáljunk vele úgy játszani, mint ha az adott játéknak is pisilnie kellene. Ezáltal elérhetjük azt, hogy a gyerek is kedvet kap a bili használatához!
3-as vagyok!
Köszönöm a választ, de mint elmondtam csak éjszaka használunk pelenkát akkor is csak 7-8 órát viseli,úgyhogy levegőzik eleget a bőre.
Akkor inkább megpróbálom neki bekenni bepanthennel.
Kedves Nikolett!
Ezek a kiütések általában a baba 4-5 hetes korában jelennek meg, általában arcon, fül mögött, homlokon. Anyatejes és tápszeres babáknál egyaránt előfordulhat. Semmit nem kell tenni ellene, 3-4 hónapos korára elmúlik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!