Ha a baba hasa fáj akkor folyamatosan fel van húzva a lába, hogy ütemesen húzkodja?
Ha felhúzza és húzkodja akkor nagy valószínűséggel a pocija.
Lehet próbálni tornáztatni a lábacskáit, le-fel, hogy kijöjjön egy kis puki, vagy pukicsőt szoktak használni, de simán megoldható a lázmérővel is. Bár ezt én már a végső elkeseredésembe használtam.
Ami nekünk segített pocak ügyben, az a DM-ben kapható szőlőmag-párna. A bébi részlegen van, kb 10x10centis kis párnácska. Fel kell mikróban melegíteni, és a bébi pocakjára tenni. Ez a "praktika" nagyon megnyugtatta a fiam, gyorsan lenyugodott, és sokszor be is aludt :)
Kitartás!! :)
Hasfájás evés közben (ahogy telítődik a pocak), akkor jelentkezik. Van olyan baba, aki felhúzva tartja a lábát, a kislányom folyamatosan fel-fel húzogatta. Szóval ez nagyon változó.
Nálunk a sokadszorra váltott tápszer, az infacol, és a szélcső közös használata vált be. A hőmérő bár az ingert elindította, nálunk sikertelen volt.
Etetés közben sokszor megálltunk büfizni, de ezzel általában csak rontottunk a helyzeten, ugyanis még jobban sírt, mert éhes.
2,5 hónapos volt amikor teljesen megszűnt a hasfájás.
A porszívó és a hajszárító hangja megnyugtatta, és a a pocak melegítést is szerette. Nálunk sajnos nagyon beigazolódott a KÓLIKÁS HASFÁJÁS esete.
Megkérdezhetem hogyan fekteted? Hason vagy háton?
Ha még ellenkezik is egy kicsit a hason fekvés ellen, ez az ami még segít egy kicsit. Egy hét hason fektetés után nem is hajlandó már háton feküdni többet. Így felveszi a magzati állapotban lévő összegömbölyödött pózt, könnyebben pukizik. És ha görcsöl a pocija kényelmesebb neki.
A büfik is kijönnek és így nem aspirál. 3 hónapos korára általában minden baba kinövi ezt a hasfájást. Kitartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!