Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem természetes, hogyha...

Miért nem természetes, hogyha kocsival viszik haza a babát a kórházból, akkor babahordozóval (talán beköthető mózessal) teszik?

Figyelt kérdés

Én ezt komolyan nem értem és nem is bántásként írom,csak kiakadtam,mert rengeteg ilyen kérdés van!Miért nem mindenkinek természetes?Egyáltalán miért merül fel ,hogy esetleg fogja a babát stb.?Ez nem egy felelősségteljes viselkedés szerintem még ha csak kis idő is kocsival!A biztonság a lényeg és nem az,hogy a rendőr megbüntet-e vagy sem?!

Szerintünk is egy kicsit "mély" a babahordó és tettünk a popója alá egy összehajtott kis plédet,de úgyanúgy "szorosan "bekötöttük,eszembe sem jutott más verzió.

Kíváncsi vagyok az őszinte véleményekre,a pontozás engem nem érdekel így nem is fogok pontozgatni.Köszi a választ.

2009. júl. 25. 12:27
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
82%

Na ne üssétek már egymást, rúgjatok bele a macskába otthon oszt kész. az nem dumál vissza...

Mi bébihordozóban hoztuk haza a gyerkőcöt. Előttem példának ott volt a barátnőm, aki évekkel ezelőtt - amikor még nem volt kötelező - már a beköthető mózeskosarat használta az autóban. Kocsival negyedórára lakunk a kórháztól, viszont peremkerületen, így dokihoz, védőnőhöz, nagymamához mindig autóval megyünk, tehát mi kihasználtuk a hordozót.

Igaza van annak a hozzászólónak is, akinek nincs kocsija, minek vegyen hordozót egy alkalomra, de a biztonság kedvéért azért legalább egyet kölcsönözni lehetett volna (ismerőstől, barátoktól, esetleg védőnő is segít ilyenkor). Itt van olyan taxis, aki be sem engedi ülni bébihordozó nélkül, mondván, őt fogja megbüntetni a rendőr, meg ha baj van, fékez, a baba repül anya kezéből először...

Annak is igaza van, hogy minket is egyszál pólyában hoztak haza. Csak akkoriban a mi lakókörnyezetünkben volt összesen három autó, most meg lassan háztartásonként van kettő. Nőtt a forgalom és bizony sok olyan állat kap jogosítványt, aki még veszettség ellen sincs beoltva.

Drága. Hát igen, van ára. Mivel nekünk nagy babánk volt (4,5 kg) nem is sokáig tudtuk használni, mert hamar kinőtte. De nekem valahogy megért ennyit a gyerek élete.

Aztán majd hasznosítjuk valahogy. Nem kopik az szét és szépen tovább lehet értékesíteni.

Olyat meg én magam tapasztaltam és láttam, amikor a gyerek a két ülés közt állva utazott. Fékezett az apja egy szépet és a gyerek az első szélvédőn koppant. A gyereket a mentő vitte az apját meg majdnem a rendőr...

De mindenki saját maga felelős a saját gyermekéért és ha úgy ítéli, nem szükséges a hordozó, akkor nem szükséges. Beleszólni nem lehet.

2009. júl. 28. 07:02
 32/39 anonim ***** válasza:
60%
Én 18,15,éve és 9 hónapja szültem.18 éve még csak pólyában adták ki a babákat és másban nem.Akkor hogyan hoztad volna haza?Persze vannak szabályok de akinek nem tellik ülésre vagy még mindig a pólyára esküszik azt sem szabad elitélni.
2009. júl. 28. 07:25
 33/39 anonim ***** válasza:
73%
Uristen,némely emberek itt hihetetlenek,miken képesek összeveszni.Senki nem mondta hogy tömegével hullanak ki a gyerekek az autókból...DE!!!Ha száz szülőből 99 feleslegesen vesz hordozót,de egynek megmenti az életét,már megérte!És ha az az egy pont a tiéd?És rákened a szélvédőre?Hogy fox tükörbe nézni?Tény,kevés az esély,hogy pont akkor,pont téged érjen baleset,de az a baj hogy mindenki azt gondolja,miért pont ő!? Igen,tegnap az a párezer ember is azt gondolta akit baleset ért.És az sem ugy kelt fel reggel,hogy akkor én ma összetöröm az autót.Bármikor belédszaladhat valami hülye.!Lehet lepontozni
2009. júl. 28. 07:45
 34/39 anonim ***** válasza:
76%

En 12 eve szultem, es mi is nagyon kozel laktunk a korhaztol. Ja! Es nem volt sajat kocsink, egy ismeros vitt haza. Mi is polyaba vittuk haza a lanyomat. Hala az egnek nincs semmi baja, tok egeszseges :)

Ha meg lesz gyerekem akkor mindenkepp veszunk babahordozot (mar ki is neztuk) mert van autonk, igy mar konnyebb, es masabb lesz.

2009. júl. 28. 07:58
 35/39 anonim ***** válasza:
64%

Én is hordozópárti vagyok.

OFF: Szerintem egy ilyen kérdést ne itt tegyél fel, hanem egy fórumon.

2009. júl. 28. 08:21
 36/39 anonim ***** válasza:
73%
Úgy örülök, hogy boldog perceket szerezhettem néhány válaszolónak. Az, hogy fröcsögve szidjátok a hozzászólók egy részét, aki nem ért veletek egyet, mindent elmond. Én mindenesetre nem süllyedek le a ti szintetekre. Nem azért írtam le a válaszomat, hogy provokáljak bárkit is, hanem mert a kérdésre válaszoltam. Azért remélem, a gyerekeitek nem lesznek ilyenek. 20:39-es voltam
2009. júl. 28. 08:34
 37/39 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon ajánlom hogy nézzétek meg ezt a videót! Ez történhet ha nincs be kötve a gyerek. Én nem kockáztatok, és ha kezdi ki nöni ki kell spórolni új ülésre a pénzt. Mi is most veszük meg az autósülést fizetéskor nem Tescosat az biztos. De még mindig jobb ha megveszi valaki a Tescost mintha semmit nem venne. És csak 4 hónapig használtuk a hordózot de én nem sajnáltam rá a pénzt! Én is láttam már olyat hogy az első anyós ülésen ült valaki egész pici babával. Ilyenkor sajnálom hogy nem vagyok rendőr!

[link]

2009. júl. 28. 08:37
 38/39 anonim ***** válasza:
91%

Én megnéztem!!

Kell az a gyerek ülés!

Nem lehetnek a szülők ennyire felelőtlenek,hogy nem rakják bele a gyereket és kézbe tartva utaznak!

Már elég elfogatható áron lehet kapni .úgy hogy senki ne mondja nekem,hogy a saját gyereke élete nem ér meg 10000e. ft-ot!

2009. júl. 28. 11:58
 39/39 anonim ***** válasza:
89%
Jó hogy ide tetted fel ezt a kérdést ,legalább felrázza az oldalt!
2009. júl. 28. 11:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!