Kisfiam fütyijén a bőre alatt kis fehér szöszök mitől lehetnek?
7 hetes a kisfiam. Nem tudom, hogy egyáltalán honnan származnak - törlőkendő (pedig ott nem törölgetem különösen), esetleg pelusból valahogy ott összegyűlik? Vagy talán a fürdetőkrém nem feloldódott darabjai lehetnek? Nem tudom megállapítani, de talán inkább valami papírszármazék-szösznek tűnnek. Tűhegynyi/gombostűfejnyi kis fehér gombócok.
Nem nagyon merem hátrahúzni a bőrt, de ki kéne szedni őket valahogy, nem? Nehogy begyulladjon...
Más is járt így? Mit (ne) tegyek?
igen, ez normális. a bőrhámlása, a popsikrém, a pelus darabkái mind lehetnek. én ilyenkor finman, kicsit lehúzom a bőrt, kiszedetm, törlöm a koszt onnan. és utána vissza, ráhúzom a bőrt.
doki néni szerint ezt mindennap is kéne, szerintem és a védőnő szerint fölösleges állandóan.
Nekünk is volt ilyesmi szösz-szerűség. Óvatosan, fürdés közben megtöröltem, mindig jött le egy picike. Egyébként 4 hetes kora óta fürdés közben picit hátrahúzom Neki (nem húzogatom, hanem finoman, éppenhogy csak) és meglötykölöm vízzel. (Olyan is volt már egyszer, hogy hátracsúszott véletlenül a bőr, de nem sírt, fürdés után szépen vissza tudtam húzni.)
5 hónapos Kisfiú anyukája
Ilyen volt az én kisfiamon is. Én csak annyira tisztogattam, amennyire tudtam húzogatás nélkül, nekem azt mondta a gyerekdoki, hogy 1 éves koráig nem nagyon kéne húzogatni, mert pici repedések keletkezhetnek rajta, és az letapadást fog okozni a hegesedés miatt.
Egyébként szerintem ezek csak szöszök a pelenkából, nem a baba "saját" trutymója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!