Nem lesz baja a picikémnek ha kb.1honapos korától csak tápszeren él? Sajnos nincs tejem.
Figyelt kérdés
2012. aug. 24. 10:52
1/15 anonim válasza:
Nem.De konkrétan mire gondolsz?
2/15 anonim válasza:
Szia!dehogy lesz baja!:)Hidd el nem te vagy az egyetlen akinek nincs teje.Többek között én is!Én már belenyugodtam.Eleinte zavart de nincs más lehetőség.Mástól pedig nem szerettem volna "hordani".Inkább tápszer!Erre van kitalálva.Sok mindenki tápszeren nőtt fel.Ne aggódj! :)
3/15 anonim válasza:
"csak tápszeren él"...Hát mit enne mást?? meg "nem lesz baja ?" ...Nem , nem lesz baja. A tápszer nem méreg,nem lesz tőle 2x nagyobb a babád, és ugyanúgy fog szeretni.
4/15 A kérdező kommentje:
Arra gondolok,hogy nem fog lemaradni fejlodésben,súlyban,egézségben stb?
2012. aug. 24. 10:57
5/15 anonim válasza:
Nem lesz.A tápszert arra találták ki, hogy ilyen esetekben a baba az anyatej utáni legmegfelelőbb táplálást kapja.
Ha idegenkedsz tőle, esetleg kérdezz rá női tej lehetőségre a védőnőnél, gyerekorvosnál.
Nem piszkálásból, hanem segítő szándékkal megkérdezhetem, miért nincsen tejed? Nem is volt?
A szoptatás jelentősége a táplálék mellett a testközelség élményét, a baba ezirányú szükségletének kielégítését is szolgálja, ezért arra érdemes figyelni, hogy ha tápszert kap a baba, az etetés történjen ugyanolyan meghitten, összebújva, és akkor ez az oldal is rendben lesz:).
6/15 anonim válasza:
Dehogy fog! Senki meg nem tudja állapítani egy tápis meg egy anyatejes babáról, h melyik -melyik? Max. ha bukik, mert az anyatejes büfi foltot hagy a pelenkán:) Ennyi. Ugyanúgy fejlődnek, ugyanazokat az anyagokat tartalmazza a tápi is,ami kell neki.
7/15 anonim válasza:
Nem, az én fiam gyönyörűen fejlődött, semmi baja nem volt. Meghitt a kapcsolatunk.
8/15 anonim válasza:
Nem.Annyira nem, hogy én is az voltam.Ami nem vagyok:cukorbeteg, egy tömött fogam van stb.Na de a férjem, aki anyatejes-porlad a foga.Továbbiakra nézve ne hagyd magad elszomorítani azoktól az anyukáktól akik szoptattak (minden tiszt. a tiétek), majd a játszótéren.
9/15 anonim válasza:
Én egyáltalán nem tudtam szoptatni,a kislányom az első naptól tápszeres volt.Na és??? 2,5 éves makk egészséges!Egyáltalán nincs lemaradva a fejlődésben.Ilyen hülyeségek hogy jutnak eszedbe? Miért csak az az egészséges gyerek aki szopik? Meg az hogy beteges e semmi köze a tápszerhez! Az egyik ismerősöm gyereke szopott,mégis beteges volt.Az én kislányomnak meg 1 éves koráig a náthán kívül nem volt semmi baja.
10/15 anonim válasza:
Nem lesz baja. Az én babám kb. másfél hónapos korától lett tápszeres. Most 11 hónapos, és minden idegen megkérdi, hogy hányszor szopizik még? Én meg közlöm, hogy anyuka időnként... :-) Nem látszik semmi különbség se testi, se szellemi fejlődésben, egyedüli hátrány az volt, hogy kezdetben székrekedése volt. A tesóm fia születésétől fogva tápos, óvodás korában írt, olvasott, számolt, ma osztályelső a suliban (nyolcadikos lesz szeptemberben), két idegen nyelven beszél, úszik, görkorizik, kézilabdázik... Nem, semmi hátrány nem érte, hogy tápon nőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!