Miért nem tudom a nagyszülőkre hagyni éjszakára? Csak én vagyok ennyire béna?
Az ismerettségi, rokonsági körömben a gyerkőcök kb fél éves koruktól hetente 1x a valamelyik nagymamánál alszanak. Ez semmilyen gondot nem okoz, baba eszik alszik, nem sír, délelőtt mennek érte. Tényleg nem okoz a babának semmi problémát, a szülőknek pedig nagyon jó, hogy ki tudnak kapcsolódni, barátokkal lenni vagy akár egymással foglalkozni.
Olyan bénának érzem magam, hogy ezt én nem tudom megtenni a babámmal, pedig már 1 éves is elmúlt. A nagyszülők, anyum, anyós teljesen megbízhatóak, okésak, körülmények adottak és úgy gondolom, hogy a babám is alkalmas lenne már erre, mégsem tudom rávenni magam, hogy máshol hagyjam éjszakára :( Már voltunk 5x este moziban, esküvőn és nem igazán tudtam magam jól érezni, egyfolytában otthon járt az agyam és azon, hogy nem én tettem le őt este aludni...
Csak én vagyok ilyen balfék? Hogyan tudnék változtatni magamon?
Én is csatlakozom a balfékekhez. 8 hónapos a kislányom, és eszembe se jut, hogy máshol aludjon. Te jó ég. Nem is bírnám ki. Nem is tervezem 2-3 éves koráig.
Amióta megszületett, összesen kb 3 órát voltam nélküle. Eszembe sincs nélküle lenni, vele teljes az életem, nekem ő a kikapcsolódás.
Szerintem egy egy éves gyereket nem is kell otthagyni nagyszülőnél.
Az első gyermekem 2 éves múlt mikor egy éjszakára otthon hagytam anyuval.
Most a kicsi 13 hónapos, még szopik, hogy is hagyhatnám a mamánál? Nem is akarom, és tudom, hogy a picike sem örülne neki. Majd 2 évesen igen.
Eddig 3x mentünk el vásárolni negyed órára úgy, hogy anyósommal volt a baba. Rövid ideig le lehet kötni, de többet biztos nem bírna!
Szia! Nem vagy balfék, dehogy vagy! Csak, mint annyi mindent az életben, ezt is meg kell tanulni! Meg kell tanulni a gyermeket "elengedni". S ez bizony borzasztóan nehéz. Legalábbis nálunk így volt. Emlékszem, a nagyobbik 10 hós volt, amikor elmentünk megünnepelni a házzassági évfordudulónkat. Máig sem értem, hogy történt, de a vacsi két óra alatt lent volt, s mi otthon. Pedig egyszer haza is csörgettünk, hogy minden okay-e?
Nálunk a nagyi jön (hébe-hóba, keveset járunk el) és lefekteti. Mert szerintem, nem fontos a gyereket duplán sokkolni. Néha már az is kisebb fajta katasztrófa, ha nem te viszed a gyereket az ágyba, hát még az "idegen" környezet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!