Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem tudom a nagyszülőkre...

Miért nem tudom a nagyszülőkre hagyni éjszakára? Csak én vagyok ennyire béna?

Figyelt kérdés

Az ismerettségi, rokonsági körömben a gyerkőcök kb fél éves koruktól hetente 1x a valamelyik nagymamánál alszanak. Ez semmilyen gondot nem okoz, baba eszik alszik, nem sír, délelőtt mennek érte. Tényleg nem okoz a babának semmi problémát, a szülőknek pedig nagyon jó, hogy ki tudnak kapcsolódni, barátokkal lenni vagy akár egymással foglalkozni.

Olyan bénának érzem magam, hogy ezt én nem tudom megtenni a babámmal, pedig már 1 éves is elmúlt. A nagyszülők, anyum, anyós teljesen megbízhatóak, okésak, körülmények adottak és úgy gondolom, hogy a babám is alkalmas lenne már erre, mégsem tudom rávenni magam, hogy máshol hagyjam éjszakára :( Már voltunk 5x este moziban, esküvőn és nem igazán tudtam magam jól érezni, egyfolytában otthon járt az agyam és azon, hogy nem én tettem le őt este aludni...

Csak én vagyok ilyen balfék? Hogyan tudnék változtatni magamon?

2009. júl. 24. 21:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%
Kövezzenek meg de az én gyerekeim még soha nem aludtak másnál.5 és 3 évesek.Viszont ennek ellenére elvannak másokkal,nem nyápicok és nem kapaszkodnak a szoknyámba,talpraesett gyerekek. és mikor pl kórházban voltam a picivel sem hisztiztek utánnam.én nem gondolom hogy rosszul teszem hogy nem viszem máshoz aludni őket,amit tudunk megoldunk velük,nagy ritkán kérünk segitséget de csak napközben.jobb szeretem magam mellett tudni őket,engem még az ovi is meg fog viselni sztem szeptembertől de persze ezt nem fogom mutatni,hiszen nekik szükségük van rá,és ez az élet rendje....
2009. júl. 27. 17:06
 12/18 anonim ***** válasza:
82%

Én is csatlakozom a balfékekhez. 8 hónapos a kislányom, és eszembe se jut, hogy máshol aludjon. Te jó ég. Nem is bírnám ki. Nem is tervezem 2-3 éves koráig.

Amióta megszületett, összesen kb 3 órát voltam nélküle. Eszembe sincs nélküle lenni, vele teljes az életem, nekem ő a kikapcsolódás.

2009. júl. 27. 18:21
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

1.biztonsággal kötődés

2.ismerd meg gyermeked fejlődését

Ha ezekkel tisztában vagy tudni fogod a helyes választ is.

[link]

[link]

2009. júl. 27. 19:58
 14/18 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem egy egy éves gyereket nem is kell otthagyni nagyszülőnél.

Az első gyermekem 2 éves múlt mikor egy éjszakára otthon hagytam anyuval.

Most a kicsi 13 hónapos, még szopik, hogy is hagyhatnám a mamánál? Nem is akarom, és tudom, hogy a picike sem örülne neki. Majd 2 évesen igen.

Eddig 3x mentünk el vásárolni negyed órára úgy, hogy anyósommal volt a baba. Rövid ideig le lehet kötni, de többet biztos nem bírna!

2009. júl. 27. 20:59
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem vagy balfék, dehogy vagy! Csak, mint annyi mindent az életben, ezt is meg kell tanulni! Meg kell tanulni a gyermeket "elengedni". S ez bizony borzasztóan nehéz. Legalábbis nálunk így volt. Emlékszem, a nagyobbik 10 hós volt, amikor elmentünk megünnepelni a házzassági évfordudulónkat. Máig sem értem, hogy történt, de a vacsi két óra alatt lent volt, s mi otthon. Pedig egyszer haza is csörgettünk, hogy minden okay-e?

Nálunk a nagyi jön (hébe-hóba, keveset járunk el) és lefekteti. Mert szerintem, nem fontos a gyereket duplán sokkolni. Néha már az is kisebb fajta katasztrófa, ha nem te viszed a gyereket az ágyba, hát még az "idegen" környezet!

2009. júl. 27. 21:44
 16/18 anonim ***** válasza:
81%
Pont a helyes anyai ösztön szól belőled, amikor nem akarod másra hagyni a kisgyereked éjszakára! Egy ilyen idős kisgyereknek még létfontosságú, hogy érezze, bármikor (különösen éjjel, amikor sötét van és csend) számíthat az édesanyjára. Ráér még a nagyiéknál aludni, majd ha már nagy lesz és el tudod neki mondani, hogy reggel jössz érte és ő is el tudja neked mondani, például hogy szeret-e egyedül ott aludni, jól érzi-e magát ott. Ezek az első évek viszont a szülőkbe vetett bizalom kialakulásáról szólnak egy kisgyerekben, és kihatnak a későbbi életére is. Tudom, hogy sok lemondással jár, de hidd el, megéri, ha nem hagyjuk másra őket.
2009. júl. 27. 23:52
 17/18 anonim ***** válasza:
70%
Aki szoptatja a babáját,annak meg se fordul a fejében hogy éjszakára másra bizza .
2009. júl. 29. 07:46
 18/18 anonim ***** válasza:
40%
Igen attól is függ hogy cicizik-e még mert ebből a szempontból könnyebb a tápszeres babák anyujának azt nagymami is oda tudja adni...:)
2009. júl. 31. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!