Hagyjam sírni 1 éves gyermekemet?
Mióta megkezdődött a fogzás (8hósan) állandóan felébred éjjel (félóránként - óránként)
Belefáradtam, így betettem a mi ágyunkba.
Most ott tartunk, hogy napközben sem hajlandó egyedül elaludni, és ha el is alszik hamar észreveszi, hogy nem vagyok mellette és sír.
Eddig játszani is játszott szépen. Most leteszem... játszik pár percet, és jön, hogy vegyem fel. Szakad szét a gerincem, már nem bírom!
Nem akarom a gyerek lelkivilágát sem tönkrevágni, de ez már így nem állapot! Ma letettem délelőtt csucsulni a kiságyába... először csak kiabál... aztán ordít, majd néhány könnycsepp... bementem kivettem, megnyugodott.
Azt hitte megint az ölemben alhat... aztán letettem... ismét kiabálás.. végül feladta és elaludt.
Jó ez a módszer? Minden olyan ötlet érdekel, amivel nem ártok a gyerek lelkivilágának!
Én hiába behajolok, megölelem, semmit nem ér!
Fogzásra én is ezt adtam neki, mikor az első 4 foga jött, akkor elegendő volt. Most megint 4 foga jön egyszerre, és nem ér semmit. Kapja mellette a Chamomilla CH15-öt, napi 5 szem. + esténként Algoflex baby fájdalomcsillapítót, amikor szükségét látom. Így este 8-tól éjfélig alszik, de utána megint állandóan felsír.
Elfelejtettem megkérdeni, hogy ha leteszem, mennyi ideig hagyjam kiabálni, pityeregni, míg megint bemegyek?
30 mp? vagy az sok? Mindig ugyanannyi időt várjak vagy először kevesebb-több?
Két dolog. Egyrészt helyesen emeled, egyenes derékkal? Nem lehajolva kell felemelni, hanem leguggolni, és a combizmaidat használva, egyenes derékkal és háttal felemelni. Igényel némi egyensúlyérzéket, de meg lehet tanulni. Nagyon kíméli a derekadat. Persze a kiságyból nem lehet így felvenni.
Ha ez nem segít, akkor próbáld azt, hogy nem fölveszed, hanem leülsz mellé a földre és úgy az öledbe.
Amikor a kiságyban sír, akkor szerintem ne vedd ki, ülj mellé a földre és a rácson át simogassad. Lehet, hogy nem fog megnyugodni rögtön, de így nem érzi magára hagyva magát - ugyanakkor a derekad is kíméled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!