Mikor kezdenek felülni a babák?
önállóan 7-10 hónapos kor körül ülnek fel
az enyém 8 hónaposan, de előtte is tudott már ülni, ha felültettem
a tied még kicsi, a babkocsiban ne ültesd, max. egy fokozattal feljebb emeld.
az, hogy felhúzza magát, tremészetes, de ne legyen sokáig ülő helyzetben.
6-7 hónaposan már ültetheted a babakocsiban, ha jól megtámasztja a hátát, és jól neki tud dőlni.
Szerintem is még hagyd a babakocsit fekvőben. Csak annyit legyen "ülve" a babád, amíg a hordozóban van, vagy szigorúan az öledben.
Az én babám 7,5 hónapos, 1 hete ült fel egyedül magától. Ennek ellenére a babakocsiban még mindig fekszik.
Üdv
A fiam is négy hónapos korától próbálta magát felhúzni, ha az ölünkben volt, illetve kocsiban, állandóan erőlködött. Hat hónapos kora óta ül, de nem felül, hanem inkább hátra: először négy lábon hintázni kezdett el, majd pár nap múlva hátrafelé kúszni így és szintén pár nap múlva valahogy hintázás közben oldalra ült, majd kihúzta a lábait maga elé. Ebből lett az ülés.
Teljesen ülőbe csak ezután mertem rakni a babakocsit, viszont ha nagyon nem bírta azt, hogy feküdnie kell (mielőtt még nem tudott felülni), akkor nagyon keveset emeltem a háttámlán, de még így is inkább fekvő pózban maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!