Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdenek felülni a babák?

Mikor kezdenek felülni a babák?

Figyelt kérdés
A kislányom 4,5 hós, és már húzná magát űlésbe. Mikor lehet emelni a babakocsin?
2009. júl. 24. 15:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

önállóan 7-10 hónapos kor körül ülnek fel

az enyém 8 hónaposan, de előtte is tudott már ülni, ha felültettem

a tied még kicsi, a babkocsiban ne ültesd, max. egy fokozattal feljebb emeld.

az, hogy felhúzza magát, tremészetes, de ne legyen sokáig ülő helyzetben.

6-7 hónaposan már ültetheted a babakocsiban, ha jól megtámasztja a hátát, és jól neki tud dőlni.

2009. júl. 24. 15:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Olyan idősen már az én lányom is húzta magát, de megülni még nem tudott egyedül, nem is erőltettem, hagytam kicsit nézelődni aztán lefektettem és játszottunk. sosem támasztottam ki. Önállóan hét hónaposan ült fel.
2009. júl. 24. 15:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
5-6 hónapos kor előtt nem szabad emelni a babakocsin!
2009. júl. 24. 16:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is még hagyd a babakocsit fekvőben. Csak annyit legyen "ülve" a babád, amíg a hordozóban van, vagy szigorúan az öledben.

Az én babám 7,5 hónapos, 1 hete ült fel egyedül magától. Ennek ellenére a babakocsiban még mindig fekszik.

Üdv

2009. júl. 24. 16:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A kisfiam 6,5 hónaposan ült fel egyedül. Azóta is szépen megül, sosem ültettem. A babakocsit most már ültetem, azelőtt mindig feküdt. Hiába húzná magát, nem szabad még ültetni, mert az izmai még nem bírnák, dülöngélne a babakocsiban.
2009. júl. 24. 16:52
 6/6 anonim ***** válasza:

A fiam is négy hónapos korától próbálta magát felhúzni, ha az ölünkben volt, illetve kocsiban, állandóan erőlködött. Hat hónapos kora óta ül, de nem felül, hanem inkább hátra: először négy lábon hintázni kezdett el, majd pár nap múlva hátrafelé kúszni így és szintén pár nap múlva valahogy hintázás közben oldalra ült, majd kihúzta a lábait maga elé. Ebből lett az ülés.

Teljesen ülőbe csak ezután mertem rakni a babakocsit, viszont ha nagyon nem bírta azt, hogy feküdnie kell (mielőtt még nem tudott felülni), akkor nagyon keveset emeltem a háttámlán, de még így is inkább fekvő pózban maradt.

2009. júl. 24. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!