Milyen nevet adtatok babátoknak, amiről azt gondoltátok, szinte lehetetlen becézni, mások mégis megteszik (szomszéd, bölcsi, ovi)?
előző vagyok, hallottam egyszer, hogy egy Emese nevű kislányt Miminek becéztek
Kamilla ismerősöm van, őt Millinek becézik, nekem ez sem tetszik, mert a Kamilla név önmagában nagyon szép, kár elrontani ilyen baromságokkal.
Az Írisz de szép név :) (el is raktározom a későbbikre :)) de a Risza? áááááááá
Viszont a Kevét még mindig nem tudom elképzelni hogyan becézik? Kevi? Vagy Kevécske?
A kisfiam neve Hunor. És anyósom úgy becézi, hogy Hunorka...
Brrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!
A Kevét hogy?:)
Ez elég fura, ugyanis ált. rövidítenek a néven becézés közben, Gábor-Gabi, Zétény-Zéti, na nálunk fordítva van:)
Kevi, Kevike, ezektől hülyét kapok, mert tisztára úgy hangzik, h Kevin, Kevinke.
A mi becézésünk a Kevőce lett, pedig megfogadtuk, h nem becézzük:)
De a Hunorka nem lánynév?
Petra vagyok és egy időben Petyának hívtak, de utáltam te úristen. Szerencsére mára leszokott mindenki róla.
Szerintem nincs olyan név, amit ne lehetne becézni.
Mondjatok bármit, és becézem szívesen. :o)
Amúgy mi nem törekedtünk erre a név választásnál, sőt, mivel a vezetéknevünk rövid, ezért inkább hosszabb keresztneveket választottunk, ami legalább 3 szótagból áll, de ezeket inkább csak hivatalosan használjuk, vagy ha nagyon "szigorúan szólunk" hozzájuk.
Amúgy mindháromnak van minimum 20 beceneve fejenként, ezek egy része nem vezethető le a névből, és maguknak is kitalálnak ezt azt, hogy szólítsuk úgy őket. :o)
Szerintem ez jó móka, ha nagyok lesznek, úgyis kialakul egy "általános megszólítás", bár az is lehet, hogy ahány ismerős/családtag/barát, annyiféle név lesz.
Most összeszámoltam, engem is hét féle képen szólítanak meg az emberek, aszerint, hogy kinek mi áll a nyelvére. És szerintem ez így jó.
Én nem szeretem megkötni, hogy "csak így" lehet szólítani, mert saját tapasztalat, hogy ilyenkor begörcsölök, ha az illetőt meg kell szólítanom, nehogy elrontsam. Aztán persze megtanulom, de addig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!